Local

Primarul Mihai Chirica intra în greva japoneză. Protest împotriva consilierilor USR-PLUS care nu au votat bugetul Iaşului pe 2021

Publicat: 23 apr. 2021
Mihai Chirica, primarul municipiului Iași în platoul BZI LIVE
În cursul dimineții de astăzi, 6 mai 2021, a avut loc un incendiu la mansarda blocului 10C din bulevardul Chimiei, nr. 10C. La fața locului au intervenit mai multe utilaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, care au lichidat incendiul, care s-a soldat doar cu pagube materiale

În aceste momente, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a anunțat faptul că va intra, începând de luni, în grevă japoneză. Decizia a fost luată la o conferinţă de presă ca urmare a votului negativ pentru bugetul Iașului.

 

Acesta a explicat în cadrul conferinței de presă faptul că USR-PLUS a dat dovadă de cinism, neștiință si nepăsare mai ales în contextul că a depus amendamente în bătaie de joc la adresa Iașului și aici facem referire la faptul că a depus un proiect pentru municipiul Timișoara care ar fi urmat să fie prins pe bugetul Iașului, lucru ilegal și anormal.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, intră în grevă japoneză

Din aceste considerente, Mihai Chirica a declarat că, de luni va intra în grevă japoneză, el și consilierii locali PNL care vor avea o bandă albă la braț.

Începând de luni eu voi intrat în grevă japoneză eu primarul mun. Iași cu banderola albă, împotriva ipocriţilor din politica românească USR-PLUS. Colegii mei vor începe pichetarea de luni, lăsăm să se scurgă sfânta sărbătoare de Florii aşa cum se cuvine. Practic toţi colegii şi-au arătat empatie şi indignare despre faptul cum USR-PLUS a ales să se comporte.  Nu voi înceta nicio clipă, nu mă poate opri nimeni. USR-PLUS nu are ce căuta la guvernarea locală. E decizia mea. Dacă vor alegeri anticipate îi provoc, oricând, din această clipă. Nu voi lăsa să calce orașul în picioare. Pur şi simplu, de aseară încolo nu îmi mai pasă de ei. Nu există niciun răspuns la întrebarea lor. Este o mizerie de ceea ce au făcut. Am muncit ca toată lumea să primească răspunsul la amendamentele fiecăruia.

Nu este normal ca amendamentele tale pentru scoli să fie aprobate iar tu respingi, căminele de la Sturză, de ce? Pentru că sunt depuse de PMP? Respingi finanţarea pentru locuri de joacă pentru copii, respingi finanţarea a două spitale ale municipiului!! De ce? pentru că sunt depuse de PNL? AI BLOCAT FINANŢAREA PENTRU CENTRELE DE VACCINARE!  Nu avem cu ce să plătim persoanele cu handicap, nu mai putem asigura gratuitatea pensionarilor pe mijloacele de transport care sunt nevoiţi să se deplaseze pentru a se aproviziona! a declarat Mihai Chirica.

 

Istoria neamului românesc s-a construit în jurul cultelor și a culturii! USR a propus zero lei pentru culte

În altă ordine de idei, Mihai Chirica s-a arătat deranjat de faptul că cei de la USR și-au dorit zero lei pentru finanțarea cultelor. Edilul atrage atenția asupra faptului că istoria neamului românesc, războaiele mondiale au fost câștigate cu credință, cu crucea!

Nu avem resurse pentru a plăti facturi. Trăim din ceea ce am acumulat până astăzi. Nu este normal ca oamenii să fie lăsați la mâna acestor oameni! Statul trebuie să facă ceva! Democrația e democrație, dar prostia trebuie pedepsită! Trebuie extrași din clasa politică, trebuie arătați cu degetul, trebuie scoși afară de aici, nu e locul lor în România. Este un partid antinațional! Nu este normal ca la negocieri să spui că la culte soliciți zero buget! Adică Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, Cultul Mozaic, celelalte biserici, de ce să spui că acel cult va primi zero? Noi nu suntem creați pe acest fond spiritual? Cine a luptat în al doilea, în primul Război Mondial? Românii! Cu ce? Cu Crucea pentru că nu aveau armament. Cu sufletul cu credința au câștigat. Iar tu spui că pentru culturi finanțarea să fie zero! De ce? Că ești crescut într-un laborator și nu știi nimic despre istorie? Nu îți e rușine să spui în fața lumii că vrei pentru culte zero lei? Zero sunteți voi. Tot ce vedeți în jurul nostru s-a fundamentat pe culte și cultură! menționează Mihai Chirica

 

George Pleșu (USR) a cerut bani pentru cultura independentă fiind direct implicat în acest tip de cultură

Mihai Chirica a subliniat faptul că nu este normal și reprezintă o decizie unică în istoria Consiliului Local ca un consilier să ceară bani pentru tipul de afacere în care este implicat. Vorvim despre faptul că George Pleșu (USR) a cerut bani pentru cultură independentă fiind extrem de implicat în fenomen:

Cum este normal, domnul Pleșu să facă atâta pledoarie pentru cultura independentă când el câștigă bani din cultura independentă? Unde este incompatibilitate și bunul simț?! Cum pot da mai mulți bani pentru cultură independentă din fărâma de bani pe care ne-o mai permitem în pandemie, față de sumele care se duc pe întreținerea cartierilor mun. Iași ca tu să-ți satisfaci propriile nevoi personale? Nu îi este rușine? Nu este o gravă mizerie? Nu a îndrăznit nimeni în acest consiliu să-și urmărească interesele personale iar George Pleșu a indrăznit. Rușine să-ți fie. Nu voi sta nicio clipă cu mâinile încrucișate pentru mizeria pe care ai vrut să o faci azi noapte. Noaptea ca hoții voi sunteți! Dragnea a fost minciună decât voi. Luptați pentru justiție dar vreți să furați! Asta vă doriți și asta voi demonstra! La lumină, picătură cu picătură din otrava pe care ați pus-o în sufletul românilor. a declarat Mihai Chirica

Vom reveni cu detalii

Comentarii
 • Bai dar tu crezi ca traiesti inca la PSD??. Pai intra in greva IMOBILIARA!
  #in buget unde erau PARCARILE din cartiere, unde erau STATIOLE de incarcare electrice, ala e buget, unde totate neamurile tale au bugete marite??.?
  Uite cum arata pietele, de 8 ani esti primar, iti plac???
  Praful din IASI , poluarea, unde erau in buget MASINI DE MATURAT???? Strazile din cartiere care is pline de noroi si praf dupa iarna???..
  #NU bugetul imobiliarilor

 • limbricul chirica iesit dintre turturii de la cur ai lui nechita si-a luat fecalele in botarca de la consilieri
  sa-si dea demisia fecalomul pesedist vopsit in cacat galben si sa lase Iasi-ul pe mana unor oameni competenti
  sa-i dea judecatorii casa pe strada doctor vicol pentru vreo 25 de ani

 • Proiectul buget este un amestec intre proiecte bune cu smenuri cu dedicatie. Chirica a enumerat numai proiectele bune si a trecut sub tacere smenurile personale.

  USR s-a comportat ca de obicei – prosteste. PSD nu a gandit deloc. Era suficient sa propuna o aprobare partiala a bugetului, limitata la proiectele bune, urmand ca pentru restul de bani sa se vina cu proiecte noi.

 • Asa te vrem dle Chirica pentru ca de asta v-am ales. Trebuie sa va suflecati manecile si sa faceti putina curatenie pe acolo. Asa este la cate mizerii v-au facut pana acum, totul a fost impotriva iesenilor si impotriva verbului „a face”. Ei sunt intr-un razboi cu dvs. din care iesenii ies perdanti DAR si ei au pierdut si pierd in continuare. Nu au nici o sansa la primărie cu modul acesta de lucru.

 • AVEM CEI MAI PROSTI CONSILIERI DE LA USR..IMPREUNA CU TZARANCUTZA DE CHICHIRAU..✌️✌️✌️
  CAND SA AJUNGE TZARANU SI CIOBANUL CU FUNCTIE,SA TE FEREASCA DUMNEZEU DE PROSTIA SI FAIMA LOR..🙅🙅🙅
  USR-IDIOTII..!!!

 • Chirica , sa traiasca mata cu o pensie de handicap , si pe aia sa i o taie un, neica nimeni ca tine , sa te vad atunci , limbricarule.

 • Bine că USR-ul vrea proiecte dar nu aproba nimic……așa mascaradă ca la noi în primaria Iași nu este nicăieri în țară. Să va fie rușine pentru circul acesta pe care îl faceți la fiecare ședință. Incercați să mai faceți și ceva bun…..

 • Vad o gramada de injuraturi (toate meritate) la adresa useristilor, pai aia si-o iau singuri ? Fratii lor plusisti sunt mereu ignorati, de parca n-ar exista. Pai exista, desi nu valoreaza nimic. Ba da. Valoreaza cam cat aia care au votat asemenea putori, platite gras din banul public pentru a nu face nimic pentru orasul asta.
  Dle Chirica, greva japoneza este pentru gentlemen. Fii amabil si arde-i pe idioti acolo unde ii doare mai tare. Pe modelul Voiculescu, ca sa zic asa. Stiu ca nu ii poti da afara, dar merita sa le arunci privirea aceea care spune totul.
  Nu uita, dle Chirica, anunta zilnic muncitorii regiilor subordonate Primariei cum se numesc persoanele care s-au opus bugetelor din care acesti muncitori isi iau salariile. De la gunoier la vatman.

 • Da’ oare de ce nu au vrut sa voteze cum voiau muschii liberalului pursange de la Iasi?
  Poate pt. ca erau niste capitole in buget foarte ciudate?
  Dl. Chirica poate negocia/discuta. Daca nu vrea sa schimbe pe ici colo….greva lunga sa aiba!

 • Toți care comentați aici sunteți troli plătiți care în sinea voastră credeți că o să influențați opinia publică injurandu-i pe ceilalți și gudurandu-va pe lângă stăpânul vostru.

 • O adunătură de frustrati, complexați și analfabeți acești usristi.
  Cu toții trolii voștri când om întra odată în voi va ies fulgii și va sar impresiile de politicieni .
  Aviz dna – oleaka atenți la amendamente care au fost cu virgule exacte. Poate ii întrebați de legăturile unora cu firmele ce participa la licitații pe la grădinițe.
  Cat despre ludera lor e de ajuns sa va uitați la înregistrarea ședinței de ieri și va veți lamuri cu privire la analfabetismul.
  Bravo generație de tâmpiți care ați votat oameni nou dar iută!!

 • Alooo Chirica da afara pe cei cate au falimentat RATC. acuma stau la Ctp tot pe functii de directori si sunt vreo 5 directori! Saracii vatmani vai capul lor ce salarii au, cand unii sefi, directori au de la 100 milioane in sus!
  Pai asta e buget de aprobare??? Pe banii nostri?
  #la fotbal ce salarii au aia de 4000 EURO pe luna, si ei pierd meci dupa meci??
  #FARA HOTII….. FARA BUGET

 • IAȘUL, ÎN PERSPECTIVA DE A FI
  AL DOILEA ORAȘ UNDE S-A RĂSTURNAT CĂRUȚA CU PROȘTI
  23 aprilie 2021

  Eveniment politic unic în viața citadină a locuitorilor celui de-al doilea oraș mare al țării, – „Iașii marilor iubiri”: o mână de ciumeți gălăgioși ajunși consilieri municipali prin votul unor ieșeni mai puțin orientați într-ale politichiei bahluiene, au ratat ultima șansă de a aproba bugetul localității, astfel că, l-au făcut respins! Că se merita sau nu, asta e o altă problemă; însă, pentru a pune la punct un primar cam pișicher, existau multe alte metode să-l țină cu morcovu-n cur până la votarea bugetului, decât să condamne întreaga obște la strigăte de disperare!…
  Strigătul de disperare al sindicatelor din Primăria Municipiului Iași – acum, când, o mână de consilieri tâmpiți (pe care i-au votat tot acești membri de sindicat dar cu haină civilă!!), – au făcut să cadă la vot bugetul municipiului, este pe deplin justificat deoarece, atunci când votează în interesul urbei, al cetățenilor care i-au votat pe acești mizerabili, – fanfaronii ăștia n-ar trebui să pună în prim-plan șicanele politice, plata unor polițe, interesele personale sau comenzile venite de la șefii de partide!
  Este bine că unui primar traseist ca Mihai Chirica, el însuși obiect de investigații la DNA alături de cretinașul Costel Alexe, i s-a dat o lecție binemeritată, însă pentru această punere la punct nu trebuia condamnată populația municipiului Iași, care, în afară de faptul că prin votul său a adus în Consiliul municipal niște dobitoci încartiruiți la USR-PLUS, nu are nicio altă vină! Este bine, de asemenea că bugetul a fost respins, pentru că în acest fel, poate își vor face oarece probleme de conștiință ieșenii care au votat loazele useriste în Consiliul municipal și astfel să le fie învățare de minte!
  În apelul transmis consilierilor de către sindicatele din Primăria ieșeană, se strigă disperat:
  „Nu vă bateţi joc de 400.000 de ieşeni şi de soarta Municipiului Iaşi!
  Facem apel la rațiune și vă solicităm să lăsați deoparte intrigile politice și să vă orientați întreaga atenție către cei care v-au asigurat un loc în Consiliul Local pentru a le reprezenta interesele.”

  Acuma, știm cu toții că locul unde s-a răsturnat căruța cu proști e la Caracal, – sunt convins că imbecilii care n-au știut ce fac și au votat ca zăbăucii, cum au făcut-o, așa or s-o desfacă până la urmă, (dacă nu merg urgent la pușcărie pentru sabotaj cetățenesc) – dar… stimați „400.000 de ieșeni” când ați ștampilat la vot echipa penele/usr/plus/pmp, la ce v-ați așteptat?
  Întreb doar așa… ca să mă aflu-n treabă!

 • Dupa greva japoneza Chichirica ar putea sa-si faca si harakiri.
  De fapt n-o sa-si faca niciun harakiri, asta ar insemna sa aiba onoare, iar mafiotii de tipul lui nu au.

 • Cum e faza aia ca USR+ a venit la Iasi cu un amendament pe care scria Timisoara ?
  E pe bune ? Sa fie chiar asa de tolomaci ?

 • USR A MAI ADAUGAT CEVA VOTURI DIN „TRAISTA”PSD-ULUI :)) PARCA CE CREDETI CA ESTE „SMENUL”. „SuNTEM ALATURI DE PSD SI NU VOTAM”. DAR AU SI DREPTATE LA NAIBA PE UNDEVA:)) MA MIR LA NAIBA CA USR A FACUT PACT CU PSD :))) POLITICA ESTE MARE MARE SMENARA :)))

 • Ar trebui să nu mai fie publicate comentariile nesimtitilor care folosesc cuvinte de cea mai joasă speță!Apreciez foarte mult ceea ce face primarul Chirica iar de la USR nu am nici o așteptare.Pacat de romanii care si au irosit voturile pe ei si pe AUR.Sunt porniți sa distruga de tot acest popor.

 • Useristii astia chiar sunt fraieri, nu stiu sa fure ca PNL si PSD, nu au trusturi de presa care sa-i sustina, nu au penali. In opozitie cu ei!

 • Domnule Chirica nu fi suparat. Vine weekendul si la intalnirea de taina cu marele tau sfatuitor, Balan de Barnova, poate te ajuta el in consiliu si tu mai dai la schimb niste prioritate pe strazile din Iasi. Eventual muta primaria cu totul in Barnova ca te joaca tare pe degete primarelul de comuna.

 • Nu e Chirica ce ar trebui sa fie, dar tu Cosetta mamaie chiar trebuie sa pleci la crosetat si sa ne lasi in pace ca ne-ai ajuns pana peste cap. Tu nu te reprezinti decat pe tine asa ca lasa-ne pe noi in pace. Imi pare rau ca la un moment dat credeam in USR. Sunteti de jale toti.

 • rusine am ajuns sa stau pe unde apuc ne dau afara din c.a rosetti .sant pers.cu handicap stau cu dosarul pt. locuinta sociala din 2010. si el se distreaza cu luminita munteanu de la d.a.s…dece tot il votam ??este o mafie el lumunita munteanu ..are dosare penale..

 • Usr mașina de război a satanei, cum sa nu votezi 5 milioane de euro pentru culte, nici măcar bani de lumină nu mai au bisericile

 • Bugetu lu Chirica, ala unde directorul Piața are salar de 120 milioane si pietele arata mizerabil, ala unde falimentarii RATC s au mutat la CTP si au salarii de 100 milioane, ala care la echipa Poli salariile is de 4000 euro pe luna, termoservice si altii????
  #fara penali in functii publice
  # afara cu sobolanii
  #rezist Chirica ai nasu alb, din sauna

 • Alo politicienii lui peste prajit nu va bateti joc de acest minunat oras. Propun pentru viitor cei care vor sa candideze sa prezinte un certificat de expertiza neuropshiatrica. Odata ce ai fost ales esti in slujba cetateanului si trebuie sa faci totul pentru binele Iasului nu pentru interese de partid. Sa va fie rusine USR-PSD.

 • Eu am votat cu plus si an sfarsit vad ca sau apucat de treaba sa nu a-l lase pe kirica sa a-si faca jmenurile cu bugetu judetului sa al ampiedice sa m-ai castige banii nemunciti 100 milioane lunar pe luna c-e face de bani astia an birou bravo ca a-ti votat negativ

 • Bisericile au nevoie de lumina, vita, ca vine Anvierea si trebuie sa de-a lumina la credinciosii. Fara penali an functi publice, are dreptate usereu, dar trebuie totusi si lumina an biserici. Votam usr !

 • Lumina la credincioși??? Pe bulevardul Dacia ,chirica et co au scgimbat becurile,au pus cica becuri economice e bezna….raiul hoților….sa vii don primar oleaca n Dacia sa vezi! La fel sa vezi cun se pisa alcolistii de la ,,crama bunicilor ” pe parcul tau de langa biserică!

 • Pentru toti cei care va certati aici, voi inca nu ati inteles ca astia din politica va mint pe fata si va fura pe la spate. Voua va dau paine si circ iar ei isi trag milioane de euro in conturi. Ignoratiii, nu-i mai votati, doar asa veti scapa de ei. Ei au gasit cum sa va tina ocupati. Voi va incaierati intre voi in timp ce ei isi fac jocurile! Acum USR a votat impotriva bugetului lui Chirica, daca era USR la primarie mai mult ca sigur Chirica vota impotriva. Asta este circul pentru fraieri. Chiar credeti ca pe ei ii intereseaza altceva decat sa isi umple buzunarele? Toti sunt o apa si un pamant, niste hoti ordinari, niste nenorociti! Chirica intra acum in greva japoneza, praf in ochii fraierilor! Sa intre in greva foamei daca chiar vrea sa demonstreze ceva! Sa isi puna o pancarda de gat si sa nu se mai miste din fata primariei pana nu are buget pentru oras! Dar nu poate sa faca asta, si stiti de ce? Pentru ca fost PSD care a fost spalat si vopsit din rosu in galben si trecut la PNL nu se poate pune foarte rau cu ceu de la USR pentru ca pe viitor nu se stie cine ajunge la putere si cine ii arunca si lui un os….

 • la inchisoare chirica sa te duci dupa tatuca ta nikita cordaciul si sa iti iei si penalii cu dosar penal ce iai pus la conducerea tuturor firmelor si societatilor din iasi ,nu mai prosti iasu si pe ieseni ,lumea sa saturat de voi ,la inchisoare pe viata cu voi si luarea averilor si vilelor pe care leati furat

 • chirica e mana in mana cu oricine il popa adanc in cur ,nu conteaza in ce partid este ,cine cotizeaza la el e ok

 • Usr distruge Romania.Usr distruge Iasul nostru si pe ieseni. Usr o adunatura de nebuni hoti securisti pagani analfabeti antinationalisti. Mandria Usr Iasi Bodea si Chichirau doua rebuturi ale societatii romanesti

 • primarul care a reusit performanta sa traga piste de biciclete pe mijloculul trotuarului, copou si alte zone. Ce esuat de primar. In strainatate, pistele stau in strada, nu pe trotuar.

Adauga un comentariu