Eveniment-Social

Primăria și Crucea Roșie vor distribui apă și alimente persoanelor defavorizate

Publicat: 15 sept. 2020
Pachete cu alimente distribuite persoanelor defavorizate

Miercuri, 16 septembrie, în intervalul orar 9.00 – 14.00, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași, și Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Iași vor distribui apă potabilă locuitorilor din zona Cicoarei. Fiecare beneficiar va primi câte două bidoane de apă a câte 5 litri fiecare, în total urmând a fi distribuite 800 de astfel de bidoane. Acțiunea are loc ca urmare a unei donații făcute de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Iași și se înscrie în programul municipal „Alături de comunitate”.

Totodată, vineri, 18 septembrie, în intervalul orar 8.30 – 15.00, la sediul DAS Iași din șoseaua Națională nr. 43 („piramida lui Dubeț”), 100 de persoane și familii vor primi pachete alimentare. Această acțiune este organizată de Primăria Municipiului Iaşi, prin DAS Iaşi, cu sprijinul Mega Image.

Pe lista beneficiarilor se află persoane cu dizabilități, persoane disponibilizate și persoane vârstnice cu venituri reduse care au depus solicitări pentru alimente prin programul european de sprijin.

Fiecare pachet va conține un kilogram de mălai, un kilogram de făină de grâu, un kilogram de zahăr, un kilogram de orez, un litru de ulei de floarea soarelui, un litru de oțet, 500 de grame de pesmet, 500 de grame de griș, 170 de grame de napolitane și 100 de grame crackers cu sare. Pachetele vor fi distribuite în baza programărilor făcute de inspectorii acestei instituții.

Pregătiri pentru amenajarea unei noi grădinițe în Copou

În cursul zilei de astăzi, 15 septembrie, primarul Mihai Chirica a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea lucrărilor de reabilitare și amenajare a fostei clădiri a Policlinici cu plată de pe strada Codrescu nr. 5 în grădiniță. O hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice privind acest nou obiectiv de investiții din sfera educației preșcolare a fost adoptată în ședința Consiliului Local din 17 august.

Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri (în condiții normale) în opt săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5.556.875,17 lei cu TVA, din care construcții și montaj de 4.194.087,17 lei cu TVA, lucrările urmând a se desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât şi al stabilităţii şi siguranţei construcţiei, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalaţiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii.

Reparații și restricții de circulație pe străzile Vasile Lupu și Ciurchi

În perioada 15 – 29 septembrie, între orele 8.00 și 18.00, echipele Citadin SA fac lucrări de reparații, dacă vremea o va permite, pe strada Vasile Lupu (parțial) și Ciurchi (parțial).

În perioada menționată traficul rutier pe aceste tronsoane va fi oprit, iar autovehiculele vor putea circula pe rutele marcate în schița atașată.

În timpul lucrărilor pe arterele respective va fi asigurat accesul mașinilor de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

 

 

 

Comentarii
  • POMANA ELECTORALA .RUSINE JIGODII DE POLITICIENI CA VA ADUCETI AMINTE DE AMARATI NUMAI IN CAMPANII ELECTORALE .DUPA CE PUNETI MANA PE PUTERE VA GANDITI NUMAI LA VOI .

Adauga un comentariu