Eveniment-Social

Primarul Mihai Chirica il ironizeaza pe arhitectul-sef, dupa ce a picat concursul: „Baiatu’, daca ai vreun gand, stai acasa!”

Publicat: 27 oct. 2017
1

@ Primarul Chirica pare legat de maini si de picioare @ Nu gaseste oameni competenti de care sa fie inconjurat @ A comentat prestatia lui Alexandru Mustiata la concursul pentru ocuparea functie de arhitect – sef @ Acesta a picat cu brio, pentru a doua oara @ „Pana cand gasesc o varianta mai buna, ramanem pe ce avem. Inca n-am ce pune in loc si avem nevoie de arhitect-sef. Nu ma bucur de insuccesul nimanui”, spune primarul

Dupa ce Alexandru Mustiata a ratat pentru a doua oara concursul de ocupare definitva a functiei de arhitect-sef al municipiului Iasi, ieri primarul Mihai Chirica a comentat esecul acestuia, intr-o nota ironica. Edilul a spus ca nu l-a intrebat pe Mustiata de ce a picat concursul, deoarece are lucruri mai importante de rezolvat. Dar revenind pe un fagas serios, Chirica s-a scuzat ca nu exista un candidat mai bun interesat de functia de arhitect-sef.

„Din ce mi-au spus colegii mei, proba scrisa se baza pe elemente de legislatie si inteleg ca punctajul mic l-a obtinut in cunoasterea Legii 215. Pana cand gasesc o varianta mai buna, ramanem pe ce avem. Inca n-am ce pune in loc si avem nevoie de arhitect-sef. Nu ma bucur de insuccesul nimanui. Nu inseamna ca imi frec mainile. Daca imi frecam mainile ii spuneam «baiatu’, daca ai vreun gand, stai acasa!». Ii las pe fiecare sa se duca, sa se arunce in batalii, sa incerce sa-si castige postul, la fel cum am facut si eu cu multi ani in urma. Daca va intra, va intra in RR-uri. Poate se pregateste mai mult. Pe mine m-ar interesa aici, nu la concurs. Totusi, fara sa fim rautaciosi, a particpat la o competitie singur si a iesit pe locul doi. Asta este adevarul. Activitatea directiei de Urbanism s-au imbunatatit. A fost liber cateva zile libere, dar, se pare, ca nu au fost suficiente ca sa se pregateasca. Este problema dumnealui. S-a demonstrat ca acest concurs nu este aranjat”.

Nu in ultimul rand, primarul face un apel public pentru ca arhitectii competenti sa vina la concursul ce urmeaza sa fie reprogramat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

A picat de doua ori

Mustiata a picat prima data concursul in luna iunie cand a luat nota zero. A motivat ca i s-a facut rau si a dat foaia de concurs necompletata. Apoi, joi, la a doua tentativa a obtinut 58,8 puncte. Insuficiente, deoarece pragul minim era de 70 de puncte. Conform declaratiei de avere, Alexandru Mustiata este de departe cel mai bogat functionar din Primaria Iasi.

Venit din zona Botosani, Mustiata exceleaza la capitolul terenuri. Doar in municipiul Botosani, arhitectul detine aproximativ patru hectare situate in intravilan. In judetul Botosani mai are in proprietate 10.860 de metri patrati intravilan si 15.900 metri patrati de teren agricol.

Aceeasi declaratie de avere mai arata un hectar de padure chiar in zona Cheile Bicazului, judetul Neamt. In Iasi a cumparat un teren de 557 metri patrati si un apartament spatios ce masoara 104,86 metri patrati. Noul arhitect se mai bucura de o casa in municipiul Botosani si alta in localitatea Bucecea.

Adauga un comentariu