Eveniment-Social

Primarul de la Valea Seaca ramane in functie, desi este condamnat penal

Publicat: 07 aug. 2011

Primarul comunei Valea Seaca, Valeriu Roman, in varsta de 47 de ani, ramane inca pe functie, desi a primit de la judecatorii Tribunalului Iasi verdictul in dosarul in care sunt prezenti ca inculpati atat el, cat si sotia sa, Elena, de 44 de ani, pentru faptul ca au prejudiciat Societatea Cotnari cu aproximativ 5 miliarde de lei vechi. Nu cu mult timp in urma, magistratii au decis condamnarea inculpatilor Roman Valeriu si Roman Elena la cate trei ani de închisoare fiecare, cu aplicarea, in ceea ce îi priveste pe ambii inculpati, a dispozitiilor referitoare la suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei. Cei doi au mai fost obligati sa achite partii civile Cotnari SA suma de 470.932,42 de lei, cu titlu de daune materiale. In schimb, actualul primar continua sa incalce legea, prin prisma functiei pe care o detine, dupa bunul plac.
In sedintele trecute de Consiliu Local, edilul-sef al comunei a initiat un proiect de hotarare prin care preciza ca: „functia publica de executie vacanta de consilier principal grad I profesional superior din cadrul aparatului propriu al primariei comunei Valea Seaca se transforma in functie publica de executie de consilier juridic clasa I grad profesional asistent de incadrare in fondurile bugetare anuale alocate si in numarul maxim de posturi aprobat de Consiliu Local Valea Seaca”. Problema este ca in organigrama primariei nu exista functia publica de executie vacanta de consilier principal grad I profesional superior. Asadat, o functie inexistenta s-a transformat intr-o functie publica. Primarul Roman a profitat de faptul ca e vacant un post de executie de Inspector superior treapta I, prin iesirea la pensie a inginerului agronom Constantin Hongu, si a incercat, ilegal, sa schimbe incadrarea. Hotararea respectiva nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului, mai ales ca nu intruneste conditiile de forma si fond. Cu toate acestea, hotararea a fost pusa in aplicare.loading...

Comentarii
  • La cati betivani si idioti sunt in satul ala nu e de mirare cum e primarul….ar trebui sa merge-ti acolo sa vedeti la magazine cum se vinde totul fara nici un bon, cum dau pe datorie la toti alcoolicii si cum se bea cot la cot cu cei din primarie si politie…..sat de rahat in frunte cu conducerea!!!!

  • Dupa cum stim noi ,primarul are o lupta colosala cu mafia din comuna valea-seaca cu cei ce au furat comuna asta si cred ca cei din primarie stateau la chefuri pe bani publici , acum vedem ca s-a mai instaurat disciplina si nu convine nimanui mai ales secretarului care sta la toate crismele mai putin in primarie si la presa unde face reclamatii primarului pt ca era invatat sa conduca el primaria si comuna dupa placul sau.

  • Vai de capul lui! Cu atitea belele, de nu-i mai incap nici in banita de pe umeri, credeti ca-i usor! Asta inseamna sa te conduca femeia!Oare mai rezista pacatosul? A vrut primar fiindca asa a vrut fufa,care o sa-l bage in pamint!!!

Adauga un comentariu