Actualitate

Primarul este de acord cu studierea religiei in liceu

Publicat: 15 feb. 2008
1

Primarul Gheorghe Nichita a tinut sa-si exprime dezacordul cu privire la campania Grupului pentru Dialog Social si a Ligii Pro Europa, ce sustine eliminarea obligativitatii studierii religiei in scoli. Astfel, primarul s-a declarat a fi de acord cu Patriarhul Daniel, care a spus ca nu ar trebui sa existe nici un liceu in care sa nu se studieze religia. Edilul a facut referiri la traditia crestina a romanilor, la nevoia de valori morale crestine, la tendinta tinerilor de a nu mai asculta de biserica, de a se indeparta de credinta.

„Agresivitatea si mediocritatea isi fac loc in randul tinerilor. Orasul Iasi este inima acestei zone spirituale, Moldova, oameni cu multa evlavie”, a declarat primarul, subliniind nevoia de biserica a romanilor si de valori crestine.

Comentarii
 • Domnul primar sa studieze religia in dormitorul domniei sale si sa lase parintii sa-si educe copiii dupa valorile morale crestine …sau oricare….el are suficienta treaba…si nu ar trebui sa-si risipeasca timpul cu asemenea chestiute cu amar iz electoral….domnu` primar…cu religia in scoala poate impresionezi un pensionar doi….

 • Primarul Gheorghe Nichita a tinut sa-si exprime dezacordul cu privire la campania Grupului pentru Dialog Social si a Ligii Pro Europa, ce sustine eliminarea obligativitatii studierii religiei in scoli – deci cele doua SUSTINE

  Orasul Iasi este inima acestei zone spirituale, Moldova, oameni cu multa evlavie. – Care-i logica in propozitia asta?

 • NU este necesara obligativitatea acestui obiect Religie , in scoli. Sa fie ” facultativ” Avind in vedere slaba pregatire a actualilor profesori de religie , este normal ca atit elevii , cit si parintii se revolta …si-s gata sa renunte. De ex. la Colegiul Tehnoton , orele de religie nu se tin. Tinerele profesoare , trimit elevii acasa ….si-s vad de treburile personale. Mai bine s-ar introduce o ora in plus de Lb Romana , sau Matematica.
  Profesorii de Religie , primesc salariu degeaba. Elevii nu invata nimic …..
  Cine este credincios si-l iubeste pe D=zeu , o face f bine si fara ” incompetentii si incultii profesori de Religie ”

 • Pentru „lol”
  Primarul Gheorghe Nichita a tinut sa-si exprime dezacordul cu privire la campania Grupului pentru Dialog Social si a Ligii Pro Europa, ce sustine eliminarea obligativitatii studierii religiei in scoli – campania…sustine, nu cele doua grupari „sustine”.
  Cat despre propozitia pe care o gasesti fara logica, fiind intre ghilimele, reprezinta declaratia primarului Nichita!
  Pentru Ciprian Boaru: La buna recitire!

Adauga un comentariu