Actualitate

Primarul care a depasit culmile prostiei – FOTO

Publicat: 14 sept. 2011

@ Culmea prostiei si a incompetentei la Primaria comunei Belcesti, condusa de Constantin Petras @ Un drum asfaltat de Uniunea Europeana, cu un milion de euro, a fost distrus iremediabil @ Edilul-sef a dat aprobare ca niste camioane, incarcate cu zeci de tone de pamant, sa circule zilnic pe drumul respectiv @ Masinile apartin unei firme care intareste digul pe raul Bahlui @ Pe unele portiuni, drumul e distrus de tot @ „Da, am dat aprobare ca acele camioane sa circule pe drumurile comunei. Da, drumul a fost asfaltat din fonduri europene, dar nu mai tin minte in ce an”, a spus Petras

Acestui primar ar trebui sa i se imputa suma de 1 milion de euro. Asta pentru ca, din cauza incompetentei si a prostiei, zilele trecute, a fost distrusa o investitie realizata din bugetul Uniunii Europene. In timp ce, in restul comunelor din judet, edilii se zbat sa asfalteze drumurile, la Belcesti, primarul Constantin Petras face totul pe dos. Acesta si-a propus sa distruga asfaltul, astfel incat comuna pe care o administreaza sa revina la drumurile de pamant.

Recent, Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad a contractat o serie de lucrari de intarire si suprainaltare a digurilor pe raul Bahlui in zona barajului de la Tansa, comuna Belcesti. Licitatia pentru selectarea firmei care urma sa execute lucrarile a fost finalizata in urma cu cateva saptamani. Nu dupa mult timp de la incheierea procedurii au si inceput lucrarile de executie. 

Suprainaltarea digurilor se face cu pamant excavat de pe un deal din apropierea barajului. Pamantul este incarcat in camioane si transportat la diguri. Problema este ca toate camioanele incarcate cu zeci de tone de pamant circula pe un drum asfaltat cu fonduri europene alocate prin programul SAPARD. Este vorba de strada care face legatura intre localitatile Belcesti, Tansa si Ulmi, cu o lungime de 7 kilometri, asfaltata in 2003 cu fonduri in valoare de un 1 milion de euro. Lucrarile au fost de calitate, iar drumul a rezistat pana cand Vega 93 Galati a inceput lucrarile contractate de la Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad.

Facut una cu pamantul

Conform proiectului tehnic, asfaltul de pe drumul comunal Belcesti – Tansa – Ulmi rezista daca este circulat de camioane cu o greutate maxima de 7,5 tone. Primaria Belcesti stia acest lucru deoarece proiectul drumului inca se afla in birourile functionarilor. Ori, de cand au inceput lucrarile la digurile respective, camioanele apartinand firmei Vega 93 Galati au circulat incarcate cu zeci de tone de pamant, mult peste greutatea maxima pe care o poate suporta drumul. Socant este ca primarul recunoaste ca strada a fost distrusa din cauza nepasarii sale. „Este adevarat. Pe acest drum pot circula masini cu o greutate maxima de 7,5 tone. Intr-adevar, masinile care circula au o greutate de peste 10 tone”, a recunoscut senin primarul Constantin Petras.

Prin urmare, camioanele circula cu aprobarea Primariei Belcesti, iar edilul Petras recunoaste si acest lucru. Prin autorizatia de constructie si cea privind amenajarea de santier, autoritatile locale permit camioanelor apartinand Vega 93 SRL Galati sa circule pe drumul asfaltat din fonduri SAPARD. „Da, am dat aprobare ca acele camioane sa circule pe drumurile comunei. Drumul a fost asfaltat din fonduri europene, dar nu mai tin minte in ce an”, a mai spus Constantin Petras.

Daca i-ar fi pasat de modul in care arata comuna, ar fi vazut ca pancarta ce indica asfaltarea drumului cu fonduri SAPARD se afla inca in picioare la intrarea in satul Tansa, iar pe ea scrie ca proiectul de asfaltare a fost realizat in 2003, in perioada in care comuna era condusa de un primar competent. In zona in care se executa lucrarile de suprainaltare a digurilor, Vega 93 Galati avea posibilitatea sa infiinteze un alt drum, din piatra, astfel incat sa evite artera distrusa. Din dorinta de a realiza profit, administratorii firmei le-au ordonat soferilor sa incarce camioanele pana la refuz fara sa le pese ca distrug infrastructura comunei. Pe respectivul drum sunt acum portiuni destul de lungi unde asfaltul s-a amestecat cu pamantul. Mai mult, masinile si chiar si carutele evita drumul deoarece a devenit impracticabil.

Ieri, camioanele continuau sa circule incarcate pe drumul comunal, iar edilul-sef dormea in primarie. De precizat ca valoarea contractului incheiat de Vega 93 Galati cu Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad este de 6.846.000 de lei. Prin urmare, avand in vedere suma destul de mare, amenajarea unui drum din piatra era pe deplin justificata. Luand in considerare valoarea contractului, se putea opta pentru varianta ca masinile sa care aceeasi cantitate de pamant, dar in mai multe transpoarte. Dar cum in aceasta comuna nu are cine sa protejeze interesele comunitatii, consecintele sunt catastrofale.

Comentarii
  • dane te inteleg ca esti suparat ca ti-a murit prietenul spanzurat de sireturi dar nu prea ne intereseaza de orice prost care se sinucide pentru o alta proasta, trebuia sa scrii scrisori din astea cand traia nu acu si nu pe site-uri de genul asta pentru ca e foarte penibil si pe langa toate astea mai fa si o corectura la ce ai scris pt. ca lipsesc multe cratime

  • cetatenilor din Ulmi asa le trebuie pentru ca ei l-au votat pe acest ,,tractorist” si mai mult l-au sustinut si pe mafiotul de viceprimar care sper sa sfirseasca la puscarie. Sa vaotati bineee si sa traiti ca atare tovarasi cetateni!

  • Dane, baiatule,nu inteleg de ce esti asa de pornit? Ti-o fi fost mortul iubit, s-au ai dorito si tu pe nevastasa, dar ea vazind cit de frustrat si idiot esti te-a refuzat? Intelege ca chiar nu ne intereseaza frustrarile tale si termina cu aceste postari penibile.

  • Ce simpatic e dl primar! Pare un individ desprins din Evul Mediu, anno domini *2*3! Ce nu inteleg e cum de este atacat in acest ziar: e totusi singurul primar PC din judet! Cred ca de maine nu mai apare nimic despre el…

  • Da intradevar drumul este jalnic, am fost ieri pana la Belcesti si m-am speriat cand am vazut ce gropi pot fi intrun drum abia construit, si construtorul isi are vina lui, terasamentul este de proasta calitate

  • Asta este capacitatea mintala a taranilor din Belcesti de a-si alege un primar PROST. Nu ai ce sa le faci, pentru ca daca incerci sa le zici ceva celor din Belcesti de prostia care ii caracterizeaza, iti da cu toporul in cap. Dar, va spun eu ca acesti tarani din Belcesti, in frunte cu edilul lor nu se consuma pentru prostia care ii caracterizeaza. Stiti ce zic? „A,a,a si ci oi daca s-o stricat. Las oi ca statul da bani din nou c pintru ci i stat, statul ari bani oi”. Ar trebui sa le desfiinteze comuna acestor prosti ca sa nu mai poata vota. Ce sa caute niste prosti la vot, daca voteaza prostii?

  • un transport – doua transporturi boule – mai pune mana si mai invata limba romana scris si vorbit – idiotule care esti autorul acestui articol – futu’ti pe mata in ochiul maro’ in care te’a tinut de idiot fomist – sclav pe plantatia ologofrenilor bzi

  • Drumul de care se vorbest a fost facut prost de la bun inceput, din 2**3. Primarul asta e la fel de corect pe cat e de prost, ma intreb cum de nu se sesizeaza nimeni la gainariile viceprimarului. ala e un adevarat gunoi o lichea de cea mai joasa speta. ala fura si prostovanul de primar nici macar nusi da seama

Adauga un comentariu