National

Primarul Robert Ștefan din Ștefăneștii de Jos, printre suspecții care ar fi violat o minoră de 12 ani timp de doi ani

Publicat: 10 iun. 2021
Cazul minorei violate se află în anchetă de trei ani

Procurorii suspectează mai multe persoane din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu din județul Ilfov că au violat în perioada 2017 – 2019 o minoră care la data respectivă ar fi avut 12 ani, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, printre suspecți se află și primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan (PNL).

Potrivit unor informații, fetița i-ar fi fost trimisă primarului  în timpul unei petreceri.

Cazul se află în anchetă de trei ani.

Din investigațiile procurorilor ar fi rezultat că în 2018, minora a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală. Cercetările ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. În februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, iar cele două dosare au fost comasate.

Potrivit surselor G4Media.ro, în urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii faptelor cercetate, totodată fiind dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind extinsă urmărirea penală și față de infracțiunile de șantaj și influențarea declarațiilor.

La data de 9 iunie, Judecătoria Buftea a emis 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților și la sediul Primariei Ștefăneștii de jos, întrucât unul din suspecți este primarul localității.

Femeie violată de 2 minori

Dacă în Ștefăneștii de Jos se presupune că o minoră a fost violată de către primarul localităţii, în Năvodari a fost invers o femeie în vârstă de 58 de ani a fost violată de către 2 minori. Cei doi băieţi în vârstă de 14 ani au obligat-o pe biata femeie să întreţină relaţii sexuale cu ei.

Tot acest incident ar fi avut loc pe data de 6 iunie 2021, atunci când cei doi 2 bieţi au intrat peste femeie în casa în jurul orei 02:30-03:00. Minorii au pătruns în locuinţa femeii după ce au smuls grilajul geamului de la bucătărie, iar după au început să-l forţeze pentru a putea intra în casă. După ce au pătruns în locuinţa aceştia au constrâns-o pe femeia de 58 de ani să întreţină relaţii sexuale cu ei.

Cei doi băieţi au fost prinşi de către poliţişti după 24 de ore. În cursul zilei de ieri minorii au fost prezenţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au aprobat cererea, astfel încât cei doi, în ciuda faptului că au doar 14 ani și nu aveau antecedente penale, au fost arestați pentru 30 de zile.

O tânără din Iaşi a fost violată

În judeţul Iaşi a fost violată o tânără, iar aceasta a făcut un apel la numărul unic de urgenţă 112 solicitând ajutor. După ce s-a încheiat apelul mai multe echipaje au plecat în căutarea acesteia, deoarece imediat după apel tinerei i s-a închis telefonul. După ore întregi de căutare oamenii legii au reuşit să o găsească pe tânăra dar şi pe violatorul acesteia. Surpriza cea mare a fost că victima şi-a retras plângerea.

„Polițiștii Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, de către o femeie, despre faptul că ar fi fost violată de un bărbat, iar în prezent se află în extravilanul localității Cozia, pe un câmp împrejmuit de păduri. Urmare a sesizării, polițiștii cu sprijinul polițiștilor de frontieră echipați cu o cameră cu termoviziune, jandarmilor, reprezentanților I.S.U.J. Iași și al voluntarilor au demarat, de îndată, căutările pentru găsirea femeii, căreia i se descărcase bateria telefonului mobil. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat bărbatul, de 51 ani, bănuit de comiterea faptei, care a fost depistat, ascuns la aproximativ 1,5 km de stână. Ulterior a fost găsită și femeia”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Adauga un comentariu