Magazin

Primaria Timisoara va trebui sa plateasca o suma uriasa unui membru al clanului de romi Carpaci

Publicat: 20 feb. 2015
1

Primarul Timisoarei Nicolae Robu a facut mai multe precizari in privinta procesului aflat pe rolul instantei cu Vladimir Carpaci, cel care a intrat in posesia cladirii apartinand Spitalului de Copii „Louis Turcanu„, de unde i-a evacuat pe bolnavi si personalul medical in urma cu mai bine de un an.

Razboiul din Primaria Timisoara si clanul Carpaci este in desfasurare, iar in bataliile de pana acum, judecatorii i-au dat mai multe puncte lui Vladimir Carpaci, care cere plata unei chirii uriase pentru anii in care in imobilul sau a functionat spitalul de copii, potrivit opiniatimisoarei.ro.

„Lucrurile sunt complicate si trebuie intelese in etapizarea lor. Carpaci Vladimir ne-a dat in judecata si ne-a cerut sa fie lasat in linistita posesie si sa ii platim contravaloarea lipsei de folosinta a imobilului incepand din 27.08.2006. A cerut sa ii platim ca Spitalul de Copii a folosit cladirea. S-a ajuns, insa, la evacuarea primariei din acea cladire printr-o hotarare a Tribunalului Timis. Spitalul de Copii si municipiul Timisoara am contestat aceasta hotarare a tribunalului, dar s-a respins apelul nostru si, in schimb, au fost admise apelurile reclamantului Carpaci. In parte s-a schimbat hotararea si anume, primaria, in solidar cu Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica si Spitalul de Copii, trebuie sa plateasca 179.122 euro, in contravaloare cu titlu de chirie pe perioada 27.08 2006 pana in 31.05 2012, si, apoi, incepand cu iunie 2012, la plata sumei de 2.594 euro pe luna, pana la eliberarea efectiva a imobilului. Sigur, noi am contestat aceasta suma. Daca nu se accepta sa fim scutiti, cerem sa se reduca din suma contravaloarea investitiilor facute in cladire. Din pretentiile noastre de a se reduce acea suma cu 91.000 de euro, instanta a acceptat o reducere de 20.000 de lei, adica aproximativ 5000 de euro”, a explicat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Practic, suma de 2.594 de euro chirie este ceruta de Carpaci de la Primarie pentru o perioada de 19 luni, iar aceasta inseamna 49.286 de euro. In total, Vladimir Carpaci ar putea primi 223.408 euro, bani reprezentand chirii in perioada 2006-2013 pentru imobilul in care a functionat Sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului de Copii din Timisoara.

„Primaria a formulat recurs la aceasta sentinta. S-a solutionat recursul la 20 noiembrie 2014, cand s-a respins si recursul lui Carpaci si s-au admis recursurile declarate de catre primarie, Spitalul de Copii si DSP, pentru ca noi am mers impreuna in aceasta batalie, si s-a casat in parte si trimis spre judecare la instanta de Apel aceasta cauza, dar partial. S-a trimis la rejudecare cauza in ce privele motivele de apel referitoare la plata chirie. Nu a fost fixat un termen, urmeaza sa fim citati. ICCJ a trimis la rejudecare la Curtea de Apel aceasta componenta referitoare la plata chiriei”, a mai precizat Nicolae Robu.

Ramane de vazut ce va decide instanta in acest controversat proces. Respectiv, cine va achita datoria lui Vladimir Carpaci: Primaria Timisoara singura sau in solidar cu DSP, Ministerul Sanatatii si Spitalul de Copii.

Comentarii
Adauga un comentariu