Actualitate

Primarul Mihai Chirica: „La Iasi vor fi aduse doar autobuze noi”

Publicat: 26 feb. 2016
1

Conducerea Primariei Iasi a anuntat ca nu vor mai fi achizitionate de acum inainte autobuze si tramvaie second-hand. Conform primarului Mihai Chirica, la regia de transport a orasului vor intra doar mijloace de transport noi, cele vechi urmand a fi trecute pe linie moarta. Mai mult, edilul a aratat ca, la nivelul RATP vor ajunge doar masini cu norme de poluare de minim Euro 4. „Este pentru prima oara in istoria acestei regii cand se propune un buget de investitii de 17 ori mai mare. Incepe sa aiba profit, sunt sume acumulate in conturi si incepe sa se dezvolte. Credem ca vom reusi sa trecem de faza de insolventa in cea de reorganizare. A mai fost un subiect anuntat pe achizitia de autobuze. Primaria municipiului Iasi, cat eu pot sa decid acest lucru, nu va achizitiona decat autobuze noi. Este un control al Garzii de Mediu in ultimele doua saptamani, referitor la noxele degajate in atmosfera de catre unele autobuze ale noastre. Intr-adevar, ar fi cam 20 de autobuze care sunt non-euro si asta nu e bine. Am cerut regiei sa faca tot posibilul ca acestea sa dispara din trafic. Trebuie inlaturate acestea. Trebuie sa fie minim Euro 3, insa de la regie mi s-a spus ca vor fi luate autobuze de minim Euro 4. Autobuzele vor fi in proprietatea regiei, sa le exploateze cat mai bine stiu ei”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • AM FERMA CONVINGERE CA P….. IASI ARE ARE DREPT ANGAJATZI, O HAITA DE HOTZI CARE FURA, POATE TOT IN PROFITUL CELOR MAI MARI DIN ACEASTA INSTITUTZIE. NUMAI ASHA SE POATE EXPLICA FAPTUL CA , IN URMA CU CATEVA ZILE, POATE O SAPTAMANA, AU FOST PLANTATZI ARBUSHTI IN PARCUL AFLAT LA INTERSECTIA STR. ELENA DOAMNA CU BULEVARDUL A. PANU DAR, CUL,MEA, PE INSERAT, UN NUMAR DE 40(PATRU ZECI) DE ARBUASHTI AU FOST DESRADACINATZI/FURATZKI DE CATRE CINE ??? PAI TOT DE CEI CARE AU DISPUS PLANTAREA, ALTFEL CINE AVEA CUNOSTINTA DE PLANTAREA LOR… AMINTESC FAPTUL CA IN PARCUL CU MONUMENTUL GHICA VODA, A FOST PLANTAT UN ARBORE TUYA DE 3-4 METRI, SHI IN ACEEASI SEARA A FOST”FURAT”. EII PRIMARULE DE IASI, NU TE SIMTZI REASPONSABNIL, IN CAZUL IN CARE NU ESTE IRESPONSABIL !?!?!?

  • Refugiul pentru pietoni din statia de autobuz 28,41 din Podul Ros este bataie se joc la adresa iesenilor.Stai la semafor si astepti sa treci si autobuzul pleaca din statie.PENTRU CEI GRABITI SI NEATENTI SE POT PRODUCE ORICAND GRAVE ACCIDENTE.Refugiul este foarte ingust pentru o staie unde vin si autobuze si tramvaie.Daca esti in fata pietonalului si vine 2 mijloace de transport un tramvai intai si in spatele lui un autobuz si vrei sa iei autobuzul pentru ca vrei sa cobori in Piata Eminescu nu poti trece pe pietonal ca e aglomerat.Pana ajungi in spatele pietonalului pleaca autobuzul.

Adauga un comentariu