Economic Local

Primăria Lespezi cumpără o autobasculantă pentru lucrările din comună! Contractul are o valoare de 35.000 de euro

Publicat: 11 ian. 2021
Sediul Primăriei Lespezi, județul Iași
Comuna Lespezi, județul Iași, va beneficia de noi utilaje

Comuna Lespezi va beneficia de un utilaj modern. Reprezentanții primăriei au nevoie de autobasculantă pentru activitățile curente din localitate. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației

Primăria Lespezi, județul Iași, începe anul cu un program nou de achiziții. La finalul săptămânii trecute a fost lansată licitația pentru furnizarea unei autobasculante, în sistem leasing. Valoarea estimată a contractului este de 168.370 lei, fără TVA, aproximativ 35.000 de euro.

„Autoutilitara va fi achiziționată prin leasing financiar. Ofertantul va face o ofertă de finanțare printr-o societate de leasing. Perioada de leasing va fi de 12 luni, cu opțiunea de cumpărare, inclusiv valoarea asigurării CASCO. Oferta va fi însoțită de grafic de rambursare rate leasing lunar pentru toată perioada, respectiv 12 luni. Propunerea financiară va cuprinde totalitatea elementelor de cost (furnizare, transport, punere în funcțiune, autorizări/avizări, taxe, dobânzi, comisioane, precum și costurile leasingului legate de îndeplinirea contractului de furnizare)”, se arată în caietul de sarcini.

La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Auto Padova SRL, controlată de Gabriel Onofrei. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 32,7 milioane de lei, profit de 153.470 lei, datorii de 10,6 milioane lei, cu un număr de 87 de angajați.

Reprezentanții Primăriei Lespezi au stabilit caracteristicile tehnice ale autobasculantei

Conform caietului de sarcini, masa totală a autobasculantei trebuie să fie de 3.500 de kilograme și să fie dotată cu benă basculabilă. Sistemul de frânare trebuie să fie hidraulic, cu discuri ventilație pe axa față și discuri simple pe axa spate, sistem anti-blocare, sistem anti-patinare.

„Autoutilitara va fi livrată complet echipată, cu toate autorizările necesare obținute de furnizor și în stare de circulație, respectiv de lucru. Termenul de livrare este de 60 de zile calendaristice de la primirea de către furnizor a comenzii de livrare emisă de achizitor. Autoutilitara este considerată livrată când toate activitățile din cadrul contractului au fost realizate și aceasta funcționează la parametrii agreați. Autoutilitara va fi însoțită de toate părțile componente necesare punerii în funcțiune și menținerii în funcțiune. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a furnizorului”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA a încheiat contractul pentru închirierea utilajelor

Recent, compania de apă-canal a încheiat un contract pentru închirierea mai multor utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente la rețelele de apă și canalizare din județ. Valoarea finală a contractului este de 1.739.180 lei, fără TVA, aproape 360.000 euro. Mai precis, vor fi închiriate buldoexcavatoare funcționale pe pneuri ce urmează să fie folosite în zonele Târgu Frumos, Siret – Pașcani, Timișești, Prut – Bârlad. Contractul a fost semnat cu societățile Ema Agro-Construct SRL, Construct Hârlău SRL, Marvio SRL, Ame Turistic SRL.

„Va fi echipat la solicitarea entității contractante, în funcție de natura lucrărilor, cu picon pentru spargerea betonului/asfaltului și cupă încărcător frontal cu 6 funcții, cu lățimea cuprinsă între 1,8 – 2,4 m, capacitate de 0,8 – 1,2 metri cubi și braț excavator având cupa cu lățimea de 250 – 750 mm, capacitatea de 0,054 metri cubi – 0,5 metri cubi, care să permită săparea până la adâncimea de 4 metri”, se arată în descrierea utilajelor.

Comentarii
  • Lazar si Strachinaru
    El și ea în pat, unul lângă altul.
    El: La ce te gândești iubirea mea?
    Ea, dându-se mai aproape, șoptește tandru: La același lucru ca tine, iubitule!
    El: Minunat! Atunci suge-mi si celalalt ou…

Adauga un comentariu