News Flash:

Primaria Iasi a dosit ajutoarele pentru sinistrati

25 Februarie 2000
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Iasi
•Legile financiare au fost ignorate de capii institutiei publice

In perioada 1996-1998, in buzunarul Primariei Iasi au intrat peste 200 de milioane de lei din sponsorizari. Parte din incasari au fost operate in numerar, prin casieria institutiei, iar ulterior au fost depuse intr-un cont special deschis la Trezoreria Iasi. Alte incasari s-au facut prin ordin de plata emis de sponsori, direct in contul primariei. Pentru sponsorizarile efectuate in anii 1996-1997 nu au fost incheiate contracte intre sponsor si beneficiar, asa cum prevede Ordinul Ministerului de Finante nr. 994/1994 si Legea 32/1994 care stipuleaza: "sponsorizarea se realizeaza numai pe baza de contract incheiat intre sponsor si beneficiar, in care se vor consemna suma sponsorizarii precum si durata efectuarii acesteia".

In ceea ce priveste ajutoarele pentru sinistrati, Primaria Iasi a primit, in 1996, in numerar, suma de 11,5 milioane de lei si bunuri materiale in valoare de 27 milioane de lei, din partea agentilor economici si a persoanelor fizice. Aceste valori au fost inscrise intr-un referat, ce a fost aprobat de primarul Simirad. Printre donatori s-au numarat: Societatea Antibiotice - 1,5 milioane de lei; Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal, RA Citadin si RA Termoficare - cate un milion fiecare; Moldova Tricotaje; Societatea Tamaz Frigocarne; Societatea Bucium; societatile Unirea, Pangran, Moldoplast etc.

Conform unui proces verbal, intocmit la acea data, toate ajutoarele au fost distribuite in 151 de gospodarii din comuna Hora, judetul Hunedoara. In realitate, nu a existat nici un document de confirmare a ajutoarelor de la Primaria Iasi pentru sinistrati. Mai mult, in acelasi proces verbal s-a mentionat donatia a 11 cutii sigilate cu medicamente de uz urgent, din partea societatii Antibiotice catre spitalul din Cimpeni - Hunedoara. Nici in acest caz nu a existat confirmarea spitalului de primire a medicamentelor.

Primarul se joaca cu loteria

Printr-o adresa, datata 01.08 1996, Loteria Nationala -filiala Iasi a solicitat primariei aprobarea pentru un afisaj publicitar, in perioada septembrie-octombrie. La randul sau, municipalitatea recomanda Loteriei Nationale sa vireze suma de 6,7 milioane de lei, care au fost inregistrate in contabilitatea primariei ca sponsorizari. Aceeasi situatie s-a repetat si in anul urmator, cand Loteria Nationala a virat suma de 10 milioane de lei pentru reclama si publicitate si s-a inregistrat ca sponsorizare. Acest obicei a fost practicat si cu societatea AB Plus SRL. Pentru montarea unor benere, cu ocazia unui festival organizat in 1998, firma "a cotizat" la primarie cu 16 milioane de lei. Aceasta suma, municipalitatea a folosit-o ilegal la capitolul venituri din sponsorizari si cheltuita cu Sarbatorile Iasului.

Pentru anul 1998, Primaria Iasi a beneficiat de 60,5 milioane de lei, reprezentand sponsorizari de la 12 agenti economici. Singurele firme care au virat banii dar nu au avut contracte de sponsorizare incheiate au fost AB Plus SRL si Mobilrom SRL.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

trezoreria iasi primaria iasi primarul simirad regia autonoma unirea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015299 (s)