International

Primarul Londrei asaltat de cetateni: Faceti ceva cu cersetorii romani

Publicat: 16 mai 2012
1

Presa britanica de miercuri abunda in materiale despre zecile de cersetori proveniti din Romania care s-au instalat in centrul Londrei. Titlurile iau la rost oficialitatile, in timp ce articolele inregistreaza un numar record de comentarii.

„Trebuie facut ceva acum cu cersetorii romani care au transformat Park Lane intr-o oroare”, titreaza London Evening Star.

Jurnalistii scriu ca primarul Londrei, Boris Johnson, se confrunta cu tot mai multe solicitari de a face ordine. Ei citeaza martori care povestesc cum i-au vazut pe cersetori urinand pe strada sau amenintand trecatorii cu cutitele.

„Ei stiu, ca si noi, ca este o zona turistica foarte importanta, asa ca au venit sa faca bani. Sunt dezgustatori si distrug tot aspectul locului. Primarul trebuie sa faca ceva, este treaba lui”, spune un operator de turism de pe Park Lane.

London Evening Star noteaza ca cersetorii sunt adusi din Romania de bande organizate cu ocazia Jocurilor Olimpice, ca sa scoata bani de pe urma cersitului, furtului din buzunare si prostitutiei.

Cotidianul The Sun ii numeste pur si simplu „invadatori„. „Barbatii isi petrec ziua band votca si jucand zaruri. In fiecare zi, serviciile de curatenie trebuie sa spele deseuri umane de pe strada.

Toate astea se petrec in fata reprezentantelor Aston Martin si Lexus sau a hotelului de lux in care a stat recent Neil Diamond.

Articolul din The Sun a generat un numar record de comentarii, aproximativ 400 de oameni si-au exprimat revolta fata de ce se intampla in centrul exclusivist al Londrei.

„Strangeti-i si trimiteti-i inapoi de unde au venit, cum au facut francezii si spaniolii. La naiba cu drepturile omului!”, spune un cititor.

„Ma doare faptul ca tara asta a ajuns groapa de gunoi a Europei! Daca noi am merge in Romania, nu vom primi bani si nici case pe gratis. Ar trebui guvernul nostru sa aiba grija de noi, nu de altii”, scrie un alt cititor.

„Romanii astia vor primi case inaintea noastra, a britanicilor. Nu sunt prosti ca au venit tocmai acum, inaintea Jocurilor Olimpice. Autoritatile le vor da case inainte sa apara turistii, sa-i vada. Asta este o mare rusine pentru britanici”.

„Nu exista niciun dubiu ca romanii s-au saturat de ei si ni-i trimit pe cap, nu au reusit sa-i integreze in 1.000 de ani”, comenteaza un alt englez suparat.

Asaltul cersetorilor proveniti din Romania asupra centrului Londrei a fost comentat cu aceeasi revolta si in publicatiile Express si The Telegraph.

Sursa: ziare.com

Comentarii
  • Dezgustatoare imagine/din pacate,astia ne ”reprezinta”,ei sunt ”imaginea”noastra/ oare autoritatile noastre au vazut-o?
    Nu inteleg totusi- in Marea Britanie nu exista legi contra celor ce afecteaza ordinea si linistea publica? nu exista legi anticersetorie? daca nu,isi cam merita soarta/

Adauga un comentariu