Titlurile zilei

Primăria Iași îi dă o lovitură miliardarului Ioan Niculae! Amendă uriașă pentru dezastrul de la Fabrica de Țigarete- GALERIE FOTO

Publicat: 24 ian. 2022
Terenul de la Fabrica de Țigarate din Șoseaua Națională, municipiul Iași
Primăria Iași a decis ca miliardarul Ioan Niculae să plătească un impozit de 400 la sută pentru terenul de la Fabrica de Țigarate

Primăria Iași a amendat firma deținută de miliardarul Ioan Niculae, proprietarul terenului de la Fabrica de Țigarete din Iași. Afaceristul va trebui să plătească un impozit majorat cu 400 la sută pentru dezastrul lăsat la monumentul istoric din oraș

Lovitură pentru un miliardar cu legături strânse la Iași. Primăria Iași a decis să-i majoreze impozitul pe afacerea pe care o deține în oraș, după ce a lăsat totul să se prăbușească. Ioan Niculae, cel care deține Galaxy Tobacco SA, va trebui să plătească cu 400 la sută mai mult impozitul pentru terenul de la Fabrica de Țigarete din municipiul Iași.

Municipalitatea a făcut mai multe controale în ultima perioadă la clădirile și terenurile din oraș. Proprietarii care nu au îngrijit aceste suprafețe s-au ales cu valoarea impozitului majorată chiar și cu 500 la sută. Printre cei care au lăsat terenurile degradate se numără și firma lui Ioan Niculae, proprietarul actual al zonei pe care se află fosta Fabrică de Țigarete.

Primăria Iași a amendat firma deținută de afaceristul Ioan Niculae

Astfel, municipalitatea a decis ca firma Galaxy Tobacco SA să plătească valoarea impozabilă a terenului de la Fabrica de Țigarete, de 12.347 lei, la valoarea de 400 la sută. Astfel, firma miliardarului Niculae va trebui să plătească un impozit de 49.388 de lei pentru bălăriile de pe Șoseaua Națională, nr.1.

”S-a procedat la verificarea adresei transmise de Serviciul Corp Control Primar, prin care organul fiscal a fost informat că au fost identificate clădiri/terenuri neîngrijite, însoțite de fișe de evaluare, note de constatare, copii după somații, precum și imagini foto cu situația existentă la data verificării”, se arată în decizia municipalității ieșene.

Firma afaceristului a mai fost amendată de municipalitatea ieșeană și în trecut pentru că nu s-a îngrijit de teren. Niculae, patron al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat în trecut la închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Dezastrul de la Fabrica de Țigarete din Iași

Miliardarul Ioan Niculae a intrat în posesia terenului de la Fabrica de Țigarete din Iași prin firma sa, Galaxy Tobacco SA, (fosta Societate Națională Tutunul Românesc – SNTR) în urmă cu mai mulți ani, după ce fabrica și-a încetat activitatea.

Totuși, firma acestuia nu a făcut nimic cu terenul pe care se afla fosta fabrică de țigări, astfel încât municipalitatea a decis să îi majoreze impozitul. Fabrica de Țigarete din Iași a fost o fabrică înființată în anul 1864 în municipiul Iași, pentru producerea de țigarete și alte produse de tutun. Clădirile fostei Fabrici de Țigarete sunt incluse pe lista monumentelor istorice din județul Iași, suprafața construită fiind de 1.427,7 mp, cu o suprafață desfășurată de 5.797 mp, cu trei etaje și mansardă.

Plan pentru zona fostei fabrici de țigări din Iași

O parte din terenul de la Țigarate a ajuns și la Complexul Național Muzeal ”Moldova” Iași. Instituția vizează realizarea primului Muzeu de Arheologie Industrială din România, tocmai pe amplasamentul fostei Fabrici de Țigarete. În clădirea fostului depozit de tutun de la Fabrica de Țigarete urmează a se dezvolta un spațiu istoric unicat. Au fost și discuții cu firma afaceristului Ioan Niculae pentru terenul de la Fabrica de Țigarate din Iași.
Comentarii
  • „Fabrica , și-a încetat activitatea”… impropriu spus… Fabrica pe care au ditrus-o….la fel că toată industria , din Iași , și nu numai .

  • Părere mea este că Niculaie a dat lovitura cănd a luat Moka fabrica , voi credeți ca va plăti vreodată amenda eu vă asigur că nu va plăti nimic santem în România o sa plătească amenzi pensionarii care nu poartă mască, care traversează prin locuri nepermise ,care nu dau zăpadă din jurul blocului va contesta sancțiunea în instanta și este posibil ca primăria sa achite daune morale ce naibii nu știți unde traim

  • 10 mii euro pentru un teren care valoreaza sute de mii, ce afacere a facut Primaria Iasi, intre timp Primaria da autorizatii de distrugere pentru cladirile Monument Istoric din Iasi, de exemplu Casa Ralet.

Adauga un comentariu