Eveniment-Social

Primaria spera ca autogara sa treaca de PD-L

Publicat: 22 feb. 2010
1

Dupa ce la ultima sedinta de Consiliu Local consilierii PD-L au respins proiectul ce viza construirea unei noi autogari in oras, edilii reintroduc proiectul pe ordinea de zi a sedintei de joi. Membrii PD-L au respins proiectul, motivand ca nu au avut timp sa-l studieze pentru a vota in cunostinta de cauza. „Speram ca pana la urma, proiectul autogarii sa fie aprobat. Proiectul va fi prezent pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local”, a precizat Cosmin Coman, director Directia Programe si Servicii pentru Comunitate. Reprezentantii unei firme belgiene s-au ocupat de realizarea studiului de fezabilitate necesar pentru construirea unei noi autogari in oras, in zona Tudor Vladimirescu, pe amplasamentul bazei RATP. Autogara va fi construita pe o suprafata 4200 metri patrati, sediul va avea parter plus etaj si vor fi amenajate opt peroane si spatii anexe. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, municipalitatea a incheiat un contract cu firma belgiana EC – ITS BVBA, care a castigat licitatia cu o oferta financiara de 475.204 lei. La licitatie a mai participat si firma spaniola TRN Ingineria Y Planificcacion de Infrastructuras, cu o oferta financiara de 302.520 lei. In conditiile in care municipalitatea a stabilit o prevedere bugetara de 504.201 lei fara TVA, firmele ofertante s-au angajat sa realizeze studiul de fezabilitate in maxim 60 zile de la semnarea contractului. Proiectul autogarii in valoare de 18,7 milioane euro a fost inclus in Planul Integrat de Dezvoltare Polul de Crestere Iasi (PIDPC) intocmit in vederea accesarii de fonduri europene in valoare de 114 milioane euro.
Comentarii
  • tare bine ar fi daca consilierii PD-l ar reusi sa dea jos acest excroc de primar cu consilierii lui , a distrus iasul , pacat ca dupa 20 de ani de democratie inca nu ne putem spune parerea sincera despre un personaj al PSD , care a facut parte din nomenclatura comuniasta care mai prsista la Iasi, ca in toate institutiile subordonate acestui primar , se fura ca in codru si in primul rind suntem noi cetatenii acestui oras furati, de CET, TERMOSERVICe, APA- VITAL SALUBRIS si asa mai depatte,suntem singurul oras din tara cu intretinerii asa mari si inghetam de frig in case, mai rau ca pe vremea Ceausestilor. asta nu e democreatie in romania , este bataie de joc

  • Cand va fi desfiintata autogara Iasi -vest din Pacurari?
    Primarii, consilierii , Protectia mediului de ce nu vin sa vada mocirla in care se desfasoara activitatea in aceasta locatie, praful pe care-l inhaleaza locuitorii din zona, noroiul carat in case, pietrisul carat pe trotuare si drum, wc-ul vesnic incuiat inlocuit cu peretele de bloc etc. RUSINE, RUSINE, RUSINE.
    Un oras civilizat nu ar trebui sa aibe asemenea mizerii.
    Oare pe patronul acestei autogari, provizorii de vreo 6 ani, cine-l cocoloseste? PD-l sau PSD.

Adauga un comentariu