Economic Local

Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță într-un contract de 400.000 euro! General Modern Construct SRL, din Pașcani, vrea să execute lucrarea

Publicat: 25 iun. 2020
Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță cu 400.000 euro în urma unei licitații unde s-a prezentat o singură firmă de construcții
Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță modernă în localitate

Primăria Valea Lupului vrea să construiască o grădiniță prin intermediul unei licitații de execuție lucrări. Lucrările au o valoare estimată de 400.000 euro, fără TVA. La procedură s-a prezentat o singură societate, din Pașcani, cu un singur angajat. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară. Licitația a fost anulată de mai multe ori, din cauza lipsei de participanți. Dacă va fi aprobată oferta, lucrările trebuie executate în termen de 12 luni

Primăria Valea Lupului intenționează să construiască o grădiniță modernă, contractul fiind pus la bătaie prin intermediul unei licitații. Recent, a fost lansată procedura cu o prevedere bugetară de 1.743.861 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. La licitație s-a prezentat o singură societate, General Modern Construct SRL, din Pașcani. Firma de construcții este condusă de Ion Hogaș. Din ultimele date financiare, nu rezultă o experiență în domeniul construcțiilor. În 2018, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 654.824 lei, profit de 113.592 lei, datorii de 107.257 lei, cu doar un singur angajat. Oferta firmei pășcănene a intrat în etapa de evaluare.

Licitația pentru construirea grădiniței a fost reluată de mai multe ori, din cauza lipsei de participanți

Primăria Valea Lupului intenționa să atribuie licitația încă de la începutul acestui an. Dar, procedurile au fost anulate din cauza lipsei de participanți. Conform contractului, lucrarea trebuie realizată în termen de 12 luni de la semnarea înțelegerii. Suprafața construită a noii grădinițe va fi de 783 metri pătrați.

„Nu se vor admite întreruperi nejustificate ale perioadei de execuție a lucrărilor, ofertantul are obligația ca la elaborarea ofertei să țină cont de perioadele în care condițiile climatice sunt nefavorabile execuției lucrărilor de construcție, pentru a se evita depășiri ale termenelor ofertate și evitarea plății unor penalizări în conformitate cu prevederile contractuale. Executantul va utiliza, în execuția lucrărilor, numai produsele și procedeele prevăzute în certificate sau pentru care există agremente tehnice, care conduc la realizarea cerințelor privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

La Iași, Primăria a obținut finanțarea europeană pentru construirea unei grădinițe în zona Bucium, cu 9 săli de grupă

Și Primăria Iași a organizat o licitație pentru construirea unei grădinițe în zona Bucium. Contractul a fost câștigat de către societatea Alconf SRL. Oferta financiară a fost de 850.000 euro, fără TVA. Societatea este controlată de asociații Georgeta Bugeac și Anca Monica Vânătoru. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,6 milioane lei, profit de 47.663 lei, cu un număr de 18 angajați. Lucrările sunt finanțate printr-un program european. Proiectul trebuie realizat în termen de 3 ani. Suprafața utilă a clădirii va fi de 706 metri pătrați. Grădinița va avea program prelungit.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de construirea și dotarea unei grădinițe cu 9 săli de grupă, cu un regim de înălțime parter+etaj și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incendiu, siguranță în exploatare, situată în stradela Bârnova (zona Bucium)”, au transmis reprezentanții municipalității.

Adauga un comentariu