Local

Primăria scoate la închiriat 54 de locuri de parcare în Iași. Lista cartierelor vizate de către șoferii din municipiu

Publicat: 22 ian. 2021
Mașini parcate pe bulevardul Socola din municipiul Iași
Mai multe locuri de parcare în Iași vor fi scoase la închiriat de către reprezentanții primăriei în cursul lunii februarie 2021

Municipalitatea va scoate la închiriat mai multe locuri de parcare în Iași în perioada următoare. Autoritatea locală va închiria spații în zone precum bulevardul Socola sau Splai Bahlui. Procedurile respective vor avea loc la începutul lunii viitoare

Noi licitații pentru locurile de parcare în Iași în perioada următoare. Direcția de Exploatare Patrimoniu (DEP) din subordinea municipalității ieșene va organiza la începutul lunii februarie 2021 două proceduri pentru închirierea a 54 de locuri de parcare. Ambele licitații vor avea loc prin aplicația de telefonie mobilă WhatsApp, procedură implementată de autoritatea locală încă de anul trecut. Licitațiile pentru închirierea locurilor de parcare sunt destinate conducătorilor auto care locuiesc în zona spațiilor vizate de primărie.

Locuri de parcare în Iași, scoase la mezat. Pe bulevardul Socola vor fi închiriate 34 de locuri

O primă procedură derulată în luna februarie de către Primăria Iași va avea loc chiar pe data de 2 februarie 2021.

„În data de 2 februarie 2021, de la ora 10:00, prin aplicația WhatsApp, va avea loc o licitație publică cu strigare pentru închirierea a 34 de locuri de parcare. Vor fi scoase la închiriat locurile de parcare cu numerele de la 1 la 34, toate acestea fiind situate în parcarea de reședință din bulevardul Socola, nr.13. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile D8, D6 și E2”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

În acest caz, data limită de depunere a dosarelor este 28 ianuarie 2021, ora 13:00.

Locuri de parcare pe Splai Bahlui. Licitație pentru 20 de locuri

DEP Iași va organiza două zile mai târziu, respectiv în 4 februarie 2021, o altă licitație pentru noi locuri de parcare în cartierele din oraș.

„În data de 4 februarie 2021, de la ora 10:00, prin aplicația WhatsApp, va avea loc o altă licitație publică pentru închirierea unor locuri de parcare. De această dată este vorba despre închirierea a 20 de locuri de parcare cu numerele de la 31 la 50. Toate acestea sunt situate în parcarea de reședință din strada Splai Bahlui, nr.8A. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile G1, 6, 8ANEXA, 10, G2 și E3”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Din parcările de reședință, municipalitatea a reușit să scoată chiar și profit.

Licitații pe bandă rulantă pentru parcările din Iași

În cursul săptămânii viitoare, DEP Iași va organiza și primele licitații din acest an pentru parcările din oraș. Municipalitatea va derula în cursul zilei de 25 ianuarie 2021 o serie de licitații, vizate fiind alte câteva zeci de locuri în cartierele orașului. Și aceste proceduri vor fi derulate tot prin aplicația de telefonie mobilă WhatsApp. Sistemul a fost implementat în cursul lui 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

Comentarii
 • Dar ,in zona Alexandru cel Bun,cand se mai fac parcari?!!!
  Locala da amenzi pentru parcari neregulamentare,dar unde sa parcheze cetateanul acestui oras,sunt cateva parcari ce au fost licitate si atat,restul ce facem….
  Sau mai bine lasa,prostul isi ia masina,plateste taxe si apoi ,suplimentar, mai vine si locala si mai da o taxa,amenda, bugetul creste si pe edili ii doare in dos.
  Construiti parcari,sub/supra-terane, dati la inchiriat,eu zic ca sunt doritori,insa aveti grija cu taxa lunara,mie unul mi se pare o absurditate sa dai 200 ron/luna pentru locul de parcare , daca nu ma insel suntem primii din tara la asemenea pret.
  Multumesc edililor pentru grija fata de cetateni

 • De ce nu se scot la licitatie locurile de parcare de pe Titu Maiorescu 24?
  S-au demolat acum mai mult de un an niste garaje ilegale, s-au amenajat locuri de parcare, dar sunt ocupate (gratis) de cei care aveau garajele (cica e locul lor) sau de de studenti din VS, BT etc.
  Zac acolo unele masini de luni de zile… Daca e gratis se buluceste toata lumea, iar cei care ar plati nu au loc.

Adauga un comentariu