Eveniment-Social

Primaria initiaza un proiect de implicare a elevilor din Iasi in proiectul Centenarului

Publicat: 20 oct. 2017
1

Municipalitatea ieseana a demarat un nou proiect legat de aniversarea Centenarului Marii Uniri si a sfarsitului Primului Razboi Mondial. Unul dintre evenimentele organizate în cadrul programului Centenar al Primariei municipiului Iasi este concursul de desene Centenar, care are ca scop principal implicarea elevilor ieseni din ciclul gimnazial si liceal într-un exercitiu artistic de recuperare a memoriei cu privire la rolul pe care România si orasul Iasi l-au avut în Primul Razboi Mondial, dar si în ceea ce priveste împlinirea idealului national al Marii Uniri.

Concursul de desene este o initiativa a Primariei municipiului Iasi, prin Compartimentul Centenar din cadrul Serviciului Coordonare Programe Culturale si Muzeul Municipal Iasi, urmând a fi realizat în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Uniunea Artistilor Plastici Iasi, Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi si Colegiul National de Arte „Octav Bancila” din Iasi.

Concursul se va desfasura pe doua sectiuni. Sectiunea „România Centenara” va avea ca tematica implicarea României în Marele Razboi si realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, iar sectiunea „Iasul Centenar” va avea ca tematica rolul de Capitala de Razboi pe care Iasul l-a avut în perioada 1916-1918, precum si acela pe care orasul l-a jucat din perspectiva actelor premergatoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

„Întrucât, începând cu decembrie 2016, marcam împlinirea a 100 de ani de când Iasul a fost capitala de razboi, la nivelul Primariei municipiului Iasi a fost instituit Programul Centenar, cu scopul de a evidentia rolul pe care orasul l-a avut acum un secol atât din perspectiva efortului de a mentine stabilitatea institutionala a statului român, cât si din aceea a actelor premergatoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”, au mentionat reprezentantii municipalitatii iesene.

Etapa de publicitate a concursului se desfasoara intre 16 si 22 octombrie 2017, etapa de trimitere a lucrarilor propuse în concurs este 23 octombrie – 12 noiembrie 2017, etapa de preselectie este cuprinsa intre 13 noiembrie si 17 noiembrie 2017, iar etapa selectiei finale este 20-24 noiembrie 2017. Premierea câstigatorilor si vernisarea expozitiei cu lucrarile câstigatoare este 29 noiembrie 2017, ora 12:00, la Muzeul Municipal Iasi.

Citeste si : CENTENAR – Evenimente importante organizate la Iasi, capitala renasterii nationale

Adauga un comentariu