Eveniment-Social

Primaria Iasi a scos la plimbare sase firme

Publicat: 11 apr. 2011

Ieri, angajatii primariei au prezentat unor constructori strazile ce urmeaza sa fie reabilitate gratie fondurilor europene. Este vorba de proiectul „Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica a municipiului Iasi„. „Astazi (ieri – n.r.) am avut o prima intalnire cu sase firme interesate de acest proiect. Au venit de la: Citadin, SCFF Grip Colas, Diarom, SCCF Campulung Moldovenesc, Romax si Societatea de Constructii in Transporturi. Au fost vizitate strazile care urmeaza sa fie reabilitate conform proiectului. Pe 14 aprilie vom avea o noua intalnire cu firmele interesate de acest proiect”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Licitatia pentru realizarea lucrarilor va avea loc pe 28 aprilie, estimarea bugetara fiind de 66,4 milioane lei fara TVA. Proiectul urmareste reabilitarea a 16 strazi din zonele: Aleea Mihail Sadoveanu, Aleea Grigore Ghica Voda, bd. Carol I, strada Gavril Muzicescu, bd. Stefan cel Mare si Sfant, strada Palat, strada Vasile Conta, strada Vasile Alecsandri, strada I. C. Bratianu, strada Sf. Lazar, strada Sararie, strada Lascar Catargi si sos. Sararie. Se urmareste si reamenajarea spatiilor verzi, reabilitarea spatiilor pietonale, amenajarea unor piste pentru biciclisti. Nu in ultimul rand, edilii vor sa reabiliteze linia de tramvai dintre Agronomie si Triumf, dintre Fundatie si Colegiul National si sistemul de preluare a apelor pluviale aferent strazilor cuprinse in proiect. „Proiectul presupune reducerea cu aproximativ 20 la suta a timpului de calatorie pentru vehiculele usoare; reducerea cu aproximativ 40 la suta a timpului de calatorie pentru vehiculele grele; cresterea cu peste 10 la suta a numarului de persoane care vor utiliza mijloace de transport in comun ca urmare a cresterii accesibilitatii si mobilitatii; minimizarea efectelor congestionarii urbane asupra mediului prin ameliorarea aspectelor existente: reducerea emisiilor de noxe ca urmare a decongestionarii traficului, amenajarea de spatii verzi, preluarea controlata a apelor fluviale; ameliorarea confortului si sigurantei participantilor la trafic prin fluidizarea traficului si adoptarea masurilor de siguranta prevazute de normele comunitare„, se arata in caietul de sarcini.loading...

Comentarii
  • dar e ceva ce nu trebuie reparat in orasul asta?????????? Bineinteles in afara de drumul care duce de la vila nesimtitului de primar la primarie si eventual la stadion?! Daca eram in alte vremuri erai ars in piata publica pt bataia de joc la care ne supui…. jiji ordinarule!

Adauga un comentariu