Local

Primarul Iașului a dat în judecată Consiliul pentru Combaterea Discriminării!

Publicat: 26 mart. 2020

Reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au fost chemați în fața instanței de către Mihai Chirica. Primarul Iașului contestă sancțiunea aplicată recent pe numele său de către Consiliu

Edilul-șef al Iașului a decis să acționeze în judecată Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Astfel, Mihai Chirica le cere magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea actului administrativ emis recent de Consiliu pe numele său.
Acțiunea a fost depusă în urmă cu două zile de către edil, iar, acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului în contencios administrativ, după care judecătorii ieșeni vor asculta ce argumente aduc ambele părți pentru a putea lua o decizie în acest caz.

O sancțiune aplicată în an electoral

În urmă cu câteva săptămâni, Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că o afirmație a primarului Mihai Chirica ar reprezenta discriminare și că ar încălca dreptul la demnitate. Așadar, instituția a decis amendarea edilului-șef al Iașului cu suma de 10.000 de lei.
Mihai Chirica a declarat într-un interviu despre educație și despre importanța acesteia că pot apărea unele riscuri, deoarece nu se investește în acest domeniu.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune:

„La revedere!” Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și or să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Pentru că nu se mai pune accent pe educație!”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul Iașului a afirmat, de altfel, că va contesta sancțiunea de 10.000 de lei, deoarece o consideră „nefundamentată”. Mai mult, acesta s-a întrebat dacă este întâmplătoare sancțiunea aplicată de CNCD tocmai într-un an electoral. De asemenea, Mihai Chirica a susținut că amenda a fost aplicată de CNCD la nici mai mult, nici mai puțin de patru luni de la difuzarea interviului.
De altfel, edilul a mai susținut că, în cadrul interviului respectiv, a avut o formulare mai plastică, încercând doar să tragă un semnal de alarmă referitor la deteriorarea educației în România. De asemenea, Mihai Chirica a subliniat că nu face deosebire între oameni din punctul de vedere al rasei, religiei sau apartenenței etnice, ba chiar dezaprobă discriminarea.loading...

Comentarii
  • Asa de tare combate Chirica discriminarea ca Shhaideh nu putea fi prim ministru nu pentru ca era incompetenta ci pentru ca era tataroaica.

  • Acest consiliu national pentru combaterea discriminarii se cheamaCONSILIUL NATIONAL PENTRU DISCRIMINARE, este un organism politic, care propaga discriminarea, am fost discriminat cu dovezi majore, argumente . Un dosar si o hotarare care trebuie publicate pe un site si la COMISIA EUROPEANA SA ARATAM CUM FUNCTIONEAZA ACEST ORGANISM POLITIC spre rusinea Romaniei ,dar acest consiliu a constat ca nu a fost discriminare cand toate prevederile legii erau absolut INDELINITE ,dovedite. cONSILIUL PENTRU DISCRIMINARE A FOST CEL CARE M-A DISCRIMINAT PE LANGA DISCRIMINAREA ORIBILA LA CARE FUSESEM SUPUS. A cum cand o lume intreaga este distrusa de epidemia chineza vezi ca nu trebuie sa spui nimic de china ca e rasism discriminare haiiiii sa-i lasam sa ne distruga de cate ori vor ei, rasa mizerabila, spurcata , epidemica care omoara lumea. nu va adresati acestui Consiliu pentru discriminare cand sunteti discriminat grav in Romania decat daca aveti o pila politica , DACA NU, CONSILIUL INSUSI VA VA DISCRIMINA

  • Chirica un nou proces!!!!! A dat in judecata politistul care l-a testat dupa stilp la Moara de Foc!!! Chirica a dorit sa fie testat in strada dar aparatul nu facea fata alcolemiei

Adauga un comentariu