Actualitate

Primarul Chirica a pregatit ghilotina! O importanta directie a municipalitatii va fi decapitata

Publicat: 09 aug. 2015
1

@ Corpul de Control i-a pregatit deja dosarul unui sef din Palatul Roznovanu @ Acesta va fi bagat in Comisia de Disciplina @ Gafele facute sunt colosale @ E acuzat ca si-a batut joc de cel mai important proiect al Iasului

Zilele lui Tudor Vericeanu ca arhitect sef al orasului par numarate. Desi acesta nu se considera responsabil de principalele acuze care i le aduce primarul interimar Mihai Chirica, pentru problemele de la Serviciul Urbanism si intarzierea de 6 ani in realizarea Planului Urbanistic General, pentru care a si fost reziliat intr-un final contractul cu proiectantii, municipalitatea ii pregateste arhitectului un dosar pentru Comisia de Disciplina. Problemele legate de competenta profesionala a arhitectului au fost ridicate de sefii primariei, fiind indicate o serie de gafe si probleme pe care Tudor Vericeanu nu le-a rezolvat. Desi i s-a cerut demisia, arhitectul se tine cu putere de scaun.

In conditiile in care, indica cei din primarie, strada Sfantul Andrei, care leaga strada Palat de Podul Cantemir, nu figureaza in PUG in forma actuala desi a fost deschisa deja circulatiei, aceasta ar fi o dovada de incompetenta din partea arhitectului. Ba mai mult chiar, arhitectul face obiectul unei anchete interne a Corpului de Control al primarului. „Constatarile Corpului de Control de la controlul facut saptamana trecuta vor face obiectul discutiilor in cadrul Comisiei de Disciplina. Referitor la faptul ca dumnealui nu se regaseste in responsabilitate fata de Planul Urbanistic General, nu ma mira. Am ramas consternat cand mi-a spus ca ce treaba are el ca orasul se schimba. Dupa ce intra in Comisia de Disciplina ii retrag si atributiile”, a punctat primarul Mihai Chirica.   

„Merg pana la capat, indiferent de consecinte”

Cunoscut ca om al casei la o spelunca din „Super Copou”, unde a fost vazut in repetate randuri, arhitectul Vericeanu nu pare sa mai beneficieze de niciun fel de clementa din partea sefilor. Acestia sunt decisi sa-i retraga atributiile. Astfel, indiferent de ce se va intampla la Comisia de Disciplina, arhitectul va ramane cel mult „de decor” in primarie.” Nu am motive sa cred ca poate fi arhitect sef al orasului. Nu are cu ce, nu are stofa pentru asta si nu cred ca va avea vreodata. Vreau sa se inteleaga foarte clar ca nu ma joc cu vorbele. Relatia dintre arhitectul sef si oras nu este o joaca. Lucrurile trebuie rezolvate si am de gand sa merg pana la capat, indiferent de consecinte”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Lasat fara „obiectul muncii”

Odata cu rezilierea contractului cu Search Corporation, care a intarziat 6 ani redarea PUG-ului, primaria a anuntat ca acesta va fi actualizat de o echipa din care Tudor Vericeanu nu mai face parte. Din comisie fac parte reprezentantii Ordinului Arhitectilor – profesorii Daniel Visan si Dragos Ciolacu. Din partea primariei, comisia care va fi coordonata direct de Mihai Chirica ii mai are ca membri pe Gabriel Surdu (viceprimar), Daniel Matasaru (consilier municipal cu atributii de viceprimar), Dumitru Tomorug (director general Directia Tehnica si de Investitii), Adrian Cuperman (Serviciul Investitii), Ana Maria Tarziu, Mihaela Alupoaie, Ana Maria Varlan, Carla Olariu – de la Serviciul Urbanism respectiv Paula Fanaru – sefa Serviciuui GIS-Cadastru). Astazi ar urma sa aiba loc la primarie o intalnire maraton, cu sefi de la 4 institutii publice care au de acordat avize pentru PUG.

Comentarii
  • Cred că firma aceasta a proiectat şi aeroportul Iaşi cu ieşire la autostrada Ungheni – Tg.Neamţ şi a costat circa 2 milioane de euro… A fosto nenorocire pentru Iaşi …trebuia să aşteptăm …autostrada întîi. Nu ştiu cine şi ce a făcut cu proiectul , dar piedicile au fost enorme pentru oraş… Poate că DNA îşi aruncă o privire : Ce s-a făcut cu proiectul de 2 milioane de euro ? Plâtiţi de Min.Transporturilor ? Şi de ce ?

  • mihai stergete pe la gura ca mirosi a ***** cine sapa groapa cade singur sigur in ea tine minte 14 septembrie dupa vei fi primar la parnaie

  • Oare cum va explicati autorizatille date pt constructii de blocuri si alte edificii pe 90-100% din suprafata terenurilor , fara a avea niciun spatiu de parcare? In plus mai fac si balcoanele deasupra trotuarelor. Altii care nu au relatii obtin o autorizatie de constructie cu greu dupa 18 luni si asta desi respecta toate conditiile.

  • daca tot sunt reprezentantii oar-ului in comisia pentru PUG … sa speram ca observatiile facute initial de OAR fata de PUG-ul prezentat vor fi reglementate. DECI : Fara constructii in gradina botanica, Fara intrare in legalitate a pizzeriei domnesi de pe strada palat (constructie provizorie devenita ilegala), fara zgarie nori langa palat etc …..

Adauga un comentariu