Actualitate

Primarul comunei Beleți-Negrești a recunoscut că a dat foc instituției. Bărbatul care a folosit motorina pentru deszăpezire, reținut pentru 24 de ore

Publicat: 17 dec. 2021
primarul unei comune a fost reținut de polițiști
Marin Mihai a fost reţinut 24 de ore pentru distrugere şi a ajuns deja în arest

Misterul de la primăria comunei argeşene Beleţi-Negreşti a fost elucidat! Primarul care a fost dat dispărut şi găsit pe malul Argeşului, în şoc hipotermic a recunoscut, în faţa oamenilor legii, că a incendiat instituția pe care o conducea.

Edilul a utilizat chiar motorina depozitată pentru utilajele de deszăpezire. De precizat faptul că Marin Mihai a fost reţinut 24 de ore pentru distrugere şi a ajuns deja în arest.

Ce motive de supărare avea primarul şi ce făcea când îi căutau poliţiştii

Primarul Marin Mihai afirma că era supărat că nu reuşea să-şi facă treaba, pentru că subordonaţii nu îl ascultau. În momentul în care poliţiştii efectuau operațiuni de căutare, acesta se ruga pentru iertarea păcatelor. Ar fi trecut pe la Mănăstirea Lainici şi pe la mormântul lui Arsenie Boca.

„Băbatul de 53 de ani din localitatea Beleţi-Negreşti a fost condus la sediul Poliţiei iar în baza unui mandat de aducere pus în executare de către poliţişti, iar la sediul Poliţie, după administrarea probatoriului a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. În cauză se efectuează cerecetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere si sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. În urma audierilor şi a confruntării cu probatoriul, acesta a recunoscut”, a declarat Florin Popa, IPJ Argeş.

Primarul din Argeş a fost căutat în toată ţara după ce primăria lui a fost incendiată

Reamintim faptul că incendiul a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti, județul Argeș. Mai mult decât atât, primarul a fost implicat intr-un accident rutier și internat în spital. Marin Mihai a fugit din unitatea medicală.

Edilul din Beleți Negrești care dispăruse fără urmă a fost găsit, după ce a provocat un accident rutier pe malul de pe Valea Jiului. Edilul din Beleți Negrești, căruia i-a ars primăria, cu tot cu arhivă şi actele contabile, pur şi simplu era de negăsit.

Un cetățean din comuna argeșeană susţine că l-a anunțat de foc luni dimineața, iar edilul i-a spus că se îmbracă și vine să dea o mână de ajutor. Dar nu a mai ajuns.

În urmă cu doar câteva zile, familia a anunțat că l-a dat dispărut, astfel că el s-a aflat pe lista persoanelor căutate din România. Poliţiştii au investigat, iar în cursul nopţii de luni spre marţi, edilul ar fi provocat un accident rutier. Mai exact, el s-a izbit cu autoturismul de un cap de pod.

De acolo, bărbatul a fost preluat de Ambulanţă, pentru că era rănit, a fost dus la Unitatea de primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului din Târgu Jiu, de unde a plecat fără acordul medicilor.

Incendiu puternic la o primărie din Argeș. Focul ar fi fost pus intenționat

Precizăm că incendiul puternic de luni dimineață s-a produs la o primărie din Argeș. Nu mai puțin de șase autospeciale de pompieri au fost trimise la Beleți Negrești, pentru a lichida flăcările care se manifestau la două clădiri aparținând Primăriei.

Focul ar putea să fi fost pus intenționat, spuneau anchetatorii. Au ars două clădiri separate, iar pompieri au găsit de jur împrejurul clădirilor o cantitate extrem de mare de combustibil.

Ajunși la fața locului, pompierii afirmă că este foarte posibil ca focul să fi fost pus intenționat, mai ales că cele două clădiri care au ars s-au aprins în același timp.
Adauga un comentariu