National

Primarul din Navodari, condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare

Publicat: 19 feb. 2016
1

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanta la un an si jumatate de inchisoare, cu executare, pentru dare de mita, decizia instantei fiind definitiva.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au desfiintat in parte sentinta penala pronuntata de Tribunalul Constanta in aprilie 2014, care il condamnase pe edilul din Navodari la trei ani si sase luni de inchisoare si, rejudecand, au dispus reducerea cuantumului pedepsei aplicate lui Nicolae Matei pentru comiterea infractiunii de dare de mita la un an si 6 luni de inchisoare, cu executare.

In cazul celui de-al doilea inculpat din dosar, Nicolae Valcu, Curtea de Apel a mentinut condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare si a stabilit un termen de incercare de trei ani, termen compus din durata pedepsei la care se adauga un interval de doi ani.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Constanta este definitiva.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere(denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

„Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate, nu s-a platit nici un ban. In acel context, la data incheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, a dat, in fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinand ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentand pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, loturi care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, in fata organelor de urmarire penala, inculpatul Valcu Nicolae a dat declaratii mincinoase”, potrivit DNA.

Nicolae Matei este primar al orasului Navodari din anul 2008.

Adauga un comentariu