Local

Primarul Mihai Chirica îi cere premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, să îşi ceară scuze pentru jignirile adresate romanilor

Publicat: 23 mai 2020

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a solicitat scuze publice din partea premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, după declarațiile jignitoare ale acestuia la adresa României.

„Scuze publice, domnule Chicu, vremelnic premier al Republicii Moldova

Ne pare nespus de rău, domnule Chicu, vremelnic prim-ministru al Republicii Moldova, că ați ratat șansa de a rămâne, cât de puțin, în cartea de istorie a Moldovei.
Dar nu suntem supărați, și știți de ce? Pentru că nu aveam și nu am avut așteptări de la domnia voastră. Cum poți să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici?
Dar bunul simț, tradițional, al tuturor românilor, oare unde este? Cum credeți că vă privesc românii din Basarabia, când ați jignit pe cei care au venit să-i ajute?

Tot ce a făcut și va mai face România pentru cetățenii Basarabiei este pentru că această națiune este călcată în picioare de proprii ei conducători, este umilită și sărăcită, vândută la străini și, mai nou, jignită. Ați jignit România, românii, limba română, istoria noastră comună, moșii și strămoșii noștri, pe propria dumneavoastră mamă și pe copiii care-i aveți. Ați vorbit urât în limba română despre țara care, cu același grai, a întins o mână de ajutor. Și nu suntem o țară bogată, dar din puținul nostru am dăruit celor care au același sânge ca noi.

Ați jignit milioane de basarabeni care au și cetățenie română, au copii aici la școală, au afaceri prospere la noi și se uită cu mândrie la istoria noastră comună.

Nu ne-am supărat, căci nu merită atenția ceea ce ați spus despre noi toți, dar imaginați-vă cum ar fi fost dacă germanii din estul zidului Berlinului îi apostrofau pe germanii din vest? Oare ce înțelegeți de aici? Se pare că mai nimic.

Nu suntem supărați, domnule Chicu, chiar dacă ne-am îmbolnăvit medicii, îngrijind pe ai noștri. Și știți de ce? Pentru că nu va dura foarte mult și dumneavoastră n-o să mai fiți nimic, dar absolut nimic, ci doar o pată roșie pe o floare albă – Basarabia!

Închei aici și vă fac o mărturisire: m-ați făcut să-i iubesc și mai mult pe frații mei din Moldova.”, a spus Mihai Chirica.
Comentarii
 • care scuze Basarabia e o bucata din Romania pierduta pe vecie acolo exista o miscare pro-rusa foarte bine incotopanata RRRomanica o tara slaba e ca un pisoi costeliv care miauna a foame

 • Cu parere de rau dar mesajul nu se adreseaza tuturor romanilor ci doar clasei politice, administrative si functionarilor statului, asa ca noi nu ne consideram jigniti D-le primar.

 • Si politicienii, care trec de la un partid la altul,ar trebui sa-si ceara scuze,fata de cei care l-au ales si nu numai.

 • @Anonim, ajutoarele nu sunt gratuite ele se deconteaza si la 1700 euro / izoleta este si normal sa refuze ajutoarele ca deh, sa facem si un ban daca tot e criza

 • Mai bine cu bnd-istul Muresam decat cu alogenul kgbist chicu ,voi sinteti invatati sa sugeti la titele ambilor parinti , si se vede ca o preferati pe aia a tatalui vitreg , de aia aveti asa aversitate pe Romania ,,,,,, cu ochii pe slanina si cu sufletul in rai ”

 • Bai cap de viespe spagara, Chicu s-a luat de securistul ala globalist-sorosist, nu de poporul roman. Bai progenitura hoata, venit de la Popricani sa jupoi Iasul, care n-ai baut, n-ai fumat si n-ai fost golan si i-ai luat lu fiutu de 11 luni ditai vila pe Sararie din bani economisiti, nu te mai da balon ca la toamna esti ep faras, cu tot mersul tau din pnl. Mai lasa gargara, escrocule!

 • Porci au fost, porci vor rămâne întotdeauna! Habotnici, perversi si foarte rai! Să povestească cum toți elevii, studenții și masteranzii moldoveni care învață în România au invatamant gratuit, cazare gratuită, hrană gratuită și primesc burse indiferent dacă sunt corigenți sau repetenți. Iar ei stau toată ziua și beau, vand si consumă droguri, se plimbă toată ziua cu mașini scumpe, iar prostimea plătește! Mai spuneți oamenilor, că anual pe lângă ajutoarele de sutemilioane de euro acordate Republicii Moldova, România plătește la fiecare copil de acolo alocație până la 18 ani sau până termină studiile. Sa nu va mai spun ca sunt care ridică banii prin niste avocați pe acte fictive de naștere, adică, copiii ăia nu există! Despre ce vorbim?!

 • Iar ai facut-o de oaie nenea primarul, bineinteles in stilul tau caracteristic. Te chinui sa dai un doctorat la UTI de 10 ani, dar la geo politica esti AS. Ca si cu PUZ-urile, ca si cu averea, dar ce conteaza, basarabenii era ultima problema al orasului nostru, nu ?
  Pe femeile romance le-ai facut curve, pe noi hoti (aici esti tata lor), de africanii aia te-ai luat si te-au ars baietii de la Drepturile Omului de vreo 10.000 Ron pe care i-ai contestat la Parchet (dar sigur ai sa platesti amenda aia, ca ai cam inceput sa ai gura cam sloboda).
  Mai lasa ego-ul asta de baiat de baiat (doar ai functie ce dreacu’) si zi mersi ca te-a primit PNL, ca de nu, ti se pregatea un mega-dosar.
  Pana acum recunosc, ai avut noroc cu carul, dar stii ca in viata vine si reversul medaliei !!

Adauga un comentariu