Social

Primaria nu are nici un chef sa ii invete pe pascaneni ce trebuie sa faca pentru a a-si reabilita termic locuintele asa incat sa poata beneficia de scutiri de taxe si impozite

Publicat: 14 oct. 2011

Nepăsare şi dezinteres total din partea funcţionarilor Primăriei, atunci când sunt solicitaţi să ofere o informaţie de folos cetăţeanului din Paşcani. Oficialii preferă să trimită oamenii “la plimbare”, spunând că “nu se ocupă ei de asta”, decât să se intereseze la rândul lor pentru a lămuri oamenii în probleme de larg interes public.

Este şi cazul unei păşcănence, Maria Rusu, care vine de cinci zile la Primărie pentru a afla cum poate beneficia, ea şi vecinii ei, de scutirea de impozit pe apartament, după ce au reabilitat termic faţada blocului. Locatarii blocului N4 din zona Integrata mai au nevoie pentru completarea dosarului doar de un audit energetic al construcţiei după anvelopare, făcut de o firmă spacializată. Întrebaţi de Maria Rusu care sunt firmele autorizate să facă care fac astfel de documentaţii şi cum pot fi contactate, funcţionarii serviciului de Urbanism al Primăriei Paşcani au ridicat din umeri.

Lipsa de interes

Rezolvarea problemei este banală, dacă vrei să îi ajuţi pe păşcăneni, adică tocmai cei care plătesc salariile funcţionarilor din Primărie.

Lista auditorilor energetici, pe judeţe, poate fi găsită pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, la adresa http://www.mdrt.ro/lista-auditorilor-atestati . Auditorii din judeţul Iaşi, peste 50 la număr, cu nume şi date de contact, adresă şi telefoane, este pusă la dispoziţie la adresa http://www.mdrt.ro/userfiles/atestari/auditori/IASI.pdfloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit