Actualitate

Primarul Constantinm Simirad vrea sa schimbe societatea care a contractat lucrari la Piata Independentei

Publicat: 21 ian. 1999
1

• Simirad s-a aratat nemultumit de faptul ca firma constructoare nu a depus in banca garantia materiala
•in replica, directorul de la Constructii 1 sustine ca Primaria este neserioasa in privinta platilor

Pentru ca ritmul de lucru impus nu a fost cel asteptat, primarul Constantin Simirad a spus ca va schimba societatea de constructii care lucreaza in Piata Independentei. Lucrarile de constructie au fost angajate de primarie cu SC Constructii 1 SA Iasi si, pina in prezent, au fost cheltuite peste 7 miliarde lei. La sfirsitul lunii decembrie, a fost receptionat parterul pietei.

Pe linga ritmul lent al lucrarilor, Simirad s-a aratat nemultumit si de faptul ca firma constructoare nu a depus in banca garantia materiala. Din sursele sale, Constructii 1 ar avea probleme financiare si „oricum relatiile contractuale cu societatea expira in aceasta luna. Contractul nu va mai fi prelungit si lucrarea va fi scoasa la licitatie”, a mai precizat primarul.

In replica la cele afirmate de Constantin Simirad, directorul SC Constructii 1 SA, Marian Alexandru, a declarat: „Primaria a ramas restantiera pentru lucrarile executate la Piata Independentei, in luna noiembrie, cu suma de 638 milioane lei. De asemenea, primaria mai are datorii de 148 milioane lei pentru lucrarile realizate, in 1998, la fatada institutiei. Alte datorii de 142 milioane lei provin din lucrarile de folosinta generala (alei, canalizari), dintre care 20,5 milioane sint datorii din 1996. Am cazut in dizgratia primarului si nu stiu motivele”. In ceea ce priveste rezilierea contractului, Marian Alexandru a precizat ca exista un contract ferm cu primaria, iar pentru fiecare an de executie este incheiat un act aditional. Pentru continuarea lucrarilor la Piata Independentei, directorul Marian Alexandru si exprimat dorinta de a purta un dialog amiabil cu primarul.
Adauga un comentariu