Economic Local

Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță cu 400.000 de euro! A fost semnat contractul cu o firmă din Târgu Frumos!

Publicat: 23 iun. 2021
Sediul Primăriei Valea Lupului, din județul Iași
Locuitorii din comuna Valea Lupului, județul Iași, vor avea o grădiniță modernă: a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor

În comuna ieșeană Valea Lupului va fi construită o grădiniță modernă. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată după mai bine de 3 luni de la organizare. În trecut, procedura a fost anulată de mai multe ori. O firmă din Târgu Frumos a câștigat contractul

O nouă grădiniță va fi construită în Valea Lupului, județul Iași. Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, cu un profit de 381.520 de lei, datorii de 349.597 de lei și un număr de 15 angajați. Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 de lei, adică aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului.

Constructorul trebuie să țină cont și de previziunile meteo

Societatea din Târgu Frumos a fost nevoită să întocmească oferta și în funcție de condițiile climatice.

„Nu se vor admite întreruperi nejustificate ale perioadei de execuție a lucrărilor. Ofertantul are obligația ca, la elaborarea ofertei, să țină cont de perioadele în care condițiile climatice sunt nefavorabile execuției lucrărilor de construcție, pentru a se evita depășiri ale termenelor ofertate și evitarea plății unor penalizări în conformitate cu prevederile contractuale. Executantul va utiliza, la lucrări, numai produsele și procedeele prevăzute în certificate. Executantul va respecta toate prevederile în vigoare pentru realizarea nivelului de calitate prevăzut prin lege. Orice referire în cadrul ofertei tehnice la standarde și normative care nu mai sunt în vigoare va duce la descalificarea ofertei”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Valea Lupului cumpără utilaje pentru activitatea zilnică

Totodată, Primăria Valea Lupului a lansat la începutul lunii iunie o licitație pentru achiziția unui tractor, dar și a accesoriilor eferente: remorcă, tiranți (element de metal) frontali și lamă pentru deszăpezire. Valoarea estimată a contractului este de 294.117 lei, fără TVA, adică aproape 60.000 de euro. Termenul de furnizare este de maximum 90 de zile de la semnarea contractului. La procedură au fost depuse 3 oferte din partea: Grădinariu Import Export SRL, Topauto Com SRL și Mecano-Prest Service SRL. Utilajul trebuie să aibă o garanție de cel puțin 12 luni.

„Achiziționarea utilajelor este necesară pentru desfășurarea activității compartimentului de Gospodărire comunală, activități în interesul comunității. Ofertanții au obligația de a face dovada conformității produselor ofertate cu cerințele caietului de sarcini, informațiile fiind prezentate astfel încât să se permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu specificațiile tehnice”, se arată în obiectivul procedurii. Tractorul trebuie să aibă tracțiune 4×4, capacitate cilindrică de 3.400 cmc, motor diesel de minimum 95 CP. Comuna Valea Lupului se află în plină expansiune imobiliară, dar nu au lipsit scandalurile în care au fost implicați dezvoltatorii.

Adauga un comentariu