Sport

Prime importante pentru calificarea la Euro. Cine incaseaza cel mai mult?

Publicat: 22 mart. 2016
1

Nationala Romaniei a obtinut calificiarea la un turneu final dupa o pauza de 8 ani, iar FRF a început deja sa le achite jucatorilor care au evoluat în preliminarii primele pentru performanta obtinuta. Sumele cele mai mari le vor încasa Vlad Chiriches si Dragos Grigore, integralisti atât sub comanda lui Iordanescu, cât si sub cea a lui Piturca.

Federatia Româna de Fotbal a încasat 8 milioane de euro din partea celor de la UEFA pentru calificarea la turneul final care va fi gazduit la vara de Franta, iar 3.3 milioane de euro vor ajunge în buzunarele „tricolorilor”. Conform Gazetei, FRF a început de aproape doua saptamâni sa vireze banii, desi în cazul celor din staff exista câteva probleme.

Daca în trecut banii se împarteau în functie de numarul de minute jucate de fiecare tricolor, sistemul s-a schimbat odata cu aceasta ultima campanie de calificare. Fiecare partida a fost premiata cu 330.000 de euro, indiferent de numele adversarului. Titularii au primit sume fixe, rezervele au încasat jumatate din suma primita de titulari, iar cei care au ramas în afara lotului un sfert.

Astfel, Dragos Grigore si Vlad Chiriches vor primi câte 185.000 de euro, suma cu peste 100.000 de euro mai mica decât ar fi primit daca s-ar fi tinut cont de vechiul sistem de premiere. Modelul actual a fost ales pentru a nu crea discrepante majore între „tricolori”.

Exista însa si probleme, 11 oameni printre care Dan Apolzan, magazinerul si toti cei din întreg corpul medical n-au primit înca niciun ban, iar asupra lor se fac presiuni pentru a accepta diminunarea procentelor. Ei ar trebui sa primeasca în mod normal sume cuprinse între 25% si 50% din plafonul maxim al jucatorilor.

Adauga un comentariu