Eveniment-Social

Primaria iti scoate gratis dintii din gura – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2011
1

@ V-ati intrebat vreodata ce „confort” ofera o pista de biciclisti construita din pavele cu peste 8 miliarde lei? @ Astazi va putem oferi raspunsul @ Reporterii BUNA ZIUA IASI au efectuat ieri un experiment inedit, care arata cat de „practicabila” este pista cu care se lauda autoritatile locale @ Cu o camera video montata pe ghidonul bicicletei, am parcurs o parte din traseul pistei de biciclisti @ Trepidatiile cauzate de pavele au produs un disconfort vizibil @ Este clar ca, de 800 de mii lei, edilii ar fi putut alege o varianta mai eleganta, de exemplu amenajarea unei piste din asfalt @ Cum la Iasi nu exista un traseu asfaltat pentru biciclisti, am repetat experimentul pe un bulevard proaspat asfaltat @ Materialul video arata ca trepidatiile in acest caz sunt mult mai reduse @ Filmul care prezinta experimentul realizat poate fi vizionat in exclusivitate pe www.bzi.ro

Dimineata, ora 9.30, intrarea pe pista de biciclisti din Podu de Piatra. Inarmati cu o camera video, montata pe ghidonul unei biciclete, reporterii BUNA ZIUA IASI au pornit inspre Podu Ros pe pista amenajata in urma cu cinci luni de firma afaceristului Constantin Comanescu, Com Beton SA. Am vrut sa demonstram ca solutia aleasa de autoritati, si anume construirea pistei din pavele, in loc de asfalt, este o varianta mai mult decat nefericita. Materialul video surprins arata cat de puternice sunt trepidatiile cauzate de pavelele montate. In plus, biciclistii trebuie sa fie atenti si la capacele de canal, care s-au infundat dupa aceasta iarna. Din cauza lucrarilor din Podu Ros, am fost nevoiti sa ocolim zona si sa intram pe contrasens, pe bulevardul Dimitrie Mangeron. Prima parte a experimentului s-a incheiat in Tudor Vladimirescu, dupa mai multe „hurducaturi” serioase.
Pentru a demonstra ca o pista cu imbracaminte asfaltica ar fi fost mult mai potrivita, am vrut sa ne deplasam pe o astfel de suprafata. Am ales bulevardul Calea Chisinaului, asfaltat anul trecut, si am parcurs distanta dintre Centrala Electrica de Termoficare si Tesatura. Imaginile surprinse arata ca trepidatiile sunt de intensitate mult mai mica decat cele simtite pe suprafata cu pavele. Intrebati care este solutia, reprezentantii primariei au afirmat ca piste cu pavele au fost construite si in alte tari. „Peste tot in lume sunt astfel de piste. Noi am actionat conform normativelor care ne dau voie sa facem o pista de biciclisti din astfel de materiale”, a declarat Sebastian Buraga, actualul purtator de cuvant al primariei.

Blocajul din Podu Ros continua

„Marea realizare” a primarului Gheorghe Nichita nu a tinut decat cateva luni. Dupa ce ca a fost construita in bataie de joc, pe o solutie inadecvata pentru circulatia biciclistilor, pista laudata de primarul orasului s-a stricat prima data dupa doua luni, in zona Podu Ros. Dupa alte trei luni, asfaltul si pavelele din Podu Ros au crapat, pur si simplu, din cauza faptului ca un camin de canalizare, aflat sub pista, s-a deteriorat. Acest lucru a insemnat demararea unei lucrari de proportii in zona Podu Ros, prin devierea unor retele si reconstructia canalului colector. Oficialii ApaVital au precizat, ieri, ca nu pot estima un termen de finalizare a lucrarii, intrucat au fost nevoiti sa faca piese la comanda pentru caminul de colectare a apelor uzate.
Oficial, surparea s-a produs din cauza trepidatiilor si a faptului ca reprezentantii Com-Beton nu au tinut cont de retelele subterane atunci cand au amenajat pista de biciclisti.

Comentarii
  • Ca pista de biciclisti e o mare prostie o stie toata lumea. Da’ si voi, dupa ce redati filmarea la viteza mai mare ca sa iasa mai violente trepidatiile, in mintea voastra ciudata, va ginditi ca o bicicleta se conduce tinind cu dintii de ghidon… chiar voi ati mers cu bicicleta vreodata?

  • NECHITA , vrea ales la anul, sa-l alega pu–, caci ieseni nu-l mai aleg , crede ca ne mai unge cu ceva si-l mai alegem , o pu–, ce se vor face patroniii de firma care tot duc cadouri la primarie ba de craciun ba de paste stiu ei cum si in ce portbagaje se pune (VASILICA) mielu……bravo redacti (ziar) santeti singuri care va luptati cu acesti derbedei sa stiti ca sant eseni care va respecta si va sant aproape…. sa vina ELICOPTERELE SI LA IASI CACI AU CE LUA … MAI E PUTIN :):):)

Adauga un comentariu