Economic Local

Primaria Iasi reabiliteaza Monumentul Eroilor! S-a alocat suma de 500.000 de euro

Publicat: 04 oct. 2019
1

In perioada urmatoare, pe data de 28 octombrie, Primaria Iasi organizeaza o licitatie pentru reabilitarea Monumentului Eroilor din Primul Razboi mondial.

Procedura are o prevedere bugetara de 2,8 milioane lei, fara TVA, aproape 500.000 de euro. Achizitia presupune si realizarea lucrarilor de proiectare. Contractul va avea o durata de la data semnarii de 18 luni.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

"Cladirea existenta are forma in plan foarte apropiata de cea a unui patrat, dimensiunile maxime ale gabaritului fiind de 4,54×4,93m. Regimul de inaltime al cladirii este D+P+E. Etajul se desfasoara pe trei niveluri, dispuse in «retragere», peste care este amplasat basorelieful. Pe fatada posterioara, la colturi, exista doi contraforti din beton armat, realizati ulterior (se presupune a fi executati in faza de consolidare a terenului, in scopul evitarii unor alunecari de teren, interventii realizate intre anii 1981-1983). Structura de rezistenta este alcatuita din cadre de beton armat, la nivelul demisolului si parterului, cadrele sunt inglobate in peretii de beton armat (…) Prin reabilitarea Monumentului eroilor din Primul Razboi Mondial, se urmaresc mai multe obiective: punerea in valoare a monumentului in cadrul construit existent, restaurarea si punerea in siguranta, integrarea in circuitul turistic si religios, amenajarea incintei prin recuperarea, refacerea si reamplasarea a 6 cruci mari si a celor 600 de cruci mici existente la data inaugurarii din anul 1930", se arata in caietul de sarcini.

 

 

Adauga un comentariu