Eveniment-Social

Primaria nu opreste macelul teilor

Publicat: 05 feb. 2013

O intalnire intre oficialii primariei, sefii Agentiei si Garzii de mediu, arhitectul sef al municipiului si reprezentantii filialei iesene a Partidului Ecologist, a prilejuit ieri o analiza a defrisarilor demarate saptamana trecuta de municipalitate. In urma intalnirii, s-a luat decizia ca taierea teilor de pe Stefan cel Mare si a castanilor de pe Colonel Langa sa continue si in zilele urmatoare. Alesii locali vor sa domoleasca societatea civila care a protestat impotriva macelului arborilor din centru, dar si a inlocuirii lor cu salcami japonezi. „S-a analizat vegetatia si nu are forma si design uniform, arborii de tei fiind de varste diferite, unii bolnavi, unii nu. Vom incerca sa ii pastram pe cei de la Casa Cartii, care sunt mai tineri, dar pana la intersectia cu I.C Bratianu se vor inlocui teii cu salcami japonezi. Zona dintre Colonel Langa si Piata Unirii nu va fi afectata de reconfigurarea zonei”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, arborii defrisati de pe Stefan cel Mare nu vor fi vanduti ca lemn de foc, trunchiurile teilor urmand sa fie folosite la baza SC Servicii Publice SA, pentru a fi transformate in stacheti.

„Salcamii japonezi plantati pe Stefan sunt jumatate din pepiniera de la Servicii Publice, jumatate sunt cumparati de la pepiniere private. E vorba de cateva zeci de salcami. Iasul va ramane un oras al teilor. Anul trecut, am plantat 1.020 de fire, dintre care 200 au fost date asociatiilor de proprietari pe baza cererilor”, a precizat viceprimarul.loading...

Comentarii
 • Va bateti joc de orasu asta dupa cum va taie capu ala idiot! Daca unii tei sunt bolnavi pot fi inlocuiti cu alti tei, tineri si sanatosi. Mai e un tei bolnav care nu arata bine in gradina Copou, pe ala cand il taieti???? Trasni-v-ar Dumnezeu!

 • Imbecilii sterg istoria Iasului, pas cu pas fara ca cineva sa vada efectele dezastruoase lasate in urma lor.Teii sant inlocuitii cu spaga infractorilor gen chihirita etc.
  Va intreb ma intreb lemnul merge cumva intr-0 Fabrica de Mobila care sa se intoarca din nou in bun patrimonial Local ?

 • Este revoltător, edilii nici nu vor să asculte ce are societatea civilă de spus… Suntem luați în seamă superficial doar la alegeri. O adunătură de indivizi lipsiți de scrupule, antrenați doar de interesul personal. Este păcat că nu se revoltă și în stradă cei care postează în mediul online. Poate așa ar avea o imagine mai de ansamblu minunații noștri conducători ce înseamnă Iașul de fapt. Se cred singuri, iau decizii așa, într-un club select. Unde sunt invitațiile la dezbateri publice și alte forme de participare??

 • Cretinii astia ordinari alde Chirica au mai gasit o metoda de a face „niste afaceri”! Ce treaba avem noi cu salcamii japonezi????????? Dobitocii astia inventeaza apa calda ca sa le pice lor „comisioane”! Ar trebui sa investigati de unde si cu ce costuri au fost adusi „salcamii japonezi”….!!!?! Bai dementilor! Intai plantati copaci tineri care sa creasca cat de cat….si apoi taiati-i pe cei vechi!!!!! Auzi….unii sunt bolnavi ..unii nu! VOI SUNTETI BOLNAVI!!!!!!!!
  La vara o sa va coaceti in zona aia cu „japonezii” vostri cu tot!!!! Auzi justificare SF: nu au coroanele uniforme!! Bai cretinule…..nici tu nu ai fata simetrica si cu toate astea nimeni nu-ti taie capul!!!!!!!!!!!!!
  JEGOSILOR! Pe voi va freaca defrisarile…..si in CUG..de exemplu…..nu ai pe unde sa eviti gropile….iti rupi masina !!!!!!

 • Dupa ce au ciuntit intentionat teii mari spunind ca ii toaleteaza in plina perioada de vegetatie si fara nici o asistenta a cuiva vare se pricepe ca sa se usuce, acuma spun ca nu au coroana frumoase. Sper ca teoria budista cu reincarnarea este adevarata si cei care au comandat macelul asta al copacilor din Iasi sa se reincarneze cel putin o mie de vieti in copaci macelariti sau in gindaci.

 • operatiunea taierea teilor are doua cauze pasiunea pentru sculptura in lemn moale a unui consilier municipal si afacerile cu salcimi japonezi a altor doi consileri judetieni.primarul gheorghe nechita nu e strain de cauza, motiv pentru care a aprobat imediat hoatarirea consiliului municipal.reactia de protest a studentilor si intelectualilor ieseni este sprijinita de iesenii aflati la studii in capitalele europene si e de lunga durta. ea va duce in final la schimbarea primarului gheorghe nechita din functia de primar,impiedecind totodata si alegerea sa in functia de guvernator al regiunii nord-est.

Adauga un comentariu