Eveniment-Social

Primaria Iasi cere 14 milioane lei de la Guvern

Publicat: 14 sept. 2012
1

@ Actul normativ prin care edilii sefi din Palatul Roznovanu solicita plata salariilor compensatorii a celor peste 600 de fosti angajati ai termocentralei iesene va ajunge saptamana viitoare pe masa Guvernului

Dupa ce reprezentantii municipalitati au trimis, fara folos, numeroase adrese catre mai multe institutii ale statului, Mihai Fifor, secretarul de stat pentru Comunitatile Locale in cadrul MAI, le-a explicat sefilor din primarie, pas cu pas, procedura de intocmire pentru actul normativ, dar si ministerul la care aceasta trebuie trimisa. Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor i-au cerut primarului Nichita sa se ocupe de problemele cu care se confrunta fostii angajati ai CET prin intocmirea acestui act normativ care ar urma sa puna bazele unei Hotarari de Guvern prin intermediul caruia sa se faca plata salariilor compensatorii in valoare de aproape 14 milioane de lei catre fostii angajati ai CET. „Ministerul Finantelor nu avea calitatea necesara pentru a promova un proiect vizand plati compensatorii. Am discutat cu Mircea Dusa si i-am inaintat o situatie cu CET-ul si obligatiile pe care le are fata de salariati. Am vorbit cu ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop sa se implice pentru a-i ajuta pe angajati”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Acum, urmeaza ca actul normativ sa obtina avizul Consiliului Judetean, al prefectului, iar apoi sa ajunga in regim de urgenta pe masa Guvernului. „Saptamana viitoare ajunge pe masa Guvernului actul normativ care se refera la ajutoarele de concediere pentru oamenii disponibilizati de la CET. Este o problema destul de complexa si a necesitat un timp mai indelungat pentru intocmirea lui”, spune Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. De la CET au fost disponibilizati in ultimii doi ani 626 de salariati, iar drepturile salariale cuvenite acestora se ridica la aproximativ 14 milioane de lei.

Comentarii
  • Sa le fie confiscate averile tuturor celor care cu buna stiinta au adus CET-ul in aceasta situatie. E culmea nesimtirii, ei au furat la greu si tot din banii nostri de taxe si impozite sa iasa din k.k.t? Sa le fie rusine!!!!!!!!!!!!!!

      • Tu esti domnu economist cel pensionat si venit la Politia Locala iasi cu nepoata ta secretara care o arde unul pelt–a , fratiere folosesti expresii pe care le aud toata ziua de la tine pe aceste holuri

    • Fa visinico faaaaaa, mai **** nasul la motri si p.o.l.a la toti??????????????. te mai chisi in sandale fa animalooooooooooooooo. aveoai ce n-ai avut in viata .kicat in nas si muci in kur handikapato

  • Vreau (**) paisprezece milioane de lei ca vin alegerile si trebuie sa fraieresc oamenii ( pensionarii) in COPOU , cu mici si bere(pipi), pai daca nu-i prostesc pe ei pe ceilalti nu pot caci sant tineri si destepti…ho , ho ,ho..

  • NORMA DE HRANA NU ESTE IN ACESTI BANI MUNCITI PRIN MUNCA VETI AJUNGE BUNI .DEJA MIROASE A SCHIMBARE IN IARNA PSD NU IESE .USL PARTID FANTOMA .PACALEALA .SE VOR RELUA ALEGIRILE. PUN PARIU.

Adauga un comentariu