Economic Local

Primăria Iași cumpără noi loturi de arbori! Valoarea contractului este de 100.000 de euro

Publicat: 29 sept. 2021
Arbori plantați în parcurile din municipiul Iași
Mai mulți arbori vor fi plantați în municipiul Iași

Noi achiziții de arbori sunt anunțate la Primăria Iași. Achiziția este programată la începutul lunii octombrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cea mai mică, depusă de participanții la licitația organizată de autoritatea contractantă

Municipalitatea ieșeană, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 05.10.2021, este programată o nouă licitație pentru furnizarea unui număr de două loturi de arbori și puieți de arbori ornamentali. Valoarea estimată a contractului este de 590.896 lei, fără TVA, puțin peste 100.000 de euro.

„Arborii și puieții de arbori ce se vor achiziționa vor respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea speciei va fi de sută la sută. Arborii foioși vor avea circumferința trunchiului la dimensiunea cerută de la 1 metru de la sol, înălțimea punctului de altoire va fi la 2 – 2.2 metri, rădăcina va fi protejată de balot de pământ ambalat în plasă de sârmă, pânză de sac sau va fi crescut în container cu dimensiunea de 40 – 60 cm, coroana va fi formată din minimum 3 ramuri principale, gradul de ramificare minimum III, înălțimea optimă a arborelui va fi cea cerută”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Arborii vor fi plantați în mai multe zone din muncipiul Iași. La un moment dat, SPI a organizat o campanie de toaletare a copacilor.

Furnizorii trebuie să respecte mai multe condiții impuse de autoritatea contractantă

Conform necesarului, vor fi furnizați 2.820 de arbori și puieți. Printre speciile solicitate se numără Betula pendula (mesteacăn), Platanus acerifolia (platan englezesc), Pinus wallichiana (conifer) etc.

„Arborii și puieții de arbori livrați trebuie să fie etichetați clar, cu toate detaliile privind identificarea lor: denumire, înălțime, diametru, culoare, conform cerințelor solicitate. Acceptarea finală se va face în momentul în care materialul săditor dendrofloricol este într-o condiție sănătoasă de creștere și corespunde cerințelor prevăzute (materialul trebuie să fie liber de virusuri, organisme similare sau boli și să nu prezinte organisme dăunătoare). Fiecare specie sau varietate va fi manevrată și împachetată corespunzător pentru acea plantă, luând în considerare condițiile climatice din perioada și locul de scoatere a plantelor, și de perioada ce va trece pe timpul transportului și livrării materialului”, se arată în documentația procedurii.

Societatea Primăriei Iași a încheiat alte contracte la începutul anului 2021

Totodată, la începutul anului 2021, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 201.600 lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul era de 657.000 de litri. Autoritatea contractantă a cerut ca turba să fie furnizată în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității. În 2020, SPI a cumpărat și pământ pentru gazonul din oraș.

Comentarii
Adauga un comentariu