National

Primarul Timisoarei considera ca „nespalatii si neingrijitii” polueaza transportul public. Vezi ce solutie a gasit

Publicat: 26 feb. 2015
1

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, considera ca „nespalatii si neingrijitii” polueaza transportul public din capitala Banatului. El a gasit solutia de a-i da jos din tramvaie, autobuze si troleibuze pe cei certati cu igiena corporala.

„Chiar daca am creat Politia transportului in comun, si initiativa s-a dovedit foarte buna, pentru ca un progres s-a obtinut, totusi aceasta politie are un numar restrans de oameni care nu pot fi omniprezenti. Ei nu au cum sa fie in permanenta in toate mijloacele de transport in comun, sa-i prinda pe raufacatori, pe hotii care sunt foarte prezenti, sa ii prinda si pe cei care n-au nicio treaba decat sa se plimbe cu mijloacele de transport in comun nespalati si neingrijiti, poluand aceste mijloace de transport. Cand vom avea aceste camere video, vor putea fi identificati si echipajul de politie se va duce tinta, dirijat din camera de monitorizare, acolo unde sunt probleme”, a spus primarul Nicolae Robu, potrivit opiniatimisoarei. ro.

Conform Politiei Locale, care face controalele pe tramvaiele si autobuzele RATT, de la inceputul anului si pana acum au fost aplicate calatorilor aproape 200 de amenzi. Oamenii legii i-au amendat si pe cersetori, dar si pe calatorii care faceau mizerie sau distrugeau scaunele din tramvaie sau autobuze sau care comercializau fel de fel de produse fara autorizatii.

In autobuzele si troleibuzele RATT exista camere de supraveghere, iar oficialii regiei de transport colaboreaza cu Politia Locala si chiar cu calatorii, atunci cand se petrec incidente neplacute. Tramvaiele sunt singurele mijloace de transport care nu sunt dotate cu camere video, dar urmeaza sa se faca aceasta modificare. Actualmente, doar doua mijloace de transport pe sine se afla in lucru, unul la Arad, iar altul la Pascani si este posibil ca timisorenii sa circule cu ele chiar de Pasti.

„Toate tramvaiele, dupa ce vor fi reconditionate, vor fi dotate cu camere de luat vederi. In autobuze si troleibuze, avem camere de luat vederi, ele functioneaza. Noi colaboram cu Politia Locala, in cazul in care ne solicita inregistrare video. Am avut situatii in care am si trimis imagini de pe camerele de supraveghere. Inclusiv calatorii vin si ne solicita imagini, in cazul in care patesc ceva in troleibuze sau autobuze”, au spus reprezentantii RATT.

Adauga un comentariu