Actualitate

Primaria nu stie daca va relua circulatia tramvaielor in Copou pana la venirea studentilor

Publicat: 06 aug. 2012
1

@ Probabilitatea ca iesenii sa nu poata circula cu tramvaiul in cele doua centre universitare odata cu inceperea anului scolar este mare

Marea problema cu care se confrunta municipalitatea in aceasta perioada este inca in stadiul de discutii. Reprezentantii Primariei Iasi au anuntat ca executia lucrarii pentru modernizarea liniei de tramvai care urca spre bulevardul Carol I a fost oprita, deoarece s-a ajuns intr-un punct care poate afecta santierul de la Fundatie.  Aici, municipalitatea intentioneaza sa faca un pasaj subteran pentru preluarea traficului din zona. Vineri, proiectantii pasajului, precum si oficialii Primariei Iasi, s-au intalnit pentru a gasi o solutie care sa permita reintrarea tramvaielor in circulatie pe Copou. „Lucrarile la linia de tramvai pe strada Muzicescu au ajuns intr-un punct din care nu se poate inainta foarte mult spre zona Fundatie. Aici, constructorul trebuie sa fixeze o cota clara pe unde se poate trece, avand in vedere ca acolo se sapa pentru pasajul subteran. De asemenea, poate fi pusa in practica si o linie provizorie, asa cum s-a facut in trecut si in zona Podul de Piatra. Incercam gasirea unei solutii, astfel incat tramvaiele sa revina din toamna in circulatie, adica pana la inceperea anului scolar”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iasi.

In ceea ce priveste lucrarile de pe strada Elena Doamna, acolo unde se lucreaza pentru modernizarea liniei de tramvai ce asigura transportul in comun spre campusul Tudor Vladimirescu, situatia este incerta. Daca luna trecuta, edilii locali anuntau ca lucrarile vor dura aproximativ 60 de zile pentru cei aproximativ 300 de metri reabilitati la calea de rulare a tramvaiului, acum reprezentantii primariei sustin ca termenul de executie nu este precis. „Ramane in discutie lucrarea de pe Elena Doamna, acolo se lucreaza inca”, mai spune Mihai Chirica.

Comentarii
Adauga un comentariu