Local

Primaria Iasi cheltuie 22,6 milioane de euro cu administrarea iluminatului public! Contractul va avea o durata de trei ani

Publicat: 30 sept. 2019
1

In perioada urmatoare, Primaria Iasi organizeaza o licitatie pentru delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public in Municipiul Iasi. Prevederea bugetara este de 106.427.237 lei, fara TVA, adica 22,56 milioane de euro. Firma care va castiga procedura este obligata sa administreze sistemul de iluminat, sa intervina cand este cazul pentru reperatii curente etc.

Vezi si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Contractul se va desfasura pe o perioada de trei ani. Sistemul de iluminat este compus din 2.488 stalpi stradali, 4.742 stalpi tip parc, 11.898 corpuri de iluminat stradale, 5.939 corpuri de iluminat tip parc, 947 corpuri de iluminat arhitectural, 1.233 ornamente pentru iluminat festiv.

"Obiectivul prezentei concesiuni este de delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Iasi, urmarindu-se realizarea unui sistem de iluminat unitar si eficient, care sa corespunda cerintelor de trafic, eficienta, si care presupun urmatoarele activitati: intretinerea/mentinerea sistemului de iluminat public existent in Municipiul Iasi si garantarea permanentei in functionare a iluminatului public, realizarea iluminatului ornamental festiv de sarbatori, optimizarea consumului de energie electrica pentru iluminatul public, asigurarea asistentei tehnice la instalatia de iluminat nocturn de la stadionul «Emil Alexandrescu» din Iasi, incepand cu luna iunie 2020, data la care expira valabilitatea contractului existent, pentru prestarea acestui serviciu", se arata in caietul de sarcini.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu