Eveniment-Social

Primarul Mihalache cere revenirea lui Victor Ponta in fruntea Guvernului

Publicat: 02 iun. 2016

@ La randul sau, primarul Mihai Mihalache are sprijinul lui Victor Ponta pentru a obtine un nou mandat in fruntea Primariei Schitu Duca @ Comunele din judetul Iasi s-au dezvoltat mai ales in perioada guvernarilor social-democrate si in special a guvernarii Victor Ponta @ De aceea, primarii considera ca este necesara revenirea lui Victor Ponta in fruntea Executivului

Fostul prim ministru al Romaniei, Victor Ponta, are parte de o sustinere deplina la nivelul judetului Iasi. Intoarcerea lui Ponta la Palatul Victoria este sustinuta de primarii din judet in numar cat mai mare, in frunte cu Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca. Trebuie sa precizam ca, Mihai Mihalache are o relatie speciala cu Victor Ponta. Fostul premier a vizitat comuna Schitu Duca in urma cu circa 3 ani. Mihai Mihalache a aratat ca, in perioada guvernarii Ponta, a beneficiat de un sprijin total pentru a-si putea duce proiectele la capat.

„Realizarile pe care atat eu, cat si colegii mei primari din perioada 2012-2016, le-am inregistrat sunt datorate Guvernului condus de Victor Ponta. In acea perioada am avut parte de proiecte, am implementat obiective la nivelul localitatii si am beneficiat de o deschidere totala din partea autoritatilor centrale. Sunt foarte dezamagit de Guvernul tehnocrat. Acest Guvern Ciolos nu si-a facut datoria, nu a venit in sprijinul oamenilor asa cum ar fi trebuit. Daca ar fi venit in sprijinul agricultorilor, atunci lucrurile ar fi stat altfel, oamenii ar fi beneficiat de subventii si nu sa se trezeasca datori la banci”, a mentionat Mihai Mihalache.

Edilul s-a referit la faptul ca, nici pana astazi, fermierii ieseni nu au incasat subventiile pentru terenuri si animale de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Pentru ca APIA a intarziat cu plata subventiei, fermierii au luat credite de la banci, iar cand vor incasa subventie, cu jumatate din bani vor plati dobanda. Conform primarului Mihai MIhalache, in timpul cat Victor Ponta s-a aflat la Palatul Victoria, mediul rural a beneficiat de un sprijin consistent. „Victor Ponta a avut un proiect foarte ambitios privind intoarcerea tinerilor in mediul rural, dar care a fost apoi abandonat de acest Guvern tehnocrat. Ce le-a oferit acest nou Guvern tinerilor? Nu avem parte de infrastructura, nu avem sprijin pentru copii, nu beneficiem de suport in sistemul sanitar si nici in cel de invatamant in zona rurala pentru ca tinerii sa revina la matca. Guvernul Ponta a lasat economia pe plus, insa acum Executivul a facut tocmai invers”, a mai spus Mihalache.

Mihalache: presedintele CJ trebuie sa sprijine dezvoltarea satului romanesc

Acesta a pus la zid Guvernul condus de Dacian Ciolos, dupa ce nu a primit nici un sprijin concret din partea acestuia. „Eu reprezint o comunitate aflata la 20 de kilometri de municipiul Iasi fara apa si canalizare. Iar asta nu este normal, nu pot concepe ca in astfel de vremuri sa nu ai retele de utilitati pentru ca un Guvern nu te sprijina. Guvernul te pune sa faci proiecte printr-o documentatie stufoasa, in vreme ce angajatii din primarie sunt nevoiti sa munceasca pe 800-900 lei si astfel sunt descurajati. Ne trebuie si firme de consultanta serioase. Cele controlate de PNL nu pot colabora cu primari PSD si astfel foarte multe localitati au de suferit. Cat timp a fost comisar european pentru agricultura, domnul Ciolos nu a stiut sa negocieze in beneficiul tarii sale. Pot da numeroase exemple atat la nivel de Iasi cat si la nivel de tara. Taranul roman nu-si poate duce porcul sau mielul sa le vanda la piata, din cauza ca nu are voie. Si asta conform negocierilor de la Bruxelles. Eu, ca primar, imi doresc ca Victor Ponta si PSD sa revina cat mai repede la guvernare”, a mai spus primarul comunei Schitu Duca.
 
In plus, Mihalache a mentionat si ca, la nivelul judetului este nevoie de atragerea masiva a fondurilor europene. „Doresc mult succes colegilor mei din PSD in aceste alegeri locale. In plus, imi doresc si la nivelul Consiliului Judetean un sef care sa poata sa dezvolte satul romanesc si care sa sprijine oamenii. Totodata, cei de la CJ ar putea sa sara in ajutorul celor din mediul rural, cu acordarea de consultanta pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene. Perioada 2016-2020 este una critica, in care trebuie sa atragem cat mai multi bani. In perioada lui Ponta, am atras o buna parte din necesarul banilor, insa acum avem numai de pierdut, pentru ca nu mai are cine sa se ocupe corespunzator de acest lucru”, a precizat Mihai Mihalache.

Comentarii
 • Buna dimineata Schitu Duca trezestete ! stati pe ajutor social da aveti canalizare ,santeti congelati de foame da aveti Primarie noua buna treaba domn Primar cand faceti o Gradina Zoo ?

 • Lasati Domnule Mihalache,ca daca n-o mai fi Nichita,daca n-o mai fi Ponta,stati si dvs mai linistit,nu trebuie sa mai incarcati in autobuze toti cetatenii din Iasi pana in Vaslui ca sa-i aduceti in Piata Unirii la mitinguri. Mai putine responsabilitati,o viata mai linistita. Sa nu va para rau. Ati putea pati si cu Ponta ,cum ati patit cu Simirad: „Nu m-ai ajutat tu,am castigat eu” ,va amintiti,Domnule Mihalache?

 • Domnul Primar de Schitu Duca are memorie selectiva. Dupa parerea sa PSD are numai realizari marete! Eu cred ca e taman pe dos! PSD trebuie sa dispara de pe scena politica pentru ca tara asta sa mearga pe un drum cat de cat corect! Iar in ce-l priveste pe Pinocchio Copy-Paste, sa-l ia viceprimar la comuna, ca poate va avea succes si o va duce pe inalte culmi de civilizatie si progres!

  • Dle primar, asta vreti dumneavoastra, dar pe noi ne-ati intrebat ce vrem? Sau nu conteaza, ca oricum va depinde de cei care transporta si numara voturile! Gresesc?

 • Atata nesimtire intr-o personalitate fara scrupule nu am mai vazut!!!
  Un hot , un mincinos si un tiran! Schitu DUcaaaaaaaaa afara ploua, poate te mai luminezi la fata cand rasare soarele si vezi in 18 ani de domnie a lui Mihalache cand tragi linie ce rezultate sunt: aia apa curenta , ai gaz(nu la butelie), cati asistati sociali ai, cati someri, sau angajati ai ? O bomba cu ceas ticaie in primaria noua!!!
  Trezirea !!!!! Cei care mai au demnitate!!!!

  • Pai daca stii cati „someri”, asistati, angajati are, de ce nu suni la DNA, ANI,
   O singura conditie ! NU suna la melitianul din localitate! E sluga primatei.

 • Se extinde boala vacii nebune in primariile din Iasi? Bag’seama ca ataca selectiv, doar primarii sau candidatii la primarie si consilierii.

 • Daca-l doresti asa de mult adu-l la Primaria Schitu Duca mai Mihalache. Sa-ti dea fonduri, mariri de pensii, mariri de salarii, crestere economica, blablabla! blablabla! blablabla! Oare cat te vor mai suporta cei de acolo?

 • STOP!D-le primar !ai mintit destul si ai furat cat pentru 4 generatii ,treci la dreapta lui Nechita la D.N.A .MULTA BAFTA !SI LA MUTI ANI JILAVA!!

 • Sa trezit si Mihalache ! al dinozaur isi doreste sa mai traiasca oleaca in epoca de piatra !
  In loc sa-si bata capul cum sa-si ajute oamenii din comuna sa mai faca un proiect prostalaul asta bate campii inainte cu 2 zile de alegerii …. Doamne trezeste lumea din Schitu Duca ca Duminica sa scape de martalogul asta!

Adauga un comentariu