Local

Primarul Mihai Chirica a primit vizita Ambasadorul Republicii Populare Chineze

Publicat: 12 aug. 2019
1

Astazi, 12 august, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Excelentei Sale Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, si a lui Liu Yang, Secretar I al Ambasadei. Discutiile au vizat in special proiecte concrete de colaborari viitoare ale Municipiului Iasi cu Republica Populara Chineza, in contextul celor 70 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Republica Populara Chineza si a celor peste 25 de ani de infratire dintre Iasi si Xi’an. Ambasadorul si-a manifestat interesul pentru stimularea turismului in Iasi si in Romania in general, China avand peste 150 de milioane de turisti in Europa anual. De asemenea, Excelenta Sa s-a aratat foarte placut impresionata de frumusetea orasului, de istoria si cultura sa, precum si de pozitia geo-strategica, avansand propunerea de a acorda o bursa de studii in domeniul turismului in China unei persoane din Iasi care, la intoarcere, sa promoveze China ca destinatie si sa poata sprijini turistii chinezi in zona.

In domeniul educational medical, Ambasadorul a lansat ideea participarii unor specialisti ieseni interesati la cursuri de medicina traditionala chineza, urmand sa fie contactata Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” in ideea unei eventuale infiintari a unui Centru de Medicina Traditionala Chineza la Iasi. „Inaltii nostri oaspeti si-au aratat si interesul fata de licitatia pentru construirea segmentului de autostrada Iasi – Targu Neamt, precum si de tronsonul Targu Neamt – Targu Mures. O alta colaborare posibila este in sectorul productiei industriale, context in care i-am invitat sa faca o vizita pe platforma industriala Fortus, care se preteaza pentru investitii de amploare. Nu in ultimul rand, cum China este foarte avansata in ceea ce priveste digitizarea oraselor, am salutat dorinta oaspetilor nostri de colaborare cu universitatile iesene in activitatea de inovare si cercetare in domeniul IT”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Dupa intalnirea de la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a participat la sediul Camerei de Comert si Industrie la inaugurarea Casei Romano-Chineze – Filiala Iasi.

Comentarii
  • Parari de Gaga. Pib SUA – 20,5 mii de miliarde, UE – 18,5 ( fara Marea Britanie – cu un pib de 4 mii de mld, rezulta, cam … 14,5 ), China … 13, 5 … cu un excendent comercial ingrijoritor ptr, SUA, de aici si cresterea taxelor vamale impuse deTRUMP. Chinezii nu au ce face cu banii! Incearca. Sunt comunisti?

  • la noi, ambasadorii sunt doar „dizaibar, foraibar si tucumber”. Tara te trimite intro misiune, in special, apararea cetatenilor romani rezidenti si intereselor tarii. Promovarearea intereselor proprii, independenta, apararea si economicul. Ptr. mine, azi, economicul este primordial

  • Suntem de o mizerie morala crunta, tradatori ce nu s-a mai vazut. Nea Nicu facuse din China nu doar un partener economoic si politic, ci un…prieten. Relatia cu China trebuia cultivata, intretinuta sub toate aspectele, indiferent ce ziceau altii inclusiv FMI, BERD etc. Ar fi investit la noi in conditii incomparabil mai avantajoase decat orice fond monetar. Prosti mai suntem…

  • PS. Vorba lui Mihai Tudose, China ne-ar fi facut 2000( doua mii!!!) de Kilometri de autostrazi pe AN!!! Dar ei Nu dau SPAGA!!!

Adauga un comentariu