News Flash:

Primarul si prefectul lupta pe fronturi diferite

5 Martie 2008
1951 Vizualizari | 6 Comentarii
Gheorghe Nichita si Marius Bodea
• Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSC) someaza firmele din Iasi sa intocmeasca corect facturile pentru caldura, in caz contrar riscand sa-si piarda licenta • Somatia a venit dupa ce in scandalul repartitoarelor a intervenit primarul • Prefectul ameninta cu inchiderea firmei de repartitoare Techem Energy Service SRL si sanctionarea SC CET Iasi SA

Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSC) a inceput sa ia primele masuri dupa izbucnirea scandalului repartitoarelor din municipiul Iasi. Astfel, ANRSC a trimis o adresa catre municipalitatea iesena prin care este stipulat faptul ca firmele de repartitoare sunt obligate sa faca o repartizare corecta a agentului termic. Reprezentantii ANRSC au dispus o serie de masuri prin care firmele care monteaza repartitoare de costuri sunt obligate sa incheie cateva anexe la contractele incheiate cu asociatiile de proprietari.

"Este vorba despre relatiile contractuale intre asociatiile de proprietari si firmele de repartitoare. Dupa ce acestea din urma au incheiat contracte cu asociatiile de proprietari, Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare a dispus sa fie facute o serie de anexe la contractele pentru defalcarea sumelor de plata pentru caldura, altfel aceste firme riscand sa-si piarda licenta", a precizat primarul Gheorghe Nichita. Raspunsul ANRSC vine dupa ce in urma cu aproximativ o luna, primarul Gheorghe Nichita a decis infiintarea unei comisii de monitorizare a activitatii firmelor de repartitoare. Conform anexelor invocate de ANRSC, firmele de repartitoare vor fi obligate sa asigure montarea repartitoarelor, pe o singura scara de bloc, la un minim de 80 la suta din locatari. Totodata, firmele vor fi obligate sa calculeze corect facturile, astfel incat si facturile celor care nu au repartitoare sa fie normale si nu umflate. Pe de alta parte, primarul a mai spus ca singurele judete din tara in care au izbucnit adevarate scandaluri in ceea ce priveste repartitoarele de costuri sunt Iasi si Brasov. In acest scandal al repartitoarelor a intervenit si prefectul Marius Bodea, care a acuzat insa si SC CET Iasi SA ca nu a avizat lucrarile de montare a repartitoarelor in scarile de bloc. De asemenea, prefectul a mai spus ca in perioada urmatoare punctul de lucru de la Iasi al firmei de repartitoare Techem Energy Service SRL ar putea fi inchis din cauza numeroaselor reclamatii depuse de cetateni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

stef  | #31153
ANRSC si-a gasit momentul sa se sfle in treaba si sa demonstreae ca are de spus ceva.In realitate este o capusa care ,normal ar trebui sa fie desfiintata,Nu este nevoie is tara asta de bagatori de seama1 Ce au facut pina acum?Nu au vazut cum cresc preturile la Gcal?Cum au avizat orbeste niste preturi ,fara cea mai mica intentie de analiza?
Jean  | #31154
Rog sa verificati daca firma de repartitoare "Ap 9 Diamantul " care facea citirea la 3-4 luni (timp in care se platea pe tevi in mod egal ) avea licenta, autorizatie... cum de accepta CET_ul si institutiile cu care lucra acest lucru, pot spune ca se stia la Primarie d-nii Focsa, Butnariu si mai nou ( ianuarie 2008 )Termo-Service
ovidiu  | #31155
D-le Vlad Rotaru,mergi d-ta la CET Iasi si CERE-LE acestor indivizi Contractul de furnizare a energiei termice pentru asociatia de proprietari din str.clopotari nr.1 bl.609,spre exemplu.
Vei vedea ca anexa la contract ,adica Fisa blocului nu este completata cu nr. de radiatoare si nr. de elementi din apartamente, nici cu suprafata radianta,astfel incat toate facturile emise de CET Iasi sunt ilegale.
Ia apoi situatia care exista la CET Iasi cu aceste informatii , VECHE DIN ANUL 1996 si vin-o in apartamente si numara elementii de pe radiatoare(calorifere) ,vei descoperi ca-n evidentele lasate de mistreanu fiecare apartament este incarcat cu elementi in plus,astfel incat toate costurile CET-lui sa fie falsificate.
Abia apoi sa vorbeasca ANRSC despre lege si amenzi ,sau mai bine zis despre deschiderea unor dosare penale.
despre aceste fapte nu este strain nici nichita ghe.

Repartitoarele au fost montate cu acordul UFET-lui,iar toate facturile au fost intocmite dupa calculele facute de General Fluid,firma care a montat repartitoarele.
cititor  | #31156
ANRSC este prima vinovata de acest scandal pentru ca a facut o legislatie doar din birou, in necunostinta de cauza si a aprobat montarea unor aparate care masoara ce? A doua este CET pentru neimplicare si pentru umflarea facturilor de energie termica prin metode cunoscute de dumnealor. Apoi firmele care nu au respectat nici legislatia existenta, chiar s-au bagat abuziv si au montat aparate cu acordul numai a unor proprietari, fara acordul minim al asociatiei. Asai la comun, unii consuma si altii platesc, dupa cum se descurca fiecare, folosind metode mai putin ortodoxe. Factura trebuie platita, asat fiin si scopul furnizorilor.Restul nu conteaza.Sa traiti bine!
panduru  | #31157
ovidiule ziaristii nu sunt interesati sa scrie despre mafia coordonata de nichita la UFET iasi si la termo-service,ei doar au subiectye la ordin politic.

manipulare prin presa.
alt cititor  | #31158
Domnule Ovidiu,
Anexa 5 a la contractul de furnizare care inseamna si Fisa Blocului inventariaza SET-le pe blocul respectiv care in mod normal si dupa legile in vigoare nimeni nu are voie sa le schimbe fata de cum au fost proiectate initial. Daca cineva vrea sa schimbe un calorifer de tip fonta cu unul din aluminiu atunci puterea lui termica ar trebui sa fie aceeiasi. Insa fiecare face ce vrea in apartamentele sale si nu tine cont de nimic. Cu ce-i vinovat CET-l ca fiecare face ce vrea in apartamentul lui. Si apoi CET-l nu factureaza dupa SET-l ala ci dupa contorul de energie termica montat la bloc. Situatia aia veche din 1996 de care spuneti ar trebui sa fie cea reala aflata acuma in teren, pentru ca instalatia din blocurile alea nu se proiecteaza cind are cineva chef sa schimbe ceva prin casa. Noi romanii nu sintem invatati sa respectam niste reguli clare. Iar despre ANRSC trb sa se vorbeasca in primul rind pentru ca au permis montarea de repartitoare cel putin in Iasi din anul 2000 iar Ordinul 233 a aparut in 2004. Ei sint cei care au facut varza sistemul asta.
Asa ca e bine daca se lamuresc lucrurile si se incearca a se adapta optiunea ANRSC la nevoile consumatorului prin implicarea factorilor competenti: primar si prefect. Si inca ceva : repartitoarele au fost montate in baza unui contract incheiat intre firma si asociatia de proprietari, UFET neavind nici o treaba cu acest contract, la fel cum s-au montat si apometrele pentru apa calda din apartamente care sint tot niste repartitoare de costuri
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022909 (s)