Economic Local

Primăria Pașcani a semnat contractul pentru reabilitarea clădirii unde funcționează grădinița și creșa

Publicat: 18 mai 2022
Sediul Primăriei Pașcani, județul Iași
Două obiective din municipiul Pașcani vor fi reabilitate termic

În municipiul Pașcani vor fi reabilitate două obiective importante: grădinița și creșa de pe strada Sportului. Autoritatea contractantă a semnat contractul și urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor

Primăria Pașcani, județul Iași, a finalizat licitația pentru reabilitarea a două obiective: Grădinița nr. 2 și Creșa nr. 1. Investițiile fac referire la creșterea eficienței energetice. Recent, contractul a fost semnat cu asocierea de firme Amenajări Ivcons SRL (Vaslui) – ACS New Antreprenor Construct SRL (Buzău). Valoarea finală a contractului este de 4.951.495 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Firma din Vaslui este deținută Ionuț Ivan. Ultimele date financiare arată o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro. Societatea din Buzău este controlată de Roxana Lidia Sava și Florin Adrian Sava. Firma a înregistrat o cifră de afaceri de 19,2 milioane de lei, un profit de 1,3 milioane de lei, cu datorii de 4,3 milioane de lei. În cadrul procedurii au fost depuse mai multe oferte, dar comisia de evaluare le-a respins. Lucrările vor fi executate pe parcursul unui an de la semnarea contractului. Autoritatea contractantă a încercat să implementeze și o strategie de dezvoltare a municipiului.

Primăria Pașcani a semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Sportului

Atât creșa, cât și grădinița funcționează în aceeași clădire de pe strada Sportului, nr. 11, din Pașcani.

„Pentru funcționarea grădiniței și creșei în condiții optime și pentru asigurarea unei stări tehnice corespunzătoare și a unui climat optim desfășurării activității specifice, este necesar a se executa unele lucrări pentru modernizarea spațiilor, reducerea consumurilor energetice, îmbunătățirea condițiilor de confort interior, a calității desfășurate în cadrul clădirii și reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră”, se arată în caietul de sarcini.

Terenul obiectivului are o suprafață de 5.782 de metri pătrați cu o suprafață construită desfășurată de 1.974 mp. Primăria Pașcani a organizat proceduri și pentru achiziția de utilaje ce urmează să fie folosite și pe perioada iernilor.

În comuna Dolhești va fi construită o grădiniță modernă

Totodată, și în comuna Dolhești, județul Iași, sunt anunțate investiții. Recent, primăria din localitate a demarat o licitație pentru construirea unei grădinițe moderne cu program normal, în satul Pietriș. Valoarea estimată a contractului este de 1.512.874 lei, fără TVA, aproape 300.000 euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Se propune construirea unei clădiri ce va avea funcțiunea de grădiniță cu program normal și realizarea unui loc de joacă cu suprafața de 145 mp conform planului de situație atașat la proiect. De asemenea, se propune amenajarea unei alei de acces și a unui număr de trei locuri de parcare. Autoritatea contractantă dorește asigurarea unui spațiu pentru desfășurarea activităților educaționale preșcolare pe raza comunei Dolhești. Accesul în clădire este diferențiat în funcție de destinație și siguranță: accesul în grădinița pentru preșcolari se face pe latura de sud a construcției, atât cadrele didactice cât și accesul în centrala termică sunt separate”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Pașcani a semnat contractul pentru reabilitarea clădirilor unde funcționează grădinița și creșa după ce a semnat și alte contracte de utilitate publică.
Adauga un comentariu