Prima pagină » Local » Primarul Iașului, Mihai Chirica, și președintele CJ Iasi, Costel Alexe, primele reacții după închiderea urnelor – FOTO / LIVE VIDEO

Primarul Iașului, Mihai Chirica, și președintele CJ Iasi, Costel Alexe, primele reacții după închiderea urnelor – FOTO / LIVE VIDEO

09 iun. 2024, 22:12,
BZI.ro, în Local

BZI.RO vă prezintă cele mai importante informaţii cu privire la alegerile din 9 iunie 2024. Începând cu ora 22.00, vă oferim detalii exclusive din interiorul partidelor politice care s-au confruntat la Iași. Cine sunt marii câștigători dar și marii perdanți ai acestui scrutin electoral.

Prezența ieșenilor la vot a fost una sensibil mai mare decât la precedentele alegeri, iar rezultatele de astăzi au decis conducerea pe care o va avea Iașul în următorii patru ani. Prezența la urne pe municipiu a fost de 34,64 la sută, respectiv 111.760 de votanți.

Președintele organizației ieșene a PNL, Alexandru Muraru, a precizat că Iașul a fost, după București, județul cu cel mai mare număr de votanți, respectiv peste 331.000, cu aproape 50 de mii mai mult față de alegerile precedente. De asemenea, liderul PNL Iași a mulțumit tuturor alegătorilor din comune, orașe și municipii, și celor care au votat PNL, dar și celor care nu i-au votat.

Primarul Mihai Chirica a susținut că liberalii au format o echipă unită, care a adunat vot cu vot, și asta s-a văzut:

„Mulțumirile mele se duc către cei care au avut încredere în noi. Bătălia a luat sfârșit! Începe numărătoarea voturilor. Le mulțumesc celor care au pus ștampila pe «primarul Mihai Chirica», dar și pe cei care nu m-au votat îi asigur că sunt primarul tuturor. Dintr-o primă vedere avem guvernare, ceea ce este foarte important pentru România următorilor 4 ani.”

În continuare, a luat cuvântul președintele CJ Iași, Costel Alexe, care de asemenea le-a mulțumit tutror ieșenilor și românilor care au onorat democrația prin această prezență mare la vot, în 2024.

„331.710 ieșeni care au participat, cu aproape 50.000 mai mulți decât la scrutinul precedent, e un semnal bun că tot mai mulți români vor să se implice în  viața cetății. Vreau să le mulțumesc și celor care nu ne-au votat și îi asigur că voi rămâne președintele tuturor.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la nivel național, cu un vot mai mare pentru PNL în Moldova, decât în 2020, e un semn că practic scăpăm în sfârșit de această pacoste social-democrată, care s-a abătut asupra Moldovei.

Vom duce mai departe toate proiectele Iașului, și mă refer aici la cele de infrastructură, pentru că ținem să legăm regiunea Moldovei, prin autostrăzi, de București și de vestul țării. Toate celelalte investiții în sănătate, cultură, educație le vom continua, pentru că suntem singura administrație care le-a început.

Sunt convins că mâine dimineață, când vom număra toate voturile, vom vedea o victorie a Partidului Național Liberal”, a transmis președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Pe plan național, la alegerile europarlamentare, exit-poll-urile dau următoarele rezultate:

PSD+PNL – 54%

AUR – 14%

ADU – 11%

UDMR – 5%

SOS România – 3%

REPER – 3%

PUSL – 2%.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *