National

Primarul unei comune din județul Botoșani va merge din casă în casă pentru a informa populaţia cu privire la beneficiile vaccinării anti-COVID-19. Campania va debuta săptămâna viitoare

Publicat: 06 mai 2021
Vaccinare anti- COVID-19

Primarul comunei Răchiţi din judeţul Botoşani, Florin Bulgaru, a anunţat că atât el, cât şi funcţionarii Primăriei vor merge din casă în casă pentru a informa populaţia cu privire la beneficiile vaccinării anti-COVID-19, în cadrul unei campanii care va debuta săptămâna viitoare.

Florin Bulgaru a declarat, joi, că va înfiinţa un centru de vaccinare în comună, iar transportul populaţiei de acasă până la centrul respectiv va fi asigurat de administraţia locală. În cazul persoanelor netransportabile, vaccinarea se va face la domiciliu, scrie agerpres.ro.

„Împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică vom derula un proiect care se numeşte ‘Vaccinăm din casă în casă’, în care vom organiza, de săptămâna viitoare, centre de vaccinare în Răchiţi. Personalul nostru de la Primărie va merge din casă în casă să vorbim cu fiecare doritor în parte şi transportul până la centrul de vaccinare va fi pus la dispoziţie de Primăria Răchiţi. De asemenea, în cazurile unde vor fi bătrâni imobilizaţi la pat sau bolnavi care nu se pot deplasa, vaccinarea se va face acasă la ei, doar să vrea să se vaccineze. Vom avea echipe mobile care vor merge să facă vaccinarea doritorilor care nu se pot deplasa. (…) Varianta sau ieşirea din această criză în care suntem este doar vaccinul”, a afirmat Bulgaru.

Toţi locuitorii comunei ar urma să fie imunizaţi cu vaccinul Pfizer

Potrivit primarului, un centru de vaccinare va fi organizat la Căminul Cultural din satul Răchiţi, iar, dacă numărul localnicilor dispuşi să se vaccineze va fi mare, va fi luată decizia deschiderii de centre suplimentare în celelalte sate componente ale comunei. Toţi locuitorii comunei ar urma să fie imunizaţi cu vaccinul Pfizer.

„Este ideea Primăriei Răchiţi de a veni în sprijinul populaţiei pentru ca localnicii care nu ajung la centrele de vaccinare din Botoşani sau din celelalte localităţi să poată beneficia pe plan local de vaccinare. Este prima comună în care se propune vaccinarea pentru toată populaţia care vrea să se vaccineze. Personalul medical implicat va fi asigurat de Primărie sau, dacă mai este nevoie de personal suplimentar, de noi, cei de la DSP, dar voluntar”, a declarat Monica Adăscăliţei, şeful DSP.

Comuna Răchiţi are o populaţie de 5.012 locuitori, iar joi înregistra un singur caz de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Adauga un comentariu