Eveniment-Social

Primarul se pregateste de impartit pomeni electorale

Publicat: 16 oct. 2012
1

@ Municipalitatea ieseana pune la punct sistemul de premiere a electoratului traditional al PSD la alegerile parlamentare din decembrie @ La sedinta de plen a Consiliului Local (CL )din aceasta luna, consilierii vor analiza un proiect care, odata avizat, ii va da primarului mana libera in impartirea ajutoarelor banesti

Aparatul de specialitate din subordinea edilului Gheorghe Nichita a formulat un proiect  prin care se stabilesc situatiile in care acesta poate dispune impartirea de bani, bonuri valorice, si alte ajutoare. Spicuind din documentul amintit,  se pot mentiona posibilitatile de impartire a ajutoarelor în cazul bolnavilor cronici sau în cazul persoanelor care sufera de boli grave dovedite cu acte medicale de specialitate, pâna la 3 salarii de baza minime brute pe tara. Persoanele aflate in asistenta sociala vor putea primi bani  de “Ziua Copilului”, “Ziua Persoanei Varstnice”, “Ziua Persoanelor cu Handicap”, “Sarbatorile de Paste”, “Sarbatorile de Iarna”, “Sarbatorile Iasilor”, “Ziua Familiei” etc. Pensionarii vor putea  primi ajutoare sociale cu ocazii cum ar fi cele  mai importante sarbatori crestine, respectiv “Lasata Secului”, “Pastele Ortodox”, dupa caz, “Pastele Catolic”“Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, “Sfânta Maria Mare” , “Sfânta Cuvioasa Parascheva”, „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, “Sarbatoarea Craciunului”  si altele.
Pomenile electorale, camuflate sub masca diverselor ajutoare, l-au ajutat pe Gheorghe Nichita sa ajunga primar. Suma cheltuita pe aceste ajutoare de urgenta plasate de Nichita votantilor sai a fost de aproape un milion de dolari. „Legea asistentei sociale a fost modificata in 2011 si  trebuie sa facem ajustari in hotararea CL care reglemeteaza posibilitatea acordarii unor ajutoare.  Nu vor fi modificate criteriile ci doar terminologia, care trebuie sa adopte formularile noii legi, la care au aparut normele metodologice”, a explicat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Adauga un comentariu