National

Primariile din judetul Vaslui, AMENDATE dupa ce s-au gasit morti pe listele electorale permanente

Publicat: 23 sept. 2014

Persoane decedate figureaza in continuare in listele electorale permanente, sustine prefectul de Vaslui, Andrei Puica, dupa ce Autoritatea Electorala Permanenta a declansat o serie de controale la primariile din judet, pana in prezent, noua unitati administrativ-teritoriale fiind sanctionate.

Citeste si Fiul sefului Politiei Locale a fost injunghiat in timp ce incerca sa-si apere iubita

Noua primarii din judetul Vaslui au fost sanctionate in ultima perioada de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), dupa ce au fost descoperite persoane decedate in listele electorale permanente, desi acestea ar trebui scoase din documente in maxim 24 de ore de la comunicarea decesului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste si  Copil, in stare grava la spital dupa ce s-a oparit cu lapte

Pe langa unitatile administrativ-teritoriale Dragomiresti, Malusteni, Rebricea, Banca, Muntenii de Sus si Bogdanita, care au fost amendate cu 6.000 de lei, alte trei primarii, respectiv Todiresti, Rafaila si Bogdana, au primit avertismente din partea AEP.

Citeste si Vaslui: Tanar impuscat in picior in mijlocul zilei

„Sunt gasiti morti in listele electorale permanente deoarece angajatii responsabili din primarii nu au operat in registrul electoral, conform legislatiei, in maxim 24 de ore de la comunicarea decesului. Pana acum, din 19 primarii verificate, noua au fost sanctionate, iar controalele continua”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.loading...

Adauga un comentariu