Local

Primarul PSD al comunei Țibănești din județul Iași a sărit la bataie în plină zi. Imagini șocante cu Aurica Cobuz lovind un contracandidat la alegerile locale 2020. Limbaj obscen pe holurile primăriei – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 sept. 2020
Aurica Cobuz, primarul PSD al comunei Țibănești din județul Iași, a agresat verbal și fizic, în biroul său, un candidat la alegerile locale 2020, după ce acesta a făcut plângere penală pentru furt de arbori din parcul localității, realizat la comanda acesteia
Primarul PSD al comunei Țibănești din județul Iași, Aurica Cobuz și copacii tăiați ilegal din parcul dentrologic al localității

Scene incredibile cu primarul PSD al comunei Țibănești, din județul Iași, în plină zi. Aurica Cobuz a recidivat și a sărit la bătaie asupra unui angajat din instituție, contracandidat la alegerile locale 2020. Primarul comunei ieșene a ajuns să-l amenințe pe bărbat, să-i adreseze cuvinte greu de reprodus și să-l dea afară din birou. Lucian Vornicu a surprins o tăiere ilegală de copaci din parcul dentrologic al comunei, autorizată tocmai de Aurica Cobuz. Primărița a ajuns să fie cercetată penal pentru lovire

Aurica Cobuz, primarul PSD al comunei Țibănești, din județul Iași, nu se dezminte. Primarul din Țibănești a sărit la bătaie asupra unui angajat din instituție, contracandidatul său la alegerile locale 2020. Aurica Cobuz s-a ales cu dosar penal pentru lovire, după ce l-a agresat pe Lucian Vornicu în biroul său. Martor la toate aceste scene a fost Cezar Cobuz, soțul femeii și actual șef la Poliția Locală din Țibănești. Lucian Vornicu a surprins, în decursul anului trecut, o tăiere ilegală de copaci din parcul dentrologic al comunei, autorizată de primarul Aurica Cobuz. Defrișarea a fost păzită tocmai de Poliția Locală, iar Cezar Cobuz era și el la fața locului.

Primarul PSD al comunei Țibănești l-a agresat, în propriul birou, pe cel care a filmat tăierea ilegală a arborilor. Limbaj greu de reprodus

Aurica Cobuz l-a chemat la raport pe Lucian Vornicu în biroul său din primărie, după ce acesta a suprins tăierea comandată de copaci din parcul dentrologic al comunei. În birou era și Cezar Cobuz, șeful Poliției Locale Țibănești și soțul primăriței. Aurica Cobuz l-a luat la rost pe Lucian Vornicu, limbajul folosit fiind unul greu de reprodus.

„Tu de când îți permiți să filmezi în timpul programului? Ce patrimoniu, băi? Da, te controlez. Dau dispoziție la Poliția Locală să facă asta. Ești zero, zero. Tu ești troacă, băi? Eu sunt angajată de comuna toată. Eu sunt primar al unui partid, nu sunt funcțioar public. Abia aștept să fie alegeri. Dacă te prind că mă mai filmezi, îți sparg capul și mă duc la pușcărie. Scapă comuna asta de un dobitoc, că tu crezi că ești cu taică-tu aici?”, a țipat primarul Aurica Cobuz către Lucian Vornicu.

Dat afară din birou și agresat de către primarul comunei Țibănești

Aurica Cobuz a prins aversiune pe Lucian Vornicu, după ce acesta a decis să candideze la primărie la alegerile locale 2020, din partea USR Țibănești. Disputa este una mai veche, iar Aurica Cobuz nu l-a iertat pe acesta. În momentul în care l-a scos din birou, femeia l-a împins și i-a dat peste față lui Lucian Vornicu.

„Ieși afară de aici imediat (…) Băi, tu mă filmezi pe mine? Chem Poliția. Ieși afară imediat”, a urlat Aurica Cobuz.

În plus, Vornicu a fost luat la rost și de Cezar Cobuz, acesta fiind nemulțumit de faptul că a fost filmat în momentul în care păzea defrișarea parcului.

Lucian Vornicu l-a surprins pe soțul primăriței cum păzea hoții de lemne. Scandalul s-a mutat în primărie

Lucian Vornicu a povestit cum a fost luat la rost de primarul PSD Aurica Cobuz și de soțul acesteia, după ce a surprins tăierile ilegale din parcul dentrologic al comunei.

„Primarul Aurica Cobuz m-a amenințat că îi va da dispoziție soțului să mă urmărească în timpul serviciului. Am decis că este timpul să plec din birou, iar când m-am întors cu spatele să ies, primarul Aurica Cobuz a venit prin spate și m-a lovit cu pumnul peste obrazul stâng, mișelește. Și-a dat seama că o filmez și a început să mă lovească cu pumnul peste mână. În acel moment mi-a căzut telefonul din mână, iar primarul a încearcat să mi-l spargă cu piciorul”, a mai spus Lucian Vornicu, candidatul USR la primărie.

Victima și-a scos certificat medico-legal și a depus plângere penală pentru lovire.

Surprinși în timp ce fură lemne la ordinul primarului comunei Țibănești. Șeful Poliției Locale stătea de șase

Primarul PSD Aurica Cobuz și-a pus soțul, șef la Poliția Locală, să-i păzească pe cei care au tăiat lemnele din parc, ca apoi acestea să fie duse la ei acasă. „L-am surprins pe Cezar Cobuz, șeful Poliției Locale Țibănești, asigurând paza în parcul monument istoric de lângă Cavoul Familiei Petre P. Carp. Acesta îl păzea pe cantonerul Vasile Văideanu și pe beneficiarii ajutorului social să taie arbori din parc, fără avizul Ministerului Culturii, pentru a le duce cu autoutilitara Primăriei Țibănești la Complexul din comună, unde își au domiciliul soții Cobuz. După ce au fost surprinși, primarul a decis ca butucii să fie transportați la Căminul Cultural Țibănești, însă i-a plimbat prin comună pentru a le pierde urma.

Cei doi soți nu sunt la prima infracțiune. În iunie 2018 , primarul împreună cu Vasile Văideanu, cantonierul din zonă, a început să taie arborii căzuți din parcul monument istoric, fără avizul Ocolului Silvic Băcești și al Ministerului Culturii. Butucii încărcați și cărați de cantonier au fost cărați ilegal din parcul monument istoric, în clădirile fostului Complex care aparține familiei Cobuz.

„Cetățenii comunei Țibănești trebuie să înțeleagă că primarul Aurica Cobuz și-a angajat soțul ca Șef Birou Poliție Locală pentru a o sprijini în realizarea abuzurilor și infracțiunilor privind tăierea fără drept și furtul arborilor din parcul monument istoric. La mijloc este și infracțiunea de delapidare în interesul său, la aceste infracțiuni fiind complice și cantonierul Vasile Văidean”, a mai spus Lucian Vornicu.

Toate abuzurile au fost filmate, lucru care i-a nemulțumit pe cei doi soți.

Colecție de dosare penale pentru primarul Aurica Cobuz. Femeia mai vrea un mandat la Primăria comunei Țibănești

Pe numele primarului PSD Aurica Cobuz au fost deschise mai multe dosare penale.

„Plângerile depuse de dumneavoastră la Postul de Poliție Țibănești fac obiectul plângerilor penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art 296 Cod penal, respectiv de tăiere fără drept și furt de arbori. Cele două dosare penale menționate se află în lucru la Secția Rurală nr.4 Miroslava”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași (IPJ).

Aurica Cobuz mai vrea un mandat de primar și după alegerile locale 2020. Asta chiar dacă mai are pe numele său încă un dosar penal.

„În ceea ce privește sesizarea făcută la 4.07.2019, aceasta face obiectul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, aflat în lucru la Serviciul de Ordine Publică. La finalizarea cercetărilor, dosarele penale vor fi înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu soluții procedurale”, se mai arătă în răspunsul IPJ Iași adresat lui Lucian Vornicu.
Primarul Aurica Cobuz nu a vrut să comenteze plângerile depuse pe numele său. „Nu este niciun dosar penal. Nu mai vreau să spun nimic până după alegeri. La revedere!”, a comentat Aurica Cobuz.

Comentarii
Adauga un comentariu