Economic Local

Primăria Iași finanțează mai multe proiecte ale ONG-urilor din oraș. Suma acordată pentru implementarea proiectelor este de aproape 600.000 de lei

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași finanțează mai multe proiecte ale ONG-urilor din oraș. Suma acordată pentru implementarea proiectelor este de aproape 600.000 de lei
Primăria Iași finanțează proiectele propuse de ONG-urile din oraș

Primăria Iași oferă finanțare nerambursabilă pentru ONG-urile din oraș care au depus proiectele până pe data de 9 aprilie 2020. Suma acordată acestor proiecte este de aproape 600.000 de lei. Pentru a beneficia de acest sprijin, reprezentanții ONG-urilor trebuie să dovedească faptul că nu au datorii la bugetul de stat sau local

Primăria Iași va încheia contracte de finanțare nerambursabilă cu mai multe ONG-uri din oraș care au depus proiecte. Fondul disponibil la nivelul municipiului Iași pentru finanțarea acestor proiecte ale societății civile este de 600.000 de lei. Comisia de Evaluare, Analiză și Selecție a Proiectelor pentru domeniile social, sănătate, educație și mediu a aprobat finanțarea unui număr de 18 proiecte conform punctajului stabilit pe baza baremului de punctare din grila de evaluare. Pentru fiecare proiect se va întocmi un contract de finanțare nerambursabilă, ulterior semnării acestuia beneficiarii sumei vor realiza atât implementarea activităților din proiect, cât și pe cea financiară. De menționat faptul că, pentru a se încheia contractul de finanțare nerambursabilă, beneficiarii trebuie să prezinte certificatele care să dovedească lipsa datoriilor la bugetul de stat, respectiv la cel local.

Au fost depuse 20 de proiecte pentru domeniile social, sănătate, educație, mediu

Aceste proiecte pentru domeniile social, sănătate, educație și mediu au fost depuse de către reprezentanții ONG-urilor din Iași până pe data de 9 aprilie 2020. Din cele 20 de proiecte depuse, 18 au fost acceptate ca urmare a evaluării realizate până pe 02 septembrie 2020. Asociația Moral Compass nu a completat documentația în intervalul stabilit, 27 – 29 aprilie, iar Asociația Academică IF2000 nu a obținut punctajul minim necesar de 60 de puncte, prin urmare proiectele propuse de aceste două asociații nu vor fi finanțate. De altfel, dintre cele 18 proiecte sprijinite prin intermediul fondului de finanțare nerambursabilă de Primăria Iași, 15 sunt anuale și trei sunt multianule. Nivelul de finanțare pentru proiectele multianuale pentru anul viitor este stabilit ulterior, în funcție de: cash-flow, bugetul abrobat și execuția bugetară a proiectului pentru anului 2021.

Proiectul anual „Împreună pentru #IașiNepoluat” are cea mai mare sumă de finanțare

De altfel, fondul alocat pentru astfel de proiecte este de 600.000 de lei, iar valoarea finanțării pentru proiectele acceptate se ridică la acest moment la suma de 589.170,4 de lei. Cea mai mare sumă alocată unui proiect este de 70.000 de lei, beneficiarul este Asociația Human Help, cu proiectul denumit „Împreună pentru #IașiNepoluat”. Tot mai multe dintre proiectele propuse vin în sprijinul copiilor din municipiul Iași, fiind vizați copii cu dizabilități, cu autism, cei implicați în accidente rutiere și cei cu părinți plecați în străinătate.

De asemenea, proiectul multianual SMART HOURS – centru pentru copii cu părinți plecați în străinătate, propus de Asociația „Salvați Copiii” Iași a obținut cel mai mare punctaj, de 93,83 de puncte, în urma evaluării realizate de către Comisia de Evaluare, Analiză și Selecție a Proiectelor pentru domeniile social, sănătate, educație și mediu. Nivelul de finanțare al acestui proiect pentru 2020-2021 este în valoare de 122.300 de lei.

Proiecte pentru reducerea poluării fonice la nivelul orașului, demarate de Primăria Iași

Pe lângă susținerea acestor proiecte ale societății civile, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au menționat pe data de 2 septembrie și despre proiectele demarate pentru reducerea poluării fonice la nivelul orașului. Unele dintre măsurile care vor fi adoptate sunt:

„modernizarea parcului auto destinat transportului public, dezvoltarea zonelor de acces pentru pietoni prin amenajare de trotuare și alei pietonale, inclusiv de piste pentru bicicliști, modernizarea parcului auto al SC Salubris SA, obligativitatea respectării managementului zgomotului în perimetrele șantierelor de construcții și a Regulamentului privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași, reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași, întreținerea și extinderea spațiului verde, extinderea sau modernizarea arterelor de circulație, modernizarea străzilor etc.”, se arată în comunicatul emis de Primăria Municipiului Iași.

Adauga un comentariu