News Flash:

Primaria KOSAROM

4 Noiembrie 2010
12893 Vizualizari | 25 Comentarii
Vasile Rusu Vasile Mocanu si Neculai Apostol
• O afacere strigatoare la cer • In anul 2000, Vasile Rusu a cedat cu titlu gratuit 27 hectare din domeniul public comunei Targu Frumos pentru ca suprafata sa ajunga in proprietatea SC Agricola SA Targu Frumos • Ulterior, SC Agricola SA Targu Frumos a fost "privatizata" de deputatul PSD Vasile Mocanu, iar patrimoniul bogat al SC Agricola Targu Frumos a ajuns pe mana lui Neculai Apostol de la Kosarom, care a platit pentru cele 27 hectare teren si fermele populate si sediile administrative ale SC Agricola SA Targu Frumos doar 1,1 miliarde lei • Cativa ani mai tarziu, Vasile Rusu, care prin transformarea comunei Targu Frumos a devenit primar la comuna Ion Neculce, a cumparat cu banii Consiliului Local, 12 miliarde lei, o parte din terenurile si cladirile pe care le cedase gratuit • Terenul pe care Apostol a pus mana cu ajutorul lui Rusu valoreaza milioane de euro • De cand i-a cedat cele 27 hectare, Vasile Rusu beneficiaza de sustinerea neconditionata a lui Neculai Apostol • Deja Apostol a parcelat terenul si a vandut loturi de cateva mii patrati, incasand sute de mii euro

Pui mana gratis pe un teren valoros care a apartinut statului si, dupa aceea, vinzi inapoi statului o bucata mica din acea suprafata si incasezi vreo 12 miliarde lei. Si ce mai ramane din terenul respectiv vinzi persoanelor fizice drept loturi pentru case si incasezi alte sute de mii euro. Nu sunt multi cei care au reusit acest lucru si acum sunt "oameni de afaceri". Neculai Apostol a reusit sa faca o asemenea "afacere". Acest tip de afaceri a saracit statul roman si l-a facut sclavul FMI.

Coborand putin intr-o zona mult mai empirica, trebuie precizat, inainte de a dezvalui toate detaliile acestei afaceri strigatoare la cer, ca in anul 2003, cand pe functia de prefect era Neculai Apostol, comuna Ion Neculce a fost infiintata prin desprinderea de comuna Targu Frumos exclusiv pentru a servi intereselor grupului de firme Kosarom. Afacerea prezentata mai jos va dovedi afirmatia de mai sus. Pentru ca acest lucru sa se realizeze, pe functia de primar trebuia sustinut un individ obedient fata de Neculai Apostol, si anume Vasile Rusu, care pana la infiintarea comunei Ion Neculce a fost primar al comunei Targu Frumos. De aceea, din patru in patru ani campania electorala pentru functia de primar a lui Vasile Rusu este sustinuta cu bani si pachete de carne de la Kosarom.

Inceputul

In luna august a anului 2000, Vasile Rusu, membru al PSDR, era primar al comunei Targu Frumos. A fost sustinut puternic de Vasile Mocanu, fost director al SC Agricola SA Targu Frumos, care cultiva peste 2.000 de hectare de teren agricol si crestea mii de animale. Vasile Mocanu, care in anul 2000 a ajuns deputat, este bun prieten cu Neculai Apostol, actionarul principal de la grupul de firme Kosarom. Tot in anul 2000 Vasile Mocanu si Neculai Apostol au decis sa puna impreuna mana pe cea mai puternica societatea economica din zona, si anume SC Agricola SA Targu Frumos. Dar nu vroiau sa o ia "cheala". Stiau ca Agricola SA Targu Frumos avea mii de vite, zeci de cladiri si ferme, dar nu avea titlu de proprietate pe ce era mai valoros: tot terenul intravilan aflat la intrarea in orasul Targu Frumos, la marginea drumului european, cu o valoare pe piata de milioane euro. Si au "privatizat-o" dupa ce au trecut terenul in patrimoniul SC Agricola SA Targu Frumos. Au reusit sa ia terenul numai cu complicitatea subordonatului lor, Vasile Rusu.

Cum s-a facut

Pentru ca, totusi, se temeau, au dat acestei afaceri o aparenta de "legalitate". In vara anului 2000, SC Agricola SA Targu Frumos a dat in judecata Primaria comunei Targu Frumos pentru a-i recunoaste dreptul de proprietate pentru suprafata de 27, 21 hectare de teren aflat la intrarea in orasul Targu Frumos, in localitatea Razboieni. SC Agricola SA Targu Frumos nu a dovedit cu acte ca ar avea dreptul sa devina proprietarul terenului. Avocatul  societatii a invocat Legea nr. 1/2000 privind reconstituirea drepturilor de proprietate pe terenurile agricole si forestiere. Dar nu s-a indicat nici un articol de Lege care sa dea dreptul societatii sa devina proprietar. In instanta, Primaria comunei Targu Frumos nu a fost reprezentata de un avocat care trebuia sa protejeze patrimoniul comunei, asa cum era normal, ci de sotia primarului Vasile Rusu, si anume agentul agricol Maria Petronela Rusu. Procesul a fost judecat la Judecatoria Pascani. In instanta, Maria Petronela Rusu a spus ca Primaria comunei Ion Neculce nu se opune cererii adresate de SC Agricola SA Targu Frumos de a i se recunoaste dreptul de proprietate pentru suprafata de 27,2 hectare. In plus, dupa aceea, Vasile Rusu, in calitate de primar, a trimis la instanta adeverinta nr. 2347/2000, prin care spune ca institutia pe care o conduce, si anume Primaria comunei Targu Frumos, recunoaste dreptul de proprietate al SC Agricola SA Targu Frumos pentru suprafata de 27,2 hectare de teren, pe care societatea respectiva "a edificat" imobile (constructii ferma vaci si ovine). Si judecatorul a decis apoi ca cele 27,2 hectare sa treaca in proprietatea SC Agricola SA Targu Frumos. Familia Rusu isi facuse treaba. Apostol si Mocanu erau multumiti. Dosarul de la Judecatoria Pascani a avut numarul 3911/2000.

Pasul urmator

S-a ajuns la pasul urmator. Neculai Apostol trebuia sa puna mana pe SC Agricola SA Targu Frumos. Fara sa faca vreo licitatie publica, pe data de 28.03.2002 Agentia Domeniilor Statului a vandut 80 la suta din actiunile societatii catre Asociatia Salariatilor si Membrilor Consiliului de Administratie din SC Agricola SA Targu Frumos, care era controlata total de Vasile Mocanu. La momentul "privatizarii", pe numai 2 miliarde lei vechi, societatea cultiva peste 2.000 de hectare de teren, din care 1.200 erau concesionate de la Agentia Domeniilor Statului, avea ferme populate cu mii de capete de vaci si de oi la Ruginoasa si Razboieni, utilaje, atelier mecanic, dar si un sediu pe doua nivele aflat la marginea drumului european, la intrarea in Targu Frumos. Acesta se afla chiar pe terenul pe care Vasile Rusu, reprezentat de sotia sa, il cedase cu titlu gratuit cu numai cativa ani in urma. La cateva zile dupa aceea firma Kosarom a lui Neculai Apostol a preluat controlul SC Agricola SA Targu Frumos pentru numai 1,1 miliarde lei vechi. Acesta a fost pretul platit pentru cele 65 la suta actiuni pe care le-a cumparat de la Asociatia Salariatilor si Membrilor Consiliului de Administratie din SC Agricola SA Targu Frumos. Gata. Apostol isi realizase visul: pusese mana pe Agricola Targu Frumos. Vroia, insa, si mai multi bani. In spatele unei imagini de firma de succes in domeniul preparatelor din carne, se afla, de fapt, o mare afacere imobiliara. Ceea ce urmeaza e de ras sau de plans, depinde de starea cititorului.

Statul si-a rascumparat propriul teren

Comuna Ion Neculce a fost infiintata in anul 2003, dar nu avea un sediu. A functionat asa pana in 2006, cand Vasile Rusu, care a fost "pus" intre timp primar al comunei Ion Neculce, a cumparat o bucata din terenul pe care il cedase gratuit in 2000 si o cladire de doua etaje (un fost sediu al SC Agricola SA Targu Frumos) cu 12 miliarde lei vechi. Banii a fost alocati special de la bugetul de stat comunei Ion Neculce pentru a cumpara cladirea si 5.000 metri patrati teren. Contractul intre Primaria comunei Ion Neculce si Agricola SA Targu Frumos a fost semnat pe data de 18 decembrie 2006. "Din punctul meu de vedere, eu am facut o afacere buna. Faceam eu cu 12 miliarde asa ceva, o cladire mare de doua etaje si cu parc in jur? Am dat un pret bun. Cu cat au luat cladirea de la stat cei care mi-au vandut-o, nu stiu. Intrebati-i", a spus Vasile Rusu, in legatura cu aceasta achizitie.

Poate ca nu reusea sa realizeze un sediu de primarie cu doua nivele si sa cumpere 5.000 metri cu 12 miliarde lei, dar daca vroia, putea sa le aiba gratis, daca in 2000 nu-si trimitea sotia la instanta sa faca "blat" pentru ca proprietatile sa ajunga gratis apoi la dispozitia lui Neculai Apostol. Recent, bucati din terenul luat gratis de Apostol au fost vandute unor oameni de afaceri din Targu Frumos, care si-au ridicat case cu sute de mii euro. In plus, terenul pe care Kosarom l-a "mostenit" de la Agricola SA Targu Frumos, preluand concesiunea pentru cele 1.200 hectare de la Agentia Domeniilor Statului, este revendicat de cetateni. Cereri de revendicare sunt si pentru cele 27 hectare luate gratis in proprietate. Dar Vasile Rusu nu da curs cererilor de retrocedare depuse de cetateni, tocmai pentru ca aceasta imensa avere sa ramana la Apostol. Mai mult decat atat, grupul de firme Kosarom a fost scutit de plata taxelor si impozitelor locale catre bugetul comunei Ion Neculce, deoarece este vorba despre "un mare investitor", dupa cum este scris in hotararea de Consiliu Local prin care s-a decis acest lucru. Oricine ar fi in pielea lui Neculai Apostol nu ar sustine un asemenea primar pana in panzele albe? Vom reveni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


inceputul pasul urmator
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (25)

smarandita popii  | #129736
asa va trebuie dureri de cap la toti pentru ca de domnul dereftor livache n-ati mai incaput si l-ati lasat fara smantana pe smenar.ce sa ia el de la apia hirtii?v-a turnat sau nu?ganditi-va bine!!!!
kiro  | #129747
Jmecherie cu buton...se stie ca romanul e cel mai destept om de pe pamant...nu va muri de foame, de sete sau de orice alta nenorocire....este un supravetuitor...un ultim supravetuitor din tagma tabulei rasa....=))....ce mai ....cei mai iscusiti hoti....asta ne e rasa...
gogu de la primarie  | #129790
ARESTATI-L PE HOTU DE MOCANU ! HOTU!HOTU!HOTU!ARESTATI IMEDIAT HOTU!Rusu a executat de frica lui mocanu si solcanu HOTII!
Marcu  | #129832
Cainii latra, caravana trece; cam asa ceva este si cu aceste anchete ale presei. Daca n-am fi in Romania poate finalizarea s-ar vedea inclusiv recuperarea prejudiciilor. Mare lucru sa auzim de ceva serios.
militia...procuratura...parchetul...tribunalul...  | #129834
mafia kosarom... de ce Domnule Primar Rusu (bolsevic) ati facut atitea magarii sa inteleg ca de acii reiese terenurile oamneilor ...! de ce nu ai pus oameni in posesie pe vechiul ampasament...? mafia Comisia de Fond Funciar...? sau Dumneavoastra sunteti o mafie (rusu ,mocanu si apostol) "Fie roata cit de patrata ,ea tot se mai invirte odata".Bunici nostri au luptat si au murit in razboaie pentr-u o palma de pamant si acum Dumneavoastra cu Comisiile de Fond Funciar ,Movanu si Apostul ati furat pamantul nostru stramosesc de ce oare...? Partidul oare va pune sa furati...sau gandirea voastra criminala cu principiul ''hai sa furam ca asa ne sta mai bine'' ...?
PSD  | #129836
SA VEDETI CE EVAZIUNE , MUNCA LA NEGRU SI SPLARI DE BANI FACE KOSAROMUL SUNT UN FOST ANGAJAT SI MANA DREAPTA A LUI APOSTOL....UNDE ESTE I.T.M. SA VERIFICE KOSAROMUL SE LUCREAZA MAI ALES NOPATEA...FACETI O ANCHETA .OARE SE POATE...? CE SALARII DAI DOMULE APOSTOL...? CITI OAMNEI CU ZIUA NE PLATITI AI...?
kissfm  | #129839
SI PROTOPOPUL(EXCROCUL,MAFIOTUL,JIGODIA)(PSD) DE PASCANI ARE ACTIUNI LA KOSAROM DE 2.000.000.000 LEI E IN ACEEASI CLIKA...(CARACATITA)
CUMATRA PETRONELA  | #129858
HOTII...HOTII...HOTII MI-AU FURAT PAMANTURILE CEI DE LA KOSAROM II DAU IN JUDECATA CA ORICUM NU SE REZOLVA NIMIKA::)) BAI DACA VRETI PAMANTURI VA DAU EU O BUCATA DE PADURE DINTRE PICIOARE
tovarasa lui mocanu  | #129860
nu va mai certati k prosti ca nu se rezolva nimika...am prea multi bani sa cumpar totul,ati vazut ce am putut cumpara...?
sefa  | #129861
va rugam frumos nu mai faceti DIVERSIUNE scrieti REALITATEA in opini PRO si CONTRA lui MOCANU,APOSTOLSI RUSU.
VASILE RUSU  | #129863
EU SUNT RUPT DE CORUPT OARE...? SAU VOI...!
rechizitoriul  | #129867
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CORDUBAN CORNELIUS ZIS FALSIFICATORUL
RUSU VASILE ZIS CORUPTUL
RUSU PETRONELA ZIS CEAUSEASCA
IFTIMIE MIHAI ZIS VALETUL
RUSU ROMONA ZIS FYFY CE BLONDA
VALEANU DOINA ZIS CURVET
VAIDEANU LUMINITA ZIS SPAGA MARE
PROBATORIUL ESTE LA PRIMARIA ION NECULCE MERGETI SI VA CONVINGETI...!!!
Mia  | #129873
Da dle Cornelius,tot ce se scrie despre analfabetul de Saraficeanu,care se jura ca nu el este in spatele acestor reclamatii,cineva le sterge.Oare de ce? Asta nu ca, ce se scrie despre afacerea Kosarom nu ar fi adevarata,pentru ca am lucrat si eu in IAS Tg Frumos si stiu ce avere afost furata de aceasta sleatca Mocanu ,Apostol si mai tarziu si Rusu. Insa de observat,ura si pofta de a face rau a lui Saraficeanu,cel care in nbuniea lui crede ca lumea il va alege primar.Mai oameni buni, ascultati ce va spun,Rusu va rezolva problema cu condamnarea pana in 2012 cand va candida din nou,pentru ca are samanta de bani buni si ii va da unde trebuie ca sa scape curat,dar japita de Saraficeanu va ramane tot prost ,***** si cu banii luati.
liviu  | #129876
Catuse, catuse, catuse, catuse, catuse, catuse. Gura mamii lor de banditi! De aici vilele, masinile si atitudinile sfidatoare, ca si cum ei ar fi buricul pamantului. La inchisoare mafiotilor!!!!!!!!!
ioan  | #129912
amdat un punct pt. ca nu era 0........dar imi e mila de papagalul ce a scris articolul......pacat ca maninca din portia unui om normal
ptr. ioan  | #129915
sunt sigur ca lui mata ii pare rau si acum ca te a nascut ca esti mare bou ataci autorul articolului in loc sa fii indugnat ca s- a furat
GIGI-BEN  | #129939
BAI DE CE FURATI BANI EUROPENI ,BUGETE LOCALE SI PAMANTURILE OAMENILOR, TOVARESE RUSU TE BAG LA PUSCARIE ''ZISE '' LUMINITA VAIDEANU
gogu ion  | #129940
daca cineva ar dori sa vada citi neaveniti,de profesie mecanici auto,morari au luat cu cite i mld bogatii intregi ale fostelor IAS-uriau distrus septeluri de animale valoroase,au vidut terenuri,au distru sute de ha.de vii si livezi.etc are cineva interes??????????????nu prostii care si-au rupt oasele muncind in aceste unitati n-au avut parte nici de plata cas. si acum s-au trezit cu pensii de nimic.UNDE E DREPTATEA TOV ILICI SI PETRE ROMAN CARE ATI DISTRUS AGRICULTURA SI AYI DAT-O PE MINA MAFIOTILOR/
mascarada PSD 1989  | #129941
Asa au fost ,Asa vor fi, Asa vor muri=Comunisti,Securisti,Hoti si Criminali=puterea securitati democrate=puterea comunista(Bolsevica) VIVA ROSUL COMUNIST ISTORIE S-A SCRIS SI SA MINTIT ,PROFESORI AU PREDAT SI S-A INDROCTRINAT....!!!WARINIG!!!
ROSUL COMUNIST  | #129942
RUSULE DACA MAI FURI SI MINTI LUMEA ITI TAI MANA SI LIMBA( SA FURI MAI BINE SI CU CAP.AI INTELES...?)
judecatorul  | #129943
interesant. toti stiam ceea ce ati scris in articol, doar ca nu ase luau intiative ca nu erau probe sa fie anchetati, ca ceea ce spuneti voi acolo, e doar putinul. toate astea ies acum la iveala, ca e normal, a venit si criza si terenurile alea sunt bune daca se investeste cu cap pe ele. acolo este nevoie de o minte lucida sau o concurentza loiala sa se produca mancarea pe toata moldova, nu numai pt. jud, iasi. ganditiva ca sunt interese prea mari acum. fonduri europene, pe ternurile de 2000 hectare investite, asta inseamna raiul pt, ei. au tot interesul sa taie in carne vie si sa faca un grup de interese local. se vor apara intre ei si va fi cam greu sa fie pedepsiti. sunt 2 posibilitati. 1. ori se cauta minti inteligente care sa faca o agricultura prospera cu irigatii sa desfometam iasul, 2. ori se face mafie locala si neinteres pt. comunitate si se tine totul in umbra si se fura in continuare. PROPUN ,sa se infiinteze o comisie de tineri aspiranti si cu studii superioare sa creeze planuri si schite de investitii agricole, de asta avem nevoie, DAR doar asta sa treaca din primaria comunei in primaria orasului. nu este corect ca aceasta mafie care se rezuma doar la POSESIA lor si afacerile lor sa trimita tinerii sa se limiteze doar de ceea ce li se ofera prin joburi, externe, ELIMINATIA aceasta mafie de la radacini, DOAR DNA, repet, doar DNA.... poate amplifica si taia raul de la radacina, cu rabdare veti vedea ca veti descoperi mult mai multe ilegalitati ce le fac acesti domni parsivi si HOTI. cautati in continuare in trecut si veti descoperi ca asta este minimul ce l/au facut, veti vedea ca au furat mult mai mult si mult mai intens, fara ca nimeni sai opreasca. trebuie sa recunosc ca acesti domni au adunat si multi dusmanidea lungul anilor. sper sa se gaseaca alt sistem de justitie pt. ei daca legea roamneasca nu isi face datoria sai pedepseasca pe acesti criminali. pt. tot raul care/ l/au facut vor plati si copii copiilor lor, daca nu vor recunoste si nu vor da inapoi tot ceea ce au furat oamenilor sarmani si muncitori.SPER SA SE GASEASCA SI UN JUDECATOR CALAU SI PT. ACESTE SCURSURI ALE SOCIETATII CARE SA LE IA CAPUL...... SPER, daca justitia romaneasca nu isi face datoria
militia...procuratura...parchetul...tribunalul...  | #130023
RUSULE , MOCANULE AI FURAT PAMINTURILE OAMENILOR ,CU KOSAROMUL SI IAS-UL DA SAU NU...? DA... AM FURAT RECUNOSC, MERIT PUSCARIE SI CONFISCAREA AVERILOR
europeanul  | #130867
la primaria comunei Ion Neculce de cativa ani buni se fac doar proiecte de talie europeana
Vina primarului este ca a transformat aceasta localitate in una din cele mai moderne comune din Romania
aveti un primar deosebit, voi scursurilor societatii nu-l meritati
Petronela  | #176648
Ma parvenitilor, lasatil pe Sarafincianu in pace ca va fi vai si amar de capul vostru in cel mai scurt timp. Acesta lucreaza inteligent,aduna dovezi clare si indiferent de solutia data in recurs soarta lui RUSU va fi pecetluita,Rusule mai poti minti,pina la urma o sa se convinga atit domnul Mocanu cit si domnul Apostol la care da-a lungul timpului ai mers si ai vorbit numai minciuni la adresa lui Sarafincianu. Adevarul va iesi la iveala si va fi vai de tine.Sarafincianu nu are treaba cu nimeni,dar voua va este frica de el ca acest personaj pe care voi il denigrati,atit in Primarie cit si in comentarile de pe internet,va este incomod in C.L intrucit fata de ceilalti consilieri acesta chiar are habar de administratie publica,si va este o pedica in a fura banul public.Succes Sarafincianule,si ai in noi cetatenii comunei un aliat in a inlatura acest clan din PRIMARIE.In alegerile vitoare SARAFINCIANU Primar.Rusu cu gruparea sa mafiota la ghena.
gigel  | #188419
mocanu,rusu si apostol sunt cei mai hoti de pe fata pamantului. eu am 5 he de pamnt cu acte si mocanu mi la luat el si nu il pot scoate de la el. zice ca el are acte hotul . a invartit cu primarul si au facut titlu de proprietate .acum mocanu a plecat la iasi ca ia facut panciuc casa . a furat destul la razboieni sa dus si acolo bagalas in p...a masi de hot . cand a vn aici a vn cu o geanta de haine acum a devenit miliardar
luatil la puscarie domnilor nu il mai lasati liber pe hotul asta
au fost prosti oamenii de la razboieni ca trebuia sa ii dea foc la casa .acum ia dat casa lui panciuc ca ia facut asta casa si ia si mobilato.arestatil mai bn pe banditul asta ...... am multe de zis cu hotul asta
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2712 (s) | 22 queries | Mysql time :0.139131 (s)