Actualitate

Primarul Gheorghe Nichita a mintit un oras intreg – GALERIE FOTO

Publicat: 21 apr. 2010

@ Oamenii politici ieseni si sefii din administratie care nu-i sunt obedienti primarului au ramas stupefiati cand au citit in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI angajamentul fata de Securitate al primarului Gheorghe Nichita @ „Consider ca prima pagina a cotidianului BUNA ZIUA IASI de astazi a incheiat cariera politica a lui Gheorghe Nichita”, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean @ „Este posibil sa fie vorba si despre savarsirea infractiunii de fals in declaratii, deoarece atunci cand si-a depus candidatura pentru functia de primar, Gheorghe Nichita a declarat pe propria raspundere ca nu a colaborat cu fosta Securitate”, a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi @ Cotidianul BUNA ZIUA IASI publica si in numarul de astazi transcrierile unor documente din dosarul de la Securitate al lui Gheorghe Nichita, care arata ca acesta si-a turnat colegii

Liderii clasei politice iesene au ramas stupefiati cand au citit ieri in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI angajamentul semnat cu fosta Securitate de primarul Gheorghe Nichita. Cei mai multi considera ca Gheorghe Nichita nu mai intruneste calitatile morale necesare pentru a fi primarul municipiului si nu ar mai trebui sa aiba functii politice de conducere. O parte dintre liderii ieseni au spus ca Gheorghe Nichita ar trebui sa se retraga imediat din viata publica deoarece daca un fost colaborator al Securitatii ar ramane in continuare primar al unuia dintre cele mai mari orase din tara, ar fi intinata memoria tinerilor care au murit la Revolutia din decembrie 1989. Angajamentul cu fosta Securitate a fost semnat de Gheorghe Nichita pe data de 27 martie 1978. „Subsemnatul Nichita C. Gheorghe nascut la 15-09-’56 in Dorohoi fiul lui CONSTANTIN si MARIA, ma angajez sa sprijin organele de securitate informand in timpul util orice aspecte de competenta acestor organe. In timpul colaborarii voi dovedi sinceritate si obiectivitate in sesizarea unor stari de fapt care privesc aceste organe si voi pastra cu strictete secretul acestei colaborari. Informatiile pe care le voi furniza vor fi semnate cu numele «Mihai»”, se arata in angajamentul semnat de Gheorghe Nichita.

A negat tot timpul

Conform adeverintei nr. 1665/05.03.2009 eliberata de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii, (CNSAS) Gheorghe Nichita ar fi semnat un angajament de colaborare cu fosta Securitate, dar nu a transmis structurilor de opresiune comuniste destule informatii astfel incat sa se spuna ca a facut politie politica. Ani la rand, Gheorghe Nichita a negat orice acuzatie de colaborare cu fosta Securitate.
Nichita sustinea ca nu a semnat nici un angajament cu fosta Securitate, dar a recunoscut ca in tinerete a dorit sa faca parte din structurile de represiune. „La finalul liceului, în clasa a XII-a, mi-am depus dosarul pentru a ma înscrie ca ofiter la Scoala de Securitate, era în anul 1975. Mi-am facut dosarul la scoala respectiva, însa am fost respins. Am cerut sa vad de ce am fost respins, însa nu mi-au raspuns. Mi-au indicat sa merg la Scoala de Tancuri la Pitesti. Mi-am facut dosarul pentru Scoala de Ofiteri de Tancuri de la Pitesti, dar apoi am plecat la Politehnica, la Universitatea din Bucuresti. In anul doi de facultate mi s-a propus mie si altor colegi de-ai mei ca, dupa terminarea facultatii, sa mergem ca specialisti în cadrul Securitatii, dar alte legaturi cu Securitatea nu am avut”, a declarat la acea vreme pentru presa locala si centrala Gheorghe Nichita.

Verdict contestat

Verdictul dat de CNSAS in cazul lui Gheorghe Nichita a fost contestat insa de R. P., o romanca ce traieste în SUA. In contestatia depusa pe 13.04.2009 la Curtea de Apel Bucuresti, R. P. cere instantei sa anuleze adeverinta data de CNSAS lui Nichita, pe care o considera „netemeinica si nelegala”, solicitand totodata si constatarea calitatii de colaborator al Securitatii a lui Gheorghe Nichita. „Din continutul adeverintei nr. 1665/05.03.2009 publicata pe Internet la data de 12.03.2009, emisa în baza notei de constatare SD I/I 219 din data de 22.01.1999 a Directiei de Specialitate din cadrul CNSAS, rezulta ca domnul Nichita Gheorghe a fost recrutat la data de 27.03.1975, înca de pe vremea studentiei, pentru supravegherea informativa a studentilor romani de la Facultatea de Hidrotehnica Iasi si a semnat angajamentul de colaborare cu securitatea preluand numele conspirator de colaborare «Mihai». Din continutul adeverintei mentionate mai sus rezulta ca domnul Nichita Gheorghe a semnalat aspecte privind comportarea, relatiile si preocuparile studentilor C.A., C.Z. si M.I., aspecte care au fost consemnate în scris”, a precizat R. P. în contestatia depusa la Curtea de Apel Bucuresti.
Potrivit documentului citat, „Din continutul acestor date rezulta cu prisosinta faptul ca paratul se încadreaza în prevederile art. 2 lit. B din OUG nr. 24/2008 care defineste notiunea de colaborator al Securitatii astfel: «Colaborator al Securitatii – persoana care a furnizat informatii indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat îngradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului»”.
In opinia R. P., „solutia data de CNSAS nu contine elemente clare cu privire la informatiile date despre persoanele în cauza, dar chiar simplul fapt ca a semnat un angajament de colaborator al Securitatii si a furnizat acesteia informatii privitoare la activitatea unor cetateni romani colegi de facultate sau cunoscuti demonstreaza ca a avut calitatea de colaborator al Securitatii”.
Astfel, in ciuda verdictului dat de CNSAS, cotidianul BUNA ZIUA IASI publica si in numarul de astazi transcrierile unor documente din dosarul de la Securitate al lui Gheorghe Nichita, care arata ca acesta si-a turnat colegii.

Ministerul de Interne
Inspectoratul Judetean Iasi
Securitate

Strict secret, exemplar unic

Nota de analiza privind activitatea desfasurata de informatorul „MIHAI”
Informatorul „MIHAI” a fost primit prin transfer de la I.J Vaslui al M.I. dupa ce a efectuat stagiul.
Din punct de vedere profesional este foarte corect, serios si bine pregatit, dar informativ, desi este in preajma rezidentului „Chelaru Liviu” care lucreaza in cadrul aceluiasi obiectiv si are posibilitati de cooperare a colegilor, nu a reusit sa se faca prea util. A fost reinstruit de ofiter dar se pare ca nu prea are calitati informative deoarece posibilitati are, lucrand la dispeceratul ACB Iasi.
In anul analizat informatorul a furnizat un numar foarte mic de note informative.
Se impune reinstruirea lui.
Informatorul va fi folosit in continuare pentru cunoasterea starii de spirit, a cauzelor eventualelor avarii, modul de lucru a magistralelor cu apa potabila si despre reglarea robinetilor ei, a reviziilor ce trebuiesc efectuate periodic si pentru depistarea celor care fac comentarii ca urmare a auditiilor postului de radio „Europa Libera” si sunt cunoscuti cu manifestari dusmanoase sau cu comentarii dusmanoase.
30.11.1980

30.07.81

In raport cu locul de munca si pregatirea profesionala informatoare se prezinta destul de slab.
Ofiterul sa-l cerceteze si sa-i faca un instructaj corespunzator locului pe care-l ocupa nr. 56 si apoi sa-l ia in legatura personala.
Pana la 30.08 (indescifrabil) sa se clarifice situatia acestei surse. Sa se faca si verificari asupra neseriozitatii, pentru ca acesta (indescifrabil) sa preia o alta aplicatie.

Ce spun politicienii ieseni despre angajamentul cu Securitatea al primarului Gheorghe Nichita

Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta mai jos declaratiile date de liderii politici ieseni referitoare la dezvaluirile din editia de ieri cu privire la colaborarea actualului primar cu fosta Securitate.

Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean. „Consider ca prima pagina a cotidianului BUNA ZIUA IASI de astazi a incheiat cariera politica a lui Gheorghe Nichita. Sa nu mai spuna cineva de acum inainte ca exista dubii cu privire la colaborarea domnului Nichita cu fosta Securitate. La alegerile de sambata pentru conducerea organizatiei, Nichita nu ar mai trebui sa fie ales. Daca l-ar alege din nou pe Nichita, PSD s-ar alege cu o pata pe obraz care va fi foarte greu de sters”.

Dragomir Tomaseschi, prefectul judetului Iasi. „In acest caz este posibil sa fie vorba si de un fals in declaratii, intrucat Gheorghe Nichita a sustinut in mai multe randuri ca nu a colaborat cu fostele structuri de opresiune comuniste. Si pe latura morala este un lucru descalificant si stau si ma gandesc cum il privesc oamenii care-l cunosc si care au avut incredere in el. Este greu de spus ce este in sufletul iesenilor care au citit in paginile ziarului angajamentul semnat de Gheorghe Nichita cu fosta Securitate, le-a fost inselata amarnic increderea. Ca iesean nu sunt fericit sa stiu ca un personaj de o asa factura morala conduce orasul in care m-am nascut”.

Constantin Adascalitei, vicepresedintele Consiliului Judetean. „Fiecare dintre noi este responsabil pentru faptele sale atat in fata opiniei publice, cat si in fata membrilor de partid. Eu cred in discernamantul colegilor mei de partid si al opiniei publice in general”.

Victor Chirila, vicepresedintele Consiliului Judetean. „Daca s-ar fi aplicat Legea Lustratiei si s-ar fi aplicat interdictiile de ocupare a functiilor publice si celor care au semnat angajamente de colaborare cu Securitatea, clasa politica ieseana ar fi fost mult mai curata”.

Cristian Angheluta, subprefectul judetului Iasi. „Daca se confirma, Gheorghe Nichita ar trebui sa lase capul mai jos si sa-si faca bagajele din politica si din administratie, din respect pentru tinerii care au murit la Revolutie”.

Bogdan Saramet, subprefectul judetului Iasi. „In nenumarate randuri, Gheorghe Nichita a declarat ca nu a colaborat cu Securitatea. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se retraga din tot ce se numeste politica si primarie”.

Nicusor Paduraru, deputat PDL. „Eu nu pot fi judecator si nu pot analiza aceste aspecte. Singurul care trebuie sa dea explicatii iesenilor este primarul Gheorghe Nichita. Aici este si o latura juridica si trebuie sa intervina pozitia justitiei. Si daca sunt si alte aspecte, atunci CNSAS ar trebui sa-si reconsidere pozitia. Este foarte important modul in care Nichita trebuie sa ofere explicatii in aceasta situatie iesenilor”.

Petru Movila, deputat PDL. „In acest caz trebuie facut exact ce prevede legea in aceasta situatie si nimic altceva. Exact ce prevede legea nu stiu, pentru ca nu am colaborat cu Securitatea”.

Luminita Iordache, deputat independent, fost deputat PSD. „Nu cred ca Gheorghe Nichita a fost colaborator al Securitatii. S-au mai facut unele incercari de demonstrare a acestui lucru, insa s-a descoperit ca nu e adevarat. Pur si simplu cred ca nu este adevarat”.

Mihaela Popa, senator PDL. „Daca este real ce a aparut in presa, primarul ar trebui sa isi dea demisia. Gheorghe Nichita a sustinut mereu ca nu a fost colaborator al Securitatii. Daca este adevarat, insa, pentru generatia copiilor nostri, cel mai indicat ar fi sa se retraga, dandu-si demisia”.

Dumitru Oprea, senator PDL. „Daca dumnealui a zis ca nu a facut si au aparut probe care arata ca a colaborat cu Securitatea, e grav. Este fals in acte publice”.

Catalin Ivan, europarlamentar PSD. „Eu nu am ce sa comentez cu privire la aceasta situatie atata timp cat exista institutii ale statului cum este CNSAS, care trebuie sa se pronunte in acest caz. Din ce stiu eu, institutiile au dovedit ca primarul Gheorghe Nichita nu a colaborat si nu a facut nici un angajament cu fosta Securitate.”

Ion Solcanu, fost lider al organizatiei judetene PSD. „Acum imi pare rau ca am promovat si am adus in partid un asemenea delator. Am facut primar un turnator la Securitate”.

Sorin Lazar, senator PSD. „Am vazut stirea. De obicei, in ziarul dumneavoastra citesc Bursa barfelor. O iau ca pe o posibilitate, ca pe o chestie pe care o vom aduce in discutie inaintea alegerilor de consiliu judetean. La modul cum este compus, articolul nu-mi sugereaza seriozitatea lui. Mi-ar placea sa vorbesc si cu dl Nechita si sa vad daca imi confirma. Nu mai stiu ce sa cred de media, care crede ca poate asa va genera anumite atitudini. Poate cineva crede ca astfel creste ratingul ziarului. Oricum, cand candidam intr-o functie publica, noi dam o declaratie. Daca se dovedeste ca este vorba despre colaborare cu Securitatea, atunci instanta de judecata decide. Daca este adevarat, sincer sa fiu, nu m-am gandit la posibile sanctiuni din partea partidului. Daca nu este adevarat, atunci ar trebui data o dezmintire. Oricum, cred ca aveti sursele voastre, astfel ca informatia este credibila peste 50 la suta. Eu, in politica, am invatat ca niciodata nu este bine sa spui niciodata. Nu pun ca ipoteza principala eventuala colaborare a dlui Nechita cu Securitatea. Aceasta o vom discuta in cadrul conferintei judetene de sambata. Trebuie sa ne gandim ca este competitie electorala intensa si sunt instrumente… In concluzie, este posibil ca dl Nechita sa fi colaborat cu Securitatea, dar eu nu cred”.

Vasile Mocanu, deputat PSD. „Parerea mea este ca nu pot face acum comentarii exacte. Daca voi discuta problema, imi voi da si cu parerea. Am iesit dintr-o sedinta si nu stiu ce a aparut acum in ziar. Oricum, este ciudata aparitia stirii acum, cand mai sunt doua zile pana la alegerile de la presedintia filialei Iasi. Eu ce pot sa zic este ca dl Nechita este un om serios si ca este primar ales. Il cunosc personal si pot spune ca este foarte serios. Pana nu vorbesc cu dumnealui nu pot face comentarii si nu pot sa dau interpretari. Intai sa vad ca este real si abia apoi comentam”.

Tudor Ciuhodaru, deputat independent. „Stiu ca atunci cand a fost ales, dl Nechita a fost verificat si a primit o adeverinta conform careia n-a facut politie politica. Nu cred ca este in regula ca cei care au colaborat intens cu vechile structuri sa detina functii de conducere. Cei care ne voteaza vor sti sa aleaga, sau nu, pe cei care vor sa-i reprezinte. Sunt multe persoane care si-au pierdut parintii sau bunicii in urma acelui mecanism incrancenat care se numea Securitate. Consider ca fiecare raspunde pentru ceea ce face. In aceste situatii, fiecare trebuie sa aleaga cel mai elegant lucru de facut”.

Florin Constantinescu, senator PSD. „Este posibil sa fi semnat un angajament si sa nu fi facut nimic dupa aceea. Nu cred ca acum este afectata imaginea partidului”.

Bogdan Abalasei, prim-vicepresedintele PC Iasi. „Primarul Gheorghe Nichita se afla in afara legii. Daca ar avea un strop de onoare, ar trebui sa-si prezinte demisia din primarie si din PSD si sa dispara din viata politica”.

Cristina Dobre, deputat: Este incredibil! Nu este adevarat! Abia astept sa ajung in Iasi, sa vad facsimilul din ziar.

Comentarii
 • NU STIU CINE ESTE PATRONUL ACESTUI ZIAR DAR SE VEDE CLAR CA PUPA IN CUR PE PDL.NOI PENSIONARII IL VOTAM IAR PE NICHITA CA E OM DE TREABA SI NE-A DAT POSIBILITATEA SA NE PLIMMBAM NU CA ******** DE SIMIRAD CARE DUPA CE L-AM ALES PRIMAR NE-A LUAT LIBERELE .SECURITATEA ERA BUNA F BUNA PENTRU CA NE APARA DE DROGURI DE OAMENI CA CEI CARE AU VINDUT TARA PAMINTUL TARII ,CARE AU FURAT SI SARACIT ACEST POPOR
  LASATI IN PACE OMUL CA N-A FACUT NIMIC SI NU UMBLATI CU PROSTII CA VA ASIGUR CA DACA EL VA CANDIDA IAR NOI CEI MAI NECAJITI TOT PE EL IL ALEGEM .SE VEDE CA E LUCRATURA

 • Acest borfas trebuie arestat imediar. A furat, a mintit si da in judecata savantii Iasului. CER PRIN CALITATEA MEA ACADEMICA ARESTAREA LUI NICHITA GHEORGHE SECURIST BORFAS !

 • Este o factura ordinara . Omul a facut precizari clare , a vrut sa se inscrie la scoala de militie si una din conditii era sa fii membru PCR , alta sa fii salariat si alata sa ai referinte de la organele de securitate . Vad ca se spune f. clar ca nu a dat informatii cu toate ca avea posibilitati . In plus ce informatii i se cereau ? Despre calitatea apei , despre instalatiile de apa , despre robineti etc deci toate in folosul societatii . Toata aceasta tevatura e un mare fassssssssss , are menirea de al victimiza de Nichgita si o sa vedeti sambata va castiga cu peste 90 % il va ciurui pe mister Adascalitei . Nu pot sa nu remarc comentariul lui Baghiu care cere arestare lui Nichita !!!!! deoarece el e mare cacademician . Haida de Baghiule . Am si eu o intrebare , Baghiu a postat din celula , ca pentru toate golaniile facute de el nu vad cum de mai poate sta in libertate printre oameni onorabili !

 • Doamna Ciobanu…ia vedeti poate va bate cineva pe la usa!!! Din cauza fosilelor ca voi am ajuns cu un hot ca primar. Sa isi dea demisia turnatorul securist!!!

 • Dragi prieteni e clar Matasaru posteaza cu numele de Clara ! Asa il va alinta Gigi in celula ! Clara nebunatico ! Matasaru daca pun mina pe tine e foarte nasol ! Mai baiete mie nu-mi frica de nimeni in orasul asta de ***** ! Ai inteles ? Te prind eu cit de curind ! Sper sa nu te prinda Costel inaintea mea ca atunci nu mai am ce bate !

 • Doamna Georgeta,tara este furata si stapinita de fostii securisti si activisti de partid….ei s-au folosit de retelele construite pe vremea ceausista,numai ei cunosteau cum functioneaza sistemul de”relatii”…omul de rind a tot asteptat si a mers la vot prostit ca o va duce mai bine.Cum va imaginati ca dupa 20 de ani se mentine un sistem comun de plata a utilitatilor pentru cei care locuiesc la bloc?…pentru ca sa fim furati in continuare,….cum va puteti imagina ca in loc sa mergem cu niste miloace de transport in comun moderne,au adus niste vechituri?…este plin orasul de ciini vagabonzi si dumnealor nu „pot” face ceva,…toate spatiile din jurul blocurilor pline cu boscheti,fara iarba flori….ce mai lipsa totala de preocupare.Nu vedeti ca urmaresc sa faca tot felul de investitii din care sa aiba ei beneficii.Eu cred ca multi dintre noi ne-am obisnuit cu mizeria creata si nici nu o mai vedem,dovada ca populatia nu reactioneaza.

 • „trebuie facut exact ce prevede legea (…) si nimic altceva. Exact ce prevede legea nu stiu” – cat de stupid poate fi un om politic pentru a emita un asa ‘panseu’!!! Dar e vorba de …Movila, adica ‘prst-Gramada’!

 • CRED ca stirea si comentariile despre aceasta ACUZATIE – TREBUIAU sa fie la RUBRICA : UMOR cu politruci. Sunt cativa DALMATIENI corciti cu SCONCSII din aceasta lista de „oameni de bine” care isi dau cu PRESUPUSUL care sunt SECURISTI cu GRADE – din vechea securitate KAGHEBISTA – insa „infiereaza” cu maniei proletara incriminatul…..Ma intreb care este plata pentru aceasta MIZERIE ? Ziarul a mai facut SCENARII din ACESTEA – chiar si multora dintre cei „onorabili” astazi – dar si multor PERSONALITATI INCOMODE pentru MAFIA POLITRUCA – PACAT ca acestia NU au actionat sa ceara DESPAGUBIRI. Dupa ce vor trece aceste alegeri …daca Domnul Nichita va fi in continuare la butoane , oare cat va trece pana ZIARUL va linge tot ce a scuipat ? Remarc ATITUDINEA DECENTA si CIVILIZATA a Domnului N.Paduraru. Este mereu un model foarte greu de urmat, chiar imposibil pentru personaje ca Simirad – de exemplu….

 • Remarcam inca o data ca ” distinsul cacademician ” Bogdan Baghiu care se da si doctor ( in ce esti matale doctor ? ) se vede extrem de clar ca e un huligan notoriu . Asa vreti voi sa convingeti electoratul ? Cu bata ? Asta e , la atat va pricepeti . Sper ca domnul Adascalitei sa nu vina cu ciomagarii lui de la IGS ( apropo , asta nici nu mai e firma lui , cica e a lui unul Animalul … ) la conf. judeteana . Si inca ceva draga Baghiule , te asteptam si pe matale la conferinta . Ai curaj ? Hai ca vad ca te dai cu cohones !

 • E clar ca a fost informator. Altfel nu ajungea atat de sus, atat de repede. Problema este insa alta..si-a batut joc de acest oras..strazile, utilitatile, totul arata ca acum 10 ani. Suntem un oras caruia nu mai putem spune capitala a Moldovei. Uitati-va ce strazi si bulevarde asfaltate are Bacaul sau Galati-ul..iar Iasul..joaca mingea si atat. Rusine!

 • un turnator care a facut mult rau acum conduce orasul ….oare cum abia acum se dezvaluie toate astea si cum de acum de ce nul trecut inainte de campania electorala ….e o mizerie de primar de a colaborat cu securitatea , cine nu stie poate da cu parerea dar tatal meu a murit in beciurile securitatii ptr ca asculta un post de radio interzis …..trebuie dat jos de la sefia orasului si sa punem pe cineva competent nu sa ne puna pavele peste raurile de sange varsat in urma sifonelilor facute de el RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE SIFONULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 • mai bogdanel tu stii sa lovesti numai femei. si atunci cand o faci te asiguri ca femeia care o lovesti nu are nicio posibilitate de a se apara. sunt sigura ca daca ai fi in fata unui barbat ai face pe tine de frica.

 • va facem cunoscut ca numitul Bogdan Baghiu, angajat al univ. al. i. cuza din iasi la departamentul de promovare, biroul newsletter, nu este invitat la conferinta judeteana a PSD iasi. in acelasi timp am dori sa atragem atentia conducerii universitatii asupra faptului ca nu este prima oara cand numitul Bogdan Baghiu face declaratii publice false si foloseste in mod abuziv calitatea de angajat al universitatii, cu alte ocazii aceasta persoana a declarat in fals faptul ca ar fi functionar european, membru al cabinetului unui parlamentar european, fapt negat la acea data in inscrisuri oficiale de respectivul demnitar. precizam ca prezentul comunicat a fost transmis si catre rectoratul universitatii cu speranta ca se vor lua masurile necesare.

 • La ce sa te astepti de la un crescut la orfelinat. Un orfan fara traditii in familie, fara principii morale, fara nici un Dumnezeu, avid de putere, narcisist, spagar. ASTA ESTI DOMNULE PRIMAR. RUSINE PENTRU TINE SI PENTRU CEI CARE L-AU VOTAT. onorant ar fi sa-ti dai demisia si sa organizam alegeri anticipate.

 • A devenit oficial ?
  Cred ca mai toti iesenii stiau de situatia lui Nichita.
  Eu percep asta ca…hai sa ne descotorosim de el daca dumnealui nu vrea sa paraseasca primaria in condiitii amiabile dupa un management falimentar practicat. Bun, acest pimar nu mi-e simpatic deloc, a demonstrat ca nu are talent gospodaresc, decat un hoby personal, ala fiind fotbalul.
  A fi colaborator al securitatii nu este un mare fleac de a semna un act de patriotism pentru tara, cred ca nimeni nu ar ezita sa semneze si astazi cu un serviciu din prezent daca exista o amenintare straina, dar daca mai cautati si gasiti ca Nichita a nenorocit vieti dand in gat semeni romani nevinovati, situatia e alta, putem spune ca a fost si este un nenorocit avid dupa putere care s-a ridicat distrugand vieti. Pina una alta consider ca Nichita nu a gresit dand cu subscrisul cu regimul din acea vreme. Il voi considera vinovat daca gasiti materiale prin care s-a folosit de practicile nenorocite de atunci si de relatii cu acel sistem comunist sa se lanseze in cariera.

 • Domnilor ziaristi, am citit cu mare atentie materialele prezentate si pot sa spun ca i-ati facut un mare serviciu actualului primar de Iasi. Ati reusit sa demonstrati fara putinta de tagada faptul ca Gheorghe Nichita nu a colaborat de loc cu fosta securitate. Se spune foarte clar in materialul prezentat faptul ca numitul nu oferea informatii folositoare si nici nu avea abilitatile necesare unui bun colaborator. Cred ca acest material prezentat obiectiv si fara interpretari tendentioase, adica profesionist, reprezinta exact proba de care avea nevoie Nichita ca sa inchida acest subiect. Felicitari deci pentru sprijinul care i l-ati acordat, sper sa va plateasca bine.

 • Ce simplu este sa facem rau!! Vorbiti de securitate? Cati dintre cei care au trimis mesajele contra sau cei care au scris articolul stiu ce e aia Securitate. Va spun eu oameni buni. Pe vremea comunismului erai fortat sa te supui sistemului, acum insa nu te mai intreaba nimeni nimic. Daca indraznesti sa spui ceva, esti articulat in secunda doi de tot felul de incopetenti care nu stiu nici sa comunice cu oamenii dar stiu foarte bine sa iti puna pumnul in gura. Iar PDL care sunt innebuniti dupa o bucata de paine nu vor fi niciodata obiectivi. Rusine sa va fie!!!! Poate scapam cat de curand de acest GUVERN care ne va aduce la sapa de lemn pe toti!!! Fac si un apel: aveti grija la problemele serioase care ne afecteaza pe noi romanii nu la declaratiile tradatorilor!!! Cum ii putem considera pe acestia obiectivi. Sa fim seriosi!!!!!

 • Ce simplu este sa facem rau!! Vorbiti de securitate? Cati dintre cei care au trimis mesajele contra sau cei care au scris articolul stiu ce e aia Securitate. Va spun eu oameni buni. Pe vremea comunismului erai fortat sa te supui sistemului, acum insa nu te mai intreaba nimeni nimic. Daca indraznesti sa spui ceva, esti articulat in secunda doi de tot felul de incopetenti care nu stiu nici sa comunice cu oamenii dar stiu foarte bine sa iti puna pumnul in gura. Iar PDL-istii care sunt innebuniti dupa o bucata de paine nu vor fi niciodata obiectivi. Rusine sa va fie!!!! Poate scapam cat de curand de acest GUVERN care ne va aduce la sapa de lemn pe toti!!! Fac si un apel: aveti grija la problemele serioase care ne afecteaza pe noi romanii nu la declaratiile tradatorilor!!! Cum ii putem considera pe acestia obiectivi. Sa fim seriosi!!!!!

 • am spus din totdeauna ca acesta incapabil a fost securtist, si atunci era prost, nu stia sa faca bine informatiile, a trebuit sa fie reeducat.oare Iasul nu a avut oamenii valorosii sau borfasii la borfasi trag.A distrus acest oras, de asta ca a avut posibilitatea sa fie un corupt si Iasul a devenit un oras al coruptilor la orice nivel, peste tot unde mertgi iti trebuie pile, se da spaga, nici un buletin care este un document al cetateanului care face dovada ca esti cetatean al acestei tari, nu ti se da in citeva zile, ca este un document care nu trebuie sa lipseasca din buzunarul nimanui, si care in occident ti-l da intr-o zo sau doua de catre comuna prin serviciul de evidenta a populatiei, la noi totul se leaga si se desleaga la politie.stau de 15 ani in ITALIA, dar buletinul italian mi s-a facut intr-o zi pe baza celorlalte acte de sedere, si sunt un strain pentru ei, la noi trebuie sa treaca 20–30 de zile , ca legile in Romania nu sunt legi democrate, sunt legi facute de acesti securisti imbicsiti de prostia comunista.iti este rusine sa inviti pe cineva la tine, ca isi rupe gitul pe strazile din Romania si prin cartierele iasului, chiar si prin centru.IN IASI NUMAI STEFAN CEL MARE ESTE STRADA , CELALATE SUNT NISTE GROPI.IESENII TREBUIE SA SE INFORMEZE MAI BINE, NU SA SE UITE NUMAI DUPA BANII CE-I PRIMESC DE LA PRIMARIE PENTRU AJUTOARE, STATUL, SE DAU DIN BANII NOSTRI, IAR CEI CINSTITII , ONESTI, VOR PLATI IN CONTINUARE INTRETINEREA PUTUROSILOR, A BETIVANILOR.SA FIE AJUTATI INTRADEVAR NUMAI CEI CARE AU NEVOIE, NU CISTIGII MILIOANE IN NEGRU SI PRIMARIA ITI DA AJUTOT, cA VAI MI-A DAT NICHITA AJUTOR. OARE CITA APA VA MAI TRECE PE BAHLUI PANA NE VOM MAI DESTEPTA.

 • Daca d-l Costel Adascalitei se va retrage in favoarea d-lui Gigi Nichita pe ultima suta de metri …. atunci stima si repect din partea noastra a membrilor PSD pentru domnia sa.

 • o ******* de primar. dar mai sunt si altii care au colaborat cu securitatea inainte de 89’ca exemplu e un tip la facultatea de agronomie profesor universitar, care l-a turnat pe taica-su, care era un renumit om in Iasi., dar asta e……

 • Dupa cum spu pascanenii la intalnirea de la sediul PSD Pascani , Adascalitei numai ca nu a fost linsat de primarii PSD-disti fapt ce a facut ca dupa sedinta sa o taie spre Iasi si sa nu mai vina la a doua intalnire cu primarii si presedintii de organizatii . Oamenii i-au batut obrazul ala de opinca si i-au spus foarte clar ca nu accepta asemenea mod de a face politica . E clar pentru tot poporul psd-ist ca Adascalitei e omul lui mos Simirad dusmanul de moarte al PSD-ilor si al iesenilor in general . Zvonul ca Ponta e de partea lui e o noua golanie regizata de mos Costica , pentru a mai prosti unii naivi ce nu si-au dat inca seama de mascarada asta . Nichita va iesi cu peste 90 % . In ce il priveste pe handicapatul ala de Mistret e clar , el poate se opreste in drum spre casa la Socola sa ia niste pastilute . PSD-stii abia il astepta pe Baghiu la conferinta , o sa stergem podelele cu maimutoiul asta penal !

 • In timpul regimului comunist, nimeni nu putea ocupa o functie de conducere in scoli, facultati, institutii, intreprinderi industriale sau agricole din Romania, daca nu era membru PCR si nu colabora cu Securitatea.Parea sa fie ceva normal.Soimii patriei,pionerii,utecistii, membrii de partid ai PCR-lui, toti au aplaudat si au fost atasati vechiului regim.Cine nu era de partea regimului, ajungea prin inchisorile regimului sau fugea peste hotare.Cred ca cel putin 90% din populatia Romaniei a fost trup si suflet de partea regimului comunist si au aplaudat frenetic pe Nicolae Ceausescu, cam pana pe la anul 1980, dupa care lucrurile au inceput sa scartie.Nu am fost nici pioner ,nici utecist, nici membru PCR, dar o mica parte din elevii( chiulaii certati cu disciplina si fara bun simt) de la Grupul Scolar Nicolina Iasi,unde am fost profesor 16 ani, ma insultau ca fiind comunist, dar cred ca au fost pusi la cale de catre fostii securisti sau comunisti ai scolii respective sau ai Intreprinderii Nicolina Iasi.Unde este dreptatea in Romania? La multi ani domnule primar Gheorghe Nichita , cu ocazia zilei numelui de Gheorghe din ziua de maine, 23 aprilie 2010, a Sf.Mc.Georghe,Purtatorul de biruinta!

 • Colaboratori si turnatori sunt aceia care au pus umarul si-au contribuit la aparitia unor asa mizerii in fituica numita bzi. Baieteii tatii … aveti soricul gros.

 • Sa vedeti pe la Agronomie cati fosti securisti isi desfasoara activitatea… Si toti au dat declaratii ca nu au facut politie politica. De unde se vede ca nu degeaba are asa de multi prieteni domnul Nichita in zona… ii leaga pe toti trecutul lor de securisti. Ar cam trebui sa demisioneze pentru ca oricum nu ne mai poate pacali.

Adauga un comentariu