Eveniment-Social

Primaria incepe lucrarile de modernizare la soseaua spre Barnova

Publicat: 13 mart. 2019

În cursul acestei saptamâni, municipalitatea a început lucrarile de modernizare a soselei Bârnova. Organizarea de santier a demarat luni, 11 martie, cand a fost facuta trasarea, iar predarea amplasamentului si a retelelor de utilitati de catre companiile furnizoare va avea loc joi, 14 martie. Primaria municipiului Iasi va moderniza Soseaua Bârnova de la intersectia cu Soseaua Bucium pâna la limita cu comuna Bârnova. Vor fi facute lucrari pe o distanta de 2.519 metri, iar valoarea acestora este de 6.193.820 lei, inclusiv TVA. Soseaua Bârnova va avea doua benzi de circulatie, cu latimea de 3,50 metri fiecare.

Citeste si: Lucrarea a fost aprobata. Soseaua Barnova urmeaza sa fie reabilitata

Modernizarea strazii Soseaua Bârnova consta în realizarea unei îmbracaminti din beton de ciment rutier, corectarea profilului longitudinal si al celui transversal ale strazii, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin rigole carosabile, pereate si guri de scurgere, refacerea podetelor si a trotuarelor, aducerea la cota a caminelor de canalizare si a gurilor de scurgere, amenajarea strazilor laterale, realizarea canalului tehnic pentru retelele de telecomunicatii, relocarea a 17 stâlpi de iluminat în vederea corectarii profilului transversal al strazii, precum si executarea unor lucrari de siguranta circulatiei.

Modernizarea Soselei Bârnova face parte dintr-un program de lucrari care include sapte artere rutiere importante din municipiu. Sunt modernizati, în total, 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 metri), Soseaua Bârnova (2.519 metri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primaverii (602 metri), strada Mosu (382 metri) si strada Ogorului (286 metri). Lucrarile sunt executate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totala a contractului este de 12.072.482 lei, fara TVA (14.366.254 lei, cu TVA).loading...

Comentarii
  • O parte din străzile menționate în articol și propuse spre reabilitare, au fost reabilitate anul trecut. Le iau din nou la reabilitat ??? pe Smârdan, ar trebui să facă ceva cu gurile de canal, că sunt mai înalte decât carosabilul și când plouă, se formează ,,lacuri” în fața porților la oameni. Dar de drumul de la 2 Băieți spre Dancu, tot nu se pomenește nimic ??? ce mama dracului are porțiunea aia de drum mă, de nu vreți să o reabilitați ??? sau o veți băga în reabilitare în toamnă, ca să intrați în campania electorală la locale, cu utilajele în stradă, ca să aveți ce cotcodăci că faceți treabă ???

Adauga un comentariu