News Flash:

Prefectura acuza:

Primaria Iasi tergiverseaza transferarea terenului necesar celor 1000 de locuinte ANL

21 Octombrie 2010
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutia Prefectului Judetului Iasi acuza Primaria municipiului Iasi de faptul ca tergiverseaza transmiterea documentatiei complete necesara proiectului de hotarare de Guvern privind transmiterea terenului aflat in patrimoniul Ministerului Apararii Nationale, din domeniul public al statului, in domeniul public al municipiului Iasi si in administrarea Consiliului Local Iasi. Pe terenul de trei hectare urmeaza sa fie construite 1.000 de locuinte prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Prefectul Dragomir Tomaseschi a solicitat transmiterea de urgenta a intreagii documentatii a sedintei Consiliului Local din 4 septembrie, cand s-a aprobat respectivul proiect, insa Primaria Iasi nu a trimis decat o parte din actele cerute.

"Primaria Municipiului Iasi nu a dat curs celor solicitate precizand prin adresa nr. 93754/20.10.2010 ca „documentatia aferenta sedintei extraordinare a Consiliului local a Municipiului Iasi din data de 04.10.2010 a fost inaintata, prin adresa inregistrata la Institutia Prefectului Judetului Iasi sub nr.24236/15.10.2010”, fapt total neadevarat deoarece in data de 15.10.2010 cu adresa nr.24236 nu a fost inaintata intreaga documentatie a sedintei Consiliului Municipal Iasi din 04.10.2010, astfel reprezentantii primariei tergiversand acordarea avizului de legalitate si implicit emiterea hotararii de Guvern", se precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii Iasi.

Urgentarea acordarii avizului de legalitate asupra respectivei hotarari de Consiliu Local a fost solicitat de Ministerul Administratiei si Internelor, in vederea emiterii hotararii de Guvern.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) urmeaza sa construiasca, prin intermediul Agentiei Nationale pentru locuinte, un cartier de aproximativ 1.000 de unitati locative în Iasi. În acest sens, Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat un protocol de colaborare cu Gabriel Oprea, ministrul apararii nationale, si Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi. 50% din totalul locuintelor urmeaza a fi repartizate angajatilor Ministerului Apararii Nationale (M.Ap.N.) dupa finalizare.

Terenul dezafectat, cu o suprafata de trei hectare, se afla în proprietatea publica a statului si în administrarea M.Ap.N. si trebuie sa fie transferat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Iasi, prin hotarâre a Guvernului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

primaria iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3577 (s) | 24 queries | Mysql time :0.243466 (s)