Eveniment-Social

Primaria vrea sa cumpere un apartament la Baia Turceasca

Publicat: 22 iun. 2014
1

@ Municipalitatea ar urma sa isi exercite dreptul de preemtiune declinat de Directia Judeteana de Cultura

O familie din Iasi care a cumparat in 1995 de la fostul RAJAC (actuala SC ApaVital SA) un apartament situat in imobilul ce poarta denumirea generica de Baia Turceasca, din str. Arh. G. M. Cantacuzino, vrea sa il vanda primariei. Familia Tesu Ioan si Irina a anuntat municipalitatea cu privire la intentia instrainarii apartamentului, administratia locala avand drept de preemtiune. Apartamentul, cu suprafata construita la sol de 55.82 mp si suprafata utila de 135.23 mp, ar urma sa fie cumparat de primarie „in vederea reintregirii cladirii”. Consiliul Local va analiza propunerea de achizitionare a apartamentului, dar si constituirea unei comisii de negociere a pretului de achizitie, presedintele comisiei urmand a fi viceprimarul Mihai Chirica.

„Pretul de cumparare al apartamentului va fi cel de pe piata imobiliara din zona, se va stabili prin negociere intre parti, avand la baza raportul de evaluare care va fi intocmit in acest sens, de catre un evaluator autorizat. Pretul cumpararii si cheltuielile ocazionate de redactarea si autentificarea contractului de vanzare-cumparare, precum si alte taxe care tin de perfectarea cumpararii sunt in sarcina cumparatorului si se suporta din bugetul local”, se arata intr-un document ce ar urma sa fie supus aprobarii plenuluI CL.

„Proprietatea familiei Tesu situata la etajul 1 al imobilului face corp comun cu cladirea Baia Turceasca. Potrivit fisei imobilului, familia Tesu detine in proprietate o suprafata construita la sol de 55.82 mp, respectiv o suprafata utila de 135.23 mp, aceasta fiind dispusa astfel: subsol: 24.96 mp; parter: 7.20 mp; mezanin: 28.10 mp; etaj 1: 74.07 mp”, sustine Letitia Palaga, sefa Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al municipalitatii.

Comentarii
  • Interesant, cum o fosta proprietate de stat, se intoarce mascat, tot la stat. Dl ex director Tesu, cel ce l-a sustinut pe sing Nichita sa preia postul de director al Rajac, acum vinde primariei condusa de Nichita, apartamentul cumparat de la stat. Aveti grija cum faceti preturile ca D N A sta cu ochii pe voi…

  • Saracul vice Chirica, cum va face el puscarie( in str dr VICOL) in urma acestei trazactii imobiliare… Perfect legal, la fel ca si pretul ****** al tranzactiei. Sa vedem ce vor vui ziarele din Iasi, in urma acestei dezvaluiri. Fenechiu va asteapta cu drag!

  • Pe tocmai.ro imobilul s-a scos la vinzare pentru 145000 euro. Primarul, mina Sparta va cumpara maghernita construita in anii 1780, adica in sec 18, pentru o suma ceva mai mare. Traiasca prietenia de arme dintre ex directorul Tesu si fostul sau subaltern. Alo, D N A se aude??

  • Tot pe tocmai.ro fam ex directorului mai detine in blocul Plomba de pe Cuza Voda un apartament la etajul 7/9, inchiriat pt 460 euro pe luna. Pe acesta primaria nu il cumpara?

  • 160000 euro, atit vrea primaria Iasi sa dea pe un apartament pe care fostul director al rajac Iasi cerea pe site-urile de specialitate 145000 euro. Este un abuz financiar urias. Nu-l cumpara piata imobiliara, da-l cumpara Primaria Iasi. Sa nu uitam, D N A , ca Nichita a devenit director al rajac gratie celui ce-si vinde apartamentul catre Primarie.

  • Primarul Bacaului a fost saltat de catre D N A. Urmeaza primarul NICHITA! Apartamentul face 75000 euro! D N A, esti pe receptie??

Adauga un comentariu